امروزه پیدا کردن کار به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. زن و مرد، پیر و جوان همگی به دنبال شغلی با بازار کار خوب هستند. در این میان والدین و حتی خود فرزندان، ترجیح میدهند از همان دوران نوجوانی حرفه و مهارتی را آموزش ببینند.
در این صورت دیگر نگران یافتن شغل در آینده نخواهند بود، چرا که از سالها پیش آموزش را شروع کردهاند. رشته برق ساختمان یکی از رشتههای پردرآمد و کاربردی است که بازار هدف قابل قبولی دارد. این رشته با پیشرفت ساختمانسازی، توسعه مییابد. در نتیجه، بسیاری از نوجوانان به فکر یادگیری رشته برق ساختمان هستند. به همین دلیل در این مقاله از Soroushejavid.com ، قصد داریم به این سوال مهم پاسخ دهیم که آیا نوجوانان و جوانان با آموزش مهارت برقکاری ساختمان میتوانند، کسب درآمد کنند؟ یا خیر؟ اگر این سوال جزو چالشهای فکری شما نیز هست، تا پایان این مقاله همراه ما بمانید.
رشته برق ساختمان چیست؟
از زمانی که وارد یک ساختمان میشوید، با برق سروکار دارید. روشنایی ساختمان، آیفون، درب اتوماتیک پارکینگ، سیستم اعلام حریق، دزدگیر، دوربینهای مداربسته، برق اضطراری و... جزو کارهایی هستند که یک برقکار باید به آنها رسیدگی نماید.
بنابراین، رسیدگی به کلیه امور تخصصی در زمینه سیستمهای روشنایی ساختمان و همچنین سیستمهای تکمیلی آن جزو رشته برق ساختمان محسوب میشوند.
آموزش برق ساختمان جزو زیر مجموعههای برق و رایانه دستهبندی شده و جزو شاخههای مهم این رشته محسوب میشود.
یک برق کار ماهر باید بتواند ایرادات سیستم برقرسانی یک ساختمان را پیدا کرده و برطرف نماید. چرا که ممکن است سلامت و حتی زندگی افراد درون یک ساختمان به عملکرد این اشخاص بستگی داشته باشد. بنابراین تنها به علت حقوق بالای این رشته وارد آن نشوید. در ادامه مقاله مهارتها و ویژگیهای لازم برای یک برقکار ساختمان ماهر را در اختیار شما قرار میدهیم. ابتدا آن را مطالعه کرده و سپس در مورد آموزش نوجوانان در این رشته تصمیم بگیرید.
مهارتهای لازم برای رشته برق ساختمان مهندسان برق ساختمان با استفاده از دانش بالای خود در علم ریاضی، مشکلات مربوط به برق را حل کرده و پروژههای پیچیده را سروسامان میدهند. آنها باید بتوانند با استفاده از قدرت آنالیز خود تجهیزات برقی را تشخیص داده و از آنها استفاده نمایند. برخی دیگر از مهارتهای لازم برای یک برقکار ساختمان به شرح زیر است:
- طراحی مدار
- تحلیل و اجرای سیستمهای خطی
- توسعه شماتیکهای برقی
- جمعآوری و پردازش اطلاعات
- توانایی کار با سیستم های کامپیوتری
- تهیه و تدوین طرح های عملیاتی
- تعمیر و نگهداری از تجهیزات الکترونیکی
- ساخت تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
- مهارتهای ارتباطی
- مهارتهای سازمانی
- مهارت های ریاضی
- اخلاق کاری بالا و مشتریمداری
وظایف برقکار ساختمان
اگر تمایل دارید نوجوانان شما رشته برق ساختمان را در پیش بگیرند، بهتر است با وظایف این رشته آشنا شوید. چرا که در این صورت میتوانید به درستی تصمیم بگیرید.
آشنایی با وظایف یک برقکار ساختمان، به متقاضیان شرکت در این رشته کمک میکند تا مسئولیتهای خود در آینده را درک کرده و به خوبی آنها را به سرانجام برسانند.
وظایف یک برقکار ساختمان به شرح زیر است:
- در قدم اول یک برقکار باید با مفاهیم ایمنی آشنایی داشته باشد. چرا که رشته برق ساختمان با خطرات بسیاری همراه است. بنابراین یک برقکار باید حفاظت از خود و افراد ساختمان را جزو اولویتهای اصلی قرار دهد.
- برقکاران ماهر کسانی هستند که تمامی ابزار مورد نیاز برای برقکشی ساختمان را شناخته و به درستی از آنها استفاده نمایند.
- برقکار ساختمان باید برقکشی ساختمان را به صورت روکار و توکار انجام دهند.
- یکی دیگر از وظایف برقکاران ساختمان، مونتاژ کردن سیستمهای روشنایی ساختمان است. برقکاران باید بتوانند به خوبی از عهده این کار برآیند.
- امروزه با پیشرفت تکنولوژی، سیستم های برقی دیگری نیز به ساختمان اضافه شده است. برخی از ساختمانها دارای سیستم مدیریت هوشمند هستند. برقکاران باید بتوانند این چنین سیستمها را نیز راهاندازی نمایند.
البته باید بدانید، تنها افرادی که تحت آموزشهای اصولی قرار گرفته باشند، میتوانند تمامی این وظایف را به خوبی انجام دهند. وظایفی که درستی انجام آنها امنیت افراد بسیاری را تضمین میکند.
بازار کار رشته برق ساختمان
برقکاران ساختمان میتوانند در تمامی خانهها، کارخانهها، مراکز صنعتی، اداری، تجاری و... کار کنند. حتی این افراد میتوانند به صورت مستقل کار کرده و وابسته به هیچ ارگانی نباشند.
با توجه به نیاز همیشگی و حتی روزافزون به صنعت برق، هیچگاه بازار کار این رشته با مشکل مواجه نخواهد شد. ممکن است در برخی برهههای زمانی با رکود همراه شود اما تحت هیچ شرایطی یک برقکار ماهر بیکار نمیماند.
پیشرفت تکنولوژی، نیاز به برق را افزایش داده است. آمارهای جهانی نیز از بالا رفتن میزان استخدام برقکاران خبر میدهند.
از تمامی این موارد میتوان نتیجه گرفت که بازار کار رشته برق ساختمان بازار کار خوبی است و آینده درخشانی برای آن پیشبینی میشود.
بنابراین اگر به فکر یادگیری رشته برق ساختمان در نوجوانی خود یا فرزندانتان هستید، باید به شما بگوییم: این کار آینده شغلی آنها را تضمین میکند. چرا که وارد رشتههای فنی شده و به سرعت مهارت کسب میکنند. آنها میتوانند با همین سرعت جذب بازار کار شده و پیشرفت میکنند.
آیا شما راهی بهتر از آموزش در نوجوانی برای ساختن آینده شغلی نوجوانان سراغ دارید؟
ارائه خدمات آموزشگاه سروش جاوید
در این مقاله رشته برق ساختمان، وظایف، مهارتها، راههای ورود به این رشته و بازار کار آن را مورد بررسی قرار دادیم. این رشته یکی از بهترین رشتههای فنی محسوب میشود که بازار کار قابل قبولی دارد.
از این رو، بسیاری از نوجوانان به فکر یادگیری رشته برق ساختمان هستند تا در آینده مشکلی در رابطه با بازار کار خود نداشته باشند. که البته فکری کاملا هوشمندانه است. افرادی که بتوانند برقکاران ماهر در زمینه ساختمانی شوند، مطمئنا با پیشنهادات شغلی بسیاری مواجه شده و درآمد بالایی را کسب میکنند. شرکت در کلاسهای آموزشی یکی از آسانترین راههای ورود به این رشته است.
شما میتوانید به وبسایت آموزشگاه سروش جاوید به نشانی soroushjavid.com مراجعه کرده و در رابطه با آموزش برق، آموزش جوشکاری و بسیاری از مهارتهای دیگر اطلاعات کسب نمایید. امیدواریم این مقاله پاسخ خوبی برای این سوال که آیا نوجوانان و جوانان با آموزش مهارت برقکاری ساختمان میتوانند، کسب درآمد کنند یا خیر؟ در اختیار شما قرار داده باشد.
انتشار محتوا:اخبار رسمی