پزشکیان: خداحافظ بخاری گازی، سلام گرمای برقی؟! (نگاهی به جزئیات نگرانکننده طرح جدید)
با مطرح شدن ایدههایی پیرامون تغییر رویکرد دولت در حوزه انرژی، مسعود پزشکیان، کاندیدای ریاست جمهوری، در یک کنفرانس بینالمللی به ابعاد مختلف این مسئله پرداخت. آیا قرار است شاهد خداحافظی با بخاریهای گازی و روی آوردن به سیستمهای گرمایشی برقی باشیم؟ این سوالی است که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده و نیازمند بررسی دقیقتر است.
تاکید پزشکیان بر لزوم تحول در حوزه انرژی
پزشکیان با اشاره به رویکرد دولت در گسترش انرژیهای تجدیدپذیر، بر اهمیت توجه به این حوزه تاکید کرد و آن را مسیری روشن برای آینده کشور دانست. او با یادآوری خدمات سالروز آزادسازی خرمشهر، بر عزم جدی دولت برای توسعه همهجانبه انرژیهای پاک تاکید و آن را مسیری روشن برای آینده کشور توصیف کرد.
هشدار در خصوص راهبرد دولت در گسترش انرژیهای تجدیدپذیر
رئیس جمهور با اشاره به راهبرد دولت در گسترش انرژیهای تجدیدپذیر، اظهار داشت که این حرکت باید به صورت مستمر و منظم در جلسات روزانه و هفتگی دولت دنبال شود. وی با اشاره به راهبرد دولت در گسترش انرژیهای تجدیدپذیر از جمله انرژیهای خورشیدی، بادی و هستهای، این حرکت را مثبت ارزیابی کرد اما بر لزوم برنامهریزی دقیق و نظاممند در این زمینه تاکید نمود.
ضرورت جایگزینی برق به جای گاز در سیستم گرمایشی
پزشکیان با تاکید بر ضرورت جایگزینی برق به جای گاز در حوزه گرمایش، تصریح کرد که در تمام ابعاد، از تولید و واردات پنلهای خورشیدی، تجهیز نیروگاهها، اصلاح خطوط تولید لوازم سرمایشی و گرمایشی و مهندسی ساختوسازها با هدف افزایش بهرهوری انرژی، باید برنامهریزیهای دقیق و اجرایی در حال انجام باشد. به گفته وی، در تمام ابعاد اعم از تولید و واردات پنلهای خورشیدی، تجهیز نیروگاهها و اصلاح خطوط تولید لوازم سرمایشی و گرمایشی و مهندسی ساختوسازها با هدف افزایش بهرهوری انرژی، برنامهریزی دقیقی در حال انجام است.
اهمیت نقش حیاتی انرژی در توسعه کشور
رئیس جمهور با اشاره به نقش حیاتی انرژی در توسعه کشور خاطرنشان کرد: “هرچه بتوانیم وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش دهیم و انرژیهای پاک را در شئون مختلف زندگی مردم جاری کنیم، مسیر توسعه پایدار هموارتر خواهد شد”. وی تاکید کرد که هرچه بتوانیم وابستگی به سوختهای فسیلی را کاهش دهیم و انرژیهای پاک را در شئون مختلف زندگی مردم جاری کنیم، مسیر توسعه پایدار هموارتر خواهد شد.
اشاره به مشارکت گسترده نخبگان در این عرصه
پزشکیان با بیان اینکه توفیق در این عرصه نیازمند مشارکت گسترده نخبگان، سرمایهگذاران، مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، گفت: دولت مصمم است با تکیه بر توان داخلی و خرد جمعی، ناترازیهای موجود را برطرف سازد. وی افزود دولت مصمم است با تکیه بر توان داخلی و خرد جمعی، ناترازیهای موجود را برطرف سازد.
نگرانی از افزایش هزینهها و لزوم مدیریت مصرف
رئیس جمهور با دعوت از مردم برای همراهی در مدیریت مصرف ابراز کرد: همانگونه که مردم در زمستان با صرفهجویی در مصرف گاز همکاری کردند، انتظار میرود در تابستان نیز با کاهش مصرف برق یاریگر دولت باشند. وی استفاده از چراغهای کممصرف به جای لوسترهای پرمصرف را گامی موثر در این مسیر دانست. رئیس جمهور خواستار همکاری مردم برای مدیریت مصرف انرژی شد.
زیان ۳۰۰ هزار میلیاردی ناشی از قطعی برق در سال گذشته
پزشکیان با توجه به خسارات سنگین ناشی از قطعیهای انرژی در سال گذشته تصریح کرد: فقط در سال گذشته، بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از قطعی گاز و برق به کشور وارد شده است و حل این معضل، بدون همراهی متخصصان و فعالان این حوزه میسر نخواهد بود. به گفته وی، حل این معضل، بدون همراهی متخصصان و فعالان این حوزه میسر نخواهد بود.
ضرورت توسعه بیمناقشه انرژی هستهای
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه “اگر برق پایدار نداشته باشیم، تولید و توسعه بیمعناست”، اضافه کرد: لازم است انرژی مورد نیاز تجارت و صنعت را ایجاد و بعد برای توسعه برنامهریزی کنیم. وی در پایان، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، از دانشگاهها، رسانهها، نهادهای فرهنگی، ائمه جمعه و جماعات، بسیج و سایر بخشها دعوت کرد با مشارکت فعال، زمینهساز اصلاح الگوی مصرف و تحقق توسعه مبتنی بر انرژیهای تجدیدپذیر شوند.