محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1839907860
خطوط راهبردي ايران در مذاکرات هستهاي |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خطوط راهبردي ايران در مذاکرات هستهاي
توافق هسته اي احتمالي ايران و اعضاي 1+5 مي تواند يک " نقطه عطف" و يا " نقطه آشکارساز" در سياست خارجي کشورمان باشد. اين نقطه عطف،" ابراز نياز غرب به ايران قدرتمند" است.
کد خبر: ۴۹۳۶۴۱
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۰ - 22 April 2015
حنيف غفاري در سرمقاله رسالت نوشت:
چندي پيش "فلاينت لورت" و "هيلاري لورت" دو ديپلمات سابق آمريکايي و مشاوران سابق وزارت خارجه آمريکا درنشستي در انديشکده" بنياد شرق و غرب"ضمن اشاره به کاهش قدرت ايالات متحده آمريکا در خاورميانه عنوان کردند : " همانطور که نيکسون و هنري کسينجر در دهه 1970 با چين کنار آمدند، رهبران کنوني آمريکا نيز بايد با ايران کنار بيايند. آن ها چين را همانگونه که بود به رسميت شناختند وسعي نکردند چين را عوض کنند و ما نيز بايد با ايران همينگونه برخورد کنيم و آن را به رسميت بشناسيم."
"پذيرش ايران قدرتمند" نه يک " نقطه ايده آل " است و نه يک " تز انتزاعي"،بلکه ماهيتي کاملا رئاليستي دارد. بي دليل نيست که فردي رئاليست و واقع گرا مانند " ربگنيو برژينسکي " مشاور امنيت ملي دولت آمريکا در دوران رياست جمهوري کارتر صراحتا از دولتهاي بوش و اوباما خواسته است تا هر چه سريع تر قواعد زندگي در کنار ايران قدرتمند را آموخته و مسير نادرست قبلي خود را در قبال تهران تغيير دهند. " احساس نياز آمريکا به ايران" درست در چنين فضايي معنا و مفهوم مي يابد. اين " احساس نياز" متاثر از واقعياتي است که در منطقه و نظام بين الملل رخ مي دهد. به عبارت بهتر، آنچه ايالات متحده آمريکا و ديگر اعضاي 1+5 را پاي ميز مذاکرات هسته اي نشانده و آنها را وادار به دادن امتيازاتي به کشورمان ساخته است "ناتواني آنها در مواجهه با ايران قدرتمند" است.
در جريان حادثه طبس،جنگ هشت ساله تحميلي عليه ايران، اعمال تحريمهاي اقتصادي، حوادث مربوط به فتنه سال 1388
و ....ايالات متحده آمريکا نهايت تلاش و توان خود را در مسير تقابل سخت و نرم با جمهوري اسلامي ايران به کار برد و در نهايت به
" نقطه کنوني " رسيد. ترسيم مختصات نقطه کنوني از سوي دستگاه سياست خارجي کشورمان يک اصل مهم راهبردي محسوب
مي شود. به نظر مي رسد متاسفانه بسياري از منازعات سياسي حول رد يا تاييد بيانيه لوزان متوجه و معطوف به خود بيانيه و جنبه حقوقي آن گرديده و در نتيجه، اصلي ترين سئوال در سياست خارجي ما حول مذاکرات هسته اي بي پاسخ باقي مانده است :
توافق هسته اي احتمالي ايران و اعضاي 1+5 در قاموس سياست خارجي ما چه جايگاهي دارد؟آيا لحظه توافق هسته اي يک " نقطه گذار" در سياست خارجي ما محسوب مي شود ؟
در اين صورت مختصات دقيق " نقطه موجود" و " نقطه مطلوب" چگونه از سوي مسئولين دستگاه سياست خارجي کشورمان ترسيم مي شود؟ آيا " توافق هسته اي احتمالي " مي تواند يک " نقطه ثقل راهبردي" باشد ؟ آيا توافق هسته اي يک " نقطه آغاز راهبردي" مي باشد ؟ ....
فارغ از ابهاماتي که در خصوص بيانيه لوزان ( در کنار نقاط قوت آن ) و در خصوص مواردي مانند " حدود و ثغور بازرسي ها" و " نحوه برداشته شدن تحريمها" وجود دارد، به نظر مي رسد هنوز اصلي ترين و واقعي ترين ابهام ما يعني " جايگاه مذاکرات هسته اي در سياست خارجي ايران" حل نشده باقي مانده است. اين " فرامتن" متغير مستقلي است که ديگر متغيرها از جمله " توافق هسته اي " را نيز تحت تاثير خود قرار مي دهد.
در اين خصوص لازم است به نکاتي اشاره کنيم:
1- توافق هسته اي احتمالي اساسا نمي تواند يک مرکز ثقل ( Center of mass ) در سياست خارجي ما محسوب شود زيرا يک نقطه ثقل بايد به اندازه اي ثابت و محکم باشد که حتي الامکان تغيير بالقوه آن نيز کمتر وجود داشته باشد. اين در حالياست که به واسطه رويکرد فريبکارانه و غير قابل اعتمادي که ايالات متحده آمريکا و حتي ديگر اعضاي 1+5 در مذاکرات هسته اي دارند اساسا چنين چيزي ناممکن است. اگر توافق هسته اي بخواهد حکم يک مرکز ثقل راهبردي يا حتي تاکتيکي را در سياستهاي منطقه اي و بين المللي ما پيدا کند ، خروجي هاي رفتاري و گفتاري ما در نظام بين الملل محکم و پرصلابت و قابل اتکا نخواهد بود.
2- توافق هسته اي احتمالي مي تواند حکم يک " نقطه گذار" را در سياست خارجي ما داشته باشد، اما اين نقطه گذار جنس و ماهيتي " استراتژيک " و " راهبردي" ندارد. در بهترين حالت ممکن اين نقطه گذار مي تواند " تاکتيکي" و " مقطعي" باشد و منجر به "بازتنظيم " مواضع ثابت ما در سياست خارجي کشورمان شود نه "بازتعريف" آنها!
3- توافق هسته اي احتمالي به صورت ماهوي نمي تواند يک " نقطه آغاز راهبردي " باشد زيرا راهبردها و اصول کلان سياست خارجي کشورمان از سال 1357 مشخص شده و به خطوط قرمزي پررنگ در رفتار بين المللي ما تبديل شده است.
4- توافق هسته اي احتمالي نمي تواند يک " نقطه پايان " در سياست خارجي ما باشد زيرا همان گونه که اشاره شد، اصول و سياستهاي کلان و ثابت و غير قابل تغيير حوزه سياست خارجي کشورمان به ما اجازه نخواهد داد تا "توافق با يک طرف نامطمئن" را نقطه پايان رويکرد قبلي خود در نظام بين الملل و در نتيجه نقطه آغاز رويکردي تدافعي در حوزه راهبردي خود قرار دهيم. بدهي نظام بين الملل به جمهوري اسلامي ايران به اندازه اي زياد است که حتي در صورت انعقاد دهها توافق هسته اي و غير هسته اي نيز امکان تصفيه آن وجود ندارد. از زمان رياست جمهوري جيمي كارتر تا كنون، ايالات متحده آمريكا به اشكال و عناوين مختلف حقوق حقه شناسايي شده تهران را زير پا گذاشته است.در طول 8 سال جنگ تحميلي شاهدهمراهي وقيحانه بلوك شرق و غرب در جهت نابودسازي ايران بوديم. پس از پايان جنگ و سقوط كمونيسم، شاهد بوديم كه جهان تك قطبي و سازمان هاي بين المللي درون آن به كانون هايي جهت تامين منافع آمريكا تبديل شدند. كاخ سفيد ساختار ژئو استراتژيك خاورميانه را با همراهي كشورهاي اروپايي بر هم ريخت و قواعد حقوق بين الملل عمومي را صرفا در جهت توجيه ماجراجويي هاي خود مورد استناد قرار داد. در ابتداي هزاره سوم و با حضور جبهه نومحافظه كار در واشنگتن اين روند تشديد شد و آمريكا و تروئيكاي اروپايي دست به دست يكديگر دادند تا مانع از تحقق "ايراني مستقل” و "قدرتمند” شوند.
حضور نظامي آمريكا در خليج فارس، افغانستان، عراق و تاسيس پايگاه هايي مانند "اينجرليك” در تركيه و ساماندهي امكانات تسليحاتي و نظامي آمريكا در برخي كشورهاي عربي و تجهيز گروههاي تروريستي مانند داعش و النصره جملگي با هدف استحاله "ايران اسلامي” در خاورميانه صورت گرفته است.
5- توافق هسته اي احتمالي ايران و اعضاي 1+5 مي تواند يک " نقطه عطف" و يا " نقطه آشکارساز" در سياست خارجي کشورمان باشد. اين نقطه عطف،" ابراز نياز غرب به ايران قدرتمند" است. اين ابراز نياز هم اکنون و در جريان مذاکرات هسته اي ايران و اعضاي 1+5 نيز صورت مي گيرد. حضور 6وزير امور خارجه کشورهاي منفعت طلبي که حتي جهت تحقق منافع خود از خون يکديگر نيز نمي گذرند در پاي ميز مذاکره هسته اي ( آن هم به صورت سلسله وار و مستمر) نشان دهنده مصداق همين ابراز نياز محسوب مي شود. حتي در صورتي که مذاکرات هسته اي در همين نقطه متوقف شده و به توافق نهايي نيز منتج نشود، اين ابراز نياز خود را در
لابه لاي پيامهاي رسمي و غير رسمي و آشکار و غير آشکار رد و بدل شده طي مدت مذکور نمايان ساخته است. در چنين شرايطي لازم است سياست خارجي کشورمان پس از پايان مذاکرات هسته اي( فارغ از هر نتيجه اي که در نهايت بهدست خواهد آمد) بر مبناي " مديريت رفتار دشمن"،"بي اعتمادي به اعضاي دائمي شوراي امنيت "،" تکيه بر ظرفيتهاي داخلي" و " حفظ گارد بسته در مقابل غرب و افزايش ضريب احتياط منطقه اي و بين المللي" تنظيم شود. نبايد فراموش کرد که سلاح استراتژيک ما در اين معادله پيچيده و هزار لايه، تفکر خاص و مبنايي ، ارزشها و تعهدات کلان و ثابت ما در حوزه سياست خارجي کشورمان است. بدون شک اگر روزي بر اثر غفلت يا محاسبه اشتباه اين سلاح استراتژيک را بر روي زمين بگذاريم و در تعيين وزن حوادث و رخدادهاي پيراموني خود دچار افراط يا تفريط شويم، قدرت مديريت خود را در مواجهه با بحرانهاي گذرا و دائمي از دست خواهيم داد.
در نهايت اينکه در برهه حساس و سرنوشت ساز فعلي، ديالکتيک هسته اي ارزشمند موجود ميان منتقدان و موافقان بيانيه لوزان بايد از فضاي بسته خارج شده و ناظر به محورها و خطوط کلان سياست خارجي کشورمان تعريف شود. در اين صورت، " توافق هسته اي " يا " عدم توافق هسته اي " هيچ يک گزينه اي غير قابل انتظار يا فاجعه آميز براي کشورمان نخواهد بود زيرا وزن راهبردي هر يک از آنها در آينده نگري رفتار بين المللي ما تعيين مي شود. در اينجا آلترناتيوها و روشهاي جايگزيني که در ذهن پوياي بسياري از تحليلگران حوزه سياست خارجي و روابط بين الملل وجود دارد امکان ظهور و بروز خواهد يافت. در چنين رويکردي ،انتقادات حقوقي و فني نسبت به بيانيه نيز به دليل گره خوردن به مسائل راهبردي ارزش تحليلي و قدرت تاثيرگذاري بيشتري خواهد يافت و در مقابل، پاسخ طرفداران بيانيه نيز معطوف به مستندات و الگوهاي کلان رفتاري کشورمان در حوزه سياست خارجي خواهد بود.
بنابراين بايد فراتر از حفظ خطوط قرمز هسته اي خود در مذاکرات، مراقب خطوط قرمز راهبردي سياست خارجي کشورمان در قبال هرگونه دستاورد هسته اي و غير هسته اي باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]
صفحات پیشنهادی
تحلیل علمای بلاد از نتایج مذاکرات هستهای |اخبار ایران و جهان
تحلیل علمای بلاد از نتایج مذاکرات هستهای چند تن از علمای بلاد با تاکید بر حمایت همه جانبه احزاب گروه ها و مردم از تیم مذاکره کننده هسته ای ایران ادامه مسیر پیشرفت کشور را در گرو همدلی و اتحاد دانستند کد خبر ۴۸۹۳۳۰ تاریخ انتشار ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۱ - 08 April 2015 چند تندور تازه مذاکرات هستهای ٢٢ آوریل در وین |اخبار ایران و جهان
دور تازه مذاکرات هستهای ٢٢ آوریل در وین اتحادیه اروپا از برگزرای دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱ ۵ در تاریخ ۲۲ و ۲۳ آوریل ۳ و ۴ اردیبهشت در وین خبر داد کد خبر ۴۹۱۸۷۹ تاریخ انتشار ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۹ - 16 April 2015 اتحادیه اروپا از برگزرای دور تازه مذاکرات ایران و گروه ۱حمایت از مواضع رهبری درباره مذاکرات هستهای |اخبار ایران و جهان
حمایت از مواضع رهبری درباره مذاکرات هستهای نماینده ولی فقیه در فارس از مواضع رهبری درباره مذاکرات و توافق هسته ای حمایت کرد کد خبر ۴۹۰۰۳۰ تاریخ انتشار ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۱ ۰۳ - 10 April 2015 نماینده ولی فقیه در فارس از مواضع رهبری درباره مذاکرات و توافق هسته ای حمایت کرد به گآغاز مذاکرات خصوصی روسایجمهور ایران و افغانستان |اخبار ایران و جهان
آغاز مذاکرات خصوصی روسایجمهور ایران و افغانستان رییس جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی از آقای محمد اشرف غنی احمد زی رییس جمهوری افغانستان در مجموعه تاریخی – فرهنگی سعد آباد استقبال کرد کد خبر ۴۹۲۶۷۵ تاریخ انتشار ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۰ - 19 April 2015 رییس جمهوری اسلامی ایراعلام موضع پدر شهید احمدی روشن درباره مذاکرات |اخبار ایران و جهان
اعلام موضع پدر شهید احمدی روشن درباره مذاکرات پدر شهید احمدی روشن با بیان اینکه موضع ما نسبت به مذاکرات هستهای همان مواضع مقام معظم رهبری است گفت ما در خصوص مذاکرات هستهای نامه تشکر به وزیر امور خارجه ننوشتیم کد خبر ۴۹۲۰۷۱ تاریخ انتشار ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۷ - 17 April 20با اراده جدی مذاکرات را دنبال میکنیم |اخبار ایران و جهان
با اراده جدی مذاکرات را دنبال میکنیم دکتر حسن روحانی رییس جمهوری مذاکرات ایران با کشورهای 1 5 را رو به پیشرفت ارزیابی کرد و گفت توافق به نفع همه است کد خبر ۴۹۳۳۴۱ تاریخ انتشار ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۵ - 21 April 2015 دکتر حسن روحانی رییس جمهوری مذاکرات ایران با کشورهای 1امیدواریم طرف مقابل در مذاکرات سنگاندازی نکند |اخبار ایران و جهان
امیدواریم طرف مقابل در مذاکرات سنگاندازی نکند معاون اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه درباره مذاکرات هستهای گفت در جریان مذاکرات لوزان راه حلها مشخص شده اند و امیدواریم در ادامه مذاکرات طرف مقابل در مسیر کار سنگ اندازی نکرده و با حسن نیت دستیابی به توافق جامع را میسر سازد کدبرگزاری مذاکرات بعدی در سطح معاونان |اخبار ایران و جهان
برگزاری مذاکرات بعدی در سطح معاونان عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان از برگزاری دور بعدی مذاکرات در سطح معاونان و کارشناسان خبر داد و گفت در تماس با معاون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای تنظیم تاریخ و محل مذاکرات بعدی هستیم کد خبر ۴۸۹۶۹۲ تاریخ انتشار ۲۰ فروردين ۱توصیه محرمانه زنگنه به برخی خبرنگاران در 9دی/ مذاکرات ایران و آمریکا اینبار در جاده مخصوص کرج/ خبری که کیهان
توصیه محرمانه زنگنه به برخی خبرنگاران در 9دی مذاکرات ایران و آمریکا اینبار در جاده مخصوص کرج خبری که کیهان خودش مطرح و خودش تکذیب کرد احمدی نژاد با یک حرف نفت را گران کرد شما چه کردید نظر رهبر انقلاب درباره مرضیه افخم رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند کهخواهر احمدی نژاد هم در پاسخ به هاشمی خاطره رو کرد/ مصباح: مدافعان حقوق زنان دنبال برهنگی زناناند/ ناگفتههای
خواهر احمدی نژاد هم در پاسخ به هاشمی خاطره رو کرد مصباح مدافعان حقوق زنان دنبال برهنگی زناناند ناگفتههای روحانی در کتابی جدید قیمت خودرو با ریش رحیمی ارزان شد جا زدن تعدادی معتاد در پوشش حامیان تیم هستهای خواننده لسآنجلسی در جشن قهرمانی کشتی رصدخانه تابناک خبرهاییتداوم حمله نظامی به یمن خطای راهبردی |اخبار ایران و جهان
تداوم حمله نظامی به یمن خطای راهبردی معاون وزیر خارجه ایران تداوم حمله نظامی به یمن را خطای راهبردی خواند و گفت امیدواریم شاهد توقف جنگ و بازگشت آرامش در این کشور باشیم کد خبر ۴۹۳۵۹۱ تاریخ انتشار ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲ ۱۰ - 21 April 2015 معاون وزیر خارجه ایران تداوم حمله نظامیجهانگیرزاده: آمریکا بیش از ایران به مذاکرات هستهای نیاز دارد
دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۲۳ یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به طرح اخیر کنگره آمریکا برای نظارت بر توافق هستهای احتمالی تاکید کرد که آمریکاییها بیش از ایران به مذاکرات هستهای نیاز دارند جواد جهانگیرزاده در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویاقواعد فقهي حاكم بر مذاكرات |اخبار ایران و جهان
قواعد فقهي حاكم بر مذاكرات در متن بيانيه لوزان پيش بيني شده كه اگر در جريان اقدام مشترك طرف مقابل در فرض راستي آزمايي آژانس و صحه نهادن بر فعاليت ايران مطابق با توافق به عمل آمده از لغو تحريم ها طبق برنامه زمان بندي امتناع ورزد ايران نيز مي تواند از محدوديت وضع شده سر باز زنتحریمهای هستهای ایران چگونه لغو میشوند؟ |اخبار ایران و جهان
تحریمهای هستهای ایران چگونه لغو میشوند محسن عسگریان کد خبر ۴۹۰۶۲۷ تاریخ انتشار ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۰ - 12 April 2015 پس از نزدیک به نوزده ماه مذاکره و گفتوگوی سخت و فشرده بین مقامات عالی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای گروه ۱ ۵ در شامگاه سیزدهمین روز سالروحانی از دستاوردهای هستهای بازدید کرد |اخبار ایران و جهان
روحانی از دستاوردهای هستهای بازدید کرد رئیسجمهور همزمان با روز ملی فناوری هستهای از جدیدترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه انرژی صلح آمیز هسته ای بازدید کرد کد خبر ۴۸۹۶۸۴ تاریخ انتشار ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۳ - 09 April 2015 رئیسجمهور همزمان با روز ملی فناوری هستهکوثری: رهبری چارچوب مذاکرات را مشخص کردند |اخبار ایران و جهان
کوثری رهبری چارچوب مذاکرات را مشخص کردند یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت که تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان باید هوشیار باشد و بداند که باید در قبال خباثت و شیطنتهای طرف مقابل منافع ملی کشور را در نظر بگیرد کد خبر ۴۹۰۲۲۲ تاریخ انتشار ۲۲ فروردينعراقچی: روحانی در مذاکرات حضور نمی یابد |اخبار ایران و جهان
عراقچی روحانی در مذاکرات حضور نمی یابد کد خبر ۴۹۰۰۰۸ تاریخ انتشار ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۵ - 10 April 2015 سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران درباره خبری که در فضای مجازی به نقل از او منتتشر می شود توضیح داد در فضای مجازی و شبکه های مختلف به نقل از عراقچی ا-
سیاسی
پربازدیدترینها