امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى مؤمن! به تحقيق اين دانش و ادب بهاى جان توست پس در آموختن آن دو بكوش كه هر چه بر...

نمایش آثار دیجیتالی قصه گویان شهرزاد در نمایشگاه "شیرهای ایران و پرویز تناولی"

قصه های دیجیتال " شیرهای ایران " منتشر می شوند

قصه
در طول برگزاری نمایشگاه "پرویز تناولی و شیرهای ایران"، "موسسه قصه گویی دیجیتال شهرزاد" با حمایت "موزه پرویز تناولی" کارگاه "شیرهای ایران" را برگزار کرد. 19 اثر تولید شده توسط نوجوانان شرکت کننده در این کارگاه به تدریج در وب سایت و کانال تلگرام گروه شهرزاد منتشر خواهند شد.

به گزارش اخبار رسمی و به نقل از روابط عمومی "موسسه‌ی قصه گویی دیجیتال شهرزاد"،  آثار تولید شده در کارگاه قصه گویی دیجیتال " شیرهای ایران "‌ منتشر می‌شوند. پیشتر خانه‌ی هنرمندان ایران میزبان جلسه نمایش و مراسم تقدیر از نوجوانان شرکت کننده در این کارگاه بود.

این نخستین بار است که نوجوانان تجربه‌ی بازدید از یک نمایشگاه هنری را از طریق رسانه‌ی قصه گویی دیجیتال با دیگران به اشتراک می‌گذارند. نتایج این کارگاه نشان می‌دهد که چگونه می‌توان بین ادراک، اندیشه، تجربه‌ی زیباشناسانه و رسانه رابطه‌ای خلاق برقرار کرد.

از مرجان فروغی، یکی از اعضای "موسسه قصه گویی دیجیتال شهرزاد " درباره کارگاه " شیرهای ایران" پرسیدیم. وی گفت: "مرداد ماه 1396 گروه شهرزاد با حمایت " موزه پرویز تناولی " این کارگاه را در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار کرد. طی دو دوره برگزاری این کارگاه‌، 19 نوجوان 12 تا 18 سال با همراهی مربیان، طی بازدید نمایشگاه " پرویز تناولی و شیرهای ایران " دیدگاه خود را درباره این نمایشگاه در قالب " قصه دیجیتال " بیان کردند و در نهایت 19 قصه دیجیتال تولید شد. جلسه نمایش قصه‌های دیجیتال تولید شده در کارگاه "شیرهای ایران"‌ و مراسم تقدیر از نوجوانان شرکت کننده در کارگاه 16 مهرماه با حضور اساتید،‌ هنرمندان،‌ نوجوانان و علاقه مندان در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. استاد پرویز تناولی نیز در پیامی تصویری ضمن تشویق نوجوانان شرکت کننده در کارگاه " شیرهای ایران"، به نوجوانان توصیه کرد تا از نمایشگاه‌هایی با موضوع فرهنگ و هنر ایران بازدید کنند و با همت و همیاری از فرهنگ و هنر و حیات وحش ایران پاسداری کنند.

از میان اساتید و متخصصانی که آثار این منتشر شده در این کارگاه را تماشا کرده بودند، نظر چند نفر از حوزه های مختلف پرسیدیم.

مهندس هومن جوکار عضو هیئت مدیره "موسسه حیات وحش میراث پارسیان" درباره این مجموعه گفت :"توجه نوجوانان به مسئله‌ی انقراض شیرهای ایرانی و شیوه‌ی بیان آنها در قالب قصه‌های دیجیتالی بسیار تاثیر گذار بود؛ این توجه و حساسیت ستودنی است. بعلاوه آثار این کارگاه به طور ضمنی به ما یادآوری می‌کند که با از دست رفتن گونه‌های جانوری و گیاهی در ایران ،‌ بخشی از منابع الهام هنرمندان حذف و به تبع آن بخشی از حافظه‌ی فرهنگی و تاریخی ما از بین می‌رود."

دکتر علیرضا صادقی،‌ استاد دانشگاه علامه طباطبایی، این پروژه را حرکتی نو در جریان آموزش فرهنگی دانست و ابراز امیدواری کرد که توجه نوجوانان و حساسیت آنان به هنر و فرهنگ و بازتاب آن در آثاری که تولید می‌کنند موجب تغییرات مثبتی در سیاست‌گزاری‌ها برای حفظ فرهنگ ملی و محیط زیست شود.

همچنین تندیس تناولی، مدیر "موزه پرویز تناولی"‌، یکی از اهداف نمایشگاه "شیرهای ایران و پرویز تناولی" را فرهنگ سازی در میان قشر نوجوان در زمینه‌ی هنردوستی و همچنین حمایت از محیط زیست و‌گونه‌های در معرض انقراض دانست و حمایت از پروژه "شیرهای ایران" را در این راستا برشمرد. ایشان به نوجوانان و گروه شهرزاد به خاطر خلاقیت و ایجاد بستری برای بیان دیدگاه های متنوع تبریک گفت.

آقای اسماعیل میهن دوست، کارگردان و منتقد سینما بعد از تماشای آثار گفت:"دیدن این آثار من را به شوق آورد!" ایشان به رابطه بیان هنری و فن آوری و اهمیت برگزاری کارگاه های قصه گویی دیجیتال اشاره کرد و کارگاه "شیرهای ایران"‌ را اتفاقی مبارک دانست که می‌تواند تحولی جدید در آموزش و شیوه‌ای نو در بیانگری باشد. امری که شاید بتواند نسل جدیدی از هنرمندان سینماگر را تربیت کند.

اگر نتوانستید از این نمایشگاه منحصر به فرد دیدن کنید یا چنانچه کنجکاوید تا بدانید نوجوانان این نمایشگاه را چطور دیدند، می‌توانید قصه‌های دیجیتالی تولید شده در کارگاه "شیرهای ایران " را در وبسایت گروه شهرزاد به آدرس :‌ www.shahrzadcdsc.com و یا کانال تلگرام این گروه https://t.me/shahrzadcdsc دنبال کنید و به نحوی در این تجربه هنری و فرهنگی مشارکت کنید.

علم و فناوری