ویتکاف: هیچگاه به توافقی مشابه برجام دست نخواهیم یافت؛ چرا که نمی‌خواهیم تحریم‌ها برداشته شوند در حالی که ایران تعهداتش را پس از تاریخ معین کنار بگذارد. آخرین فصول توافق جدید هیچگاه نخواهد بود! آیا واقعاً ایران باید از حق غنی‌سازی و سانتریفیوژها برخوردار باشد؟

ویتکاف: ایران هرگز روی توافقی مشابه برجام نخواهد آمد؛ چرا که تحریم‌ها باید پایدار بمانند و تعهدات ایران تاریخ انقضا نداشته باشند. در توافق جدید، هیچ بند غروبی وجود نخواهد داشت و ایران حق غنی‌سازی یا هر چیزی که امکان تولید سلاح هسته‌ای را به آن بدهد، نخواهد داشت. در ادامه، جزئیات این موضع را بررسی می‌کنیم.

فهرست محتوا

تحلیل ویتکاف درباره آینده توافق هسته‌ای: توافقی مشابه برجام دیگر نخواهیم داشت

مقدمه

بر اساس تحلیل‌های جدید، ویتکاف به این نکته اشاره کرده است که هیچگاه به توافقی شبیه برجام دست نخواهیم یافت. او می‌گوید: «ما هرگز توافقی که در آن تحریم‌ها برداشته شوند و ایران پس از تاریخ مشخص، به تعهدات خود پایبند نباشد را نمی‌خواهیم.» این اظهارات او به طور خاص به دلایل اصلی عدم توافق مجدد با ایران اشاره دارد.

تخصیص سخنان ویتکاف

چرایی عدم توافق جدید

ویتکاف بیان می‌کند که یکی از دلایل اصلی عدم توافق جدید این است که در توافقات آینده، حتی صحبت از “بندهای غروب” یا همان sunset clauses نیز به مشکل برمی‌خورد. این بندها به کشورها اجازه می‌دهند که پس از مدتی به طور خودکار از توافق خارج شوند، امری که در مورد ایران کاملاً پذیرفته نیست. به‌ویژه، خواسته‌ها و انتظارات مربوط به حق غنی‌سازی و سانتریفیوژها از موضوعات حساس است.

نظر عمومی درباره حق غنی‌سازی

سوالاتی در این زمینه وجود دارد: آیا ایران باید حق غنی‌سازی و تاسیسات سانتریفیوژ را داشته باشد؟ نظر ویتکاف نشان می‌دهد که این مسائل به عنوان خط قرمز برای هر گونه مذاکره آینده باقی مانده‌اند و انتظار می‌رود دیدگاه‌ها در این زمینه همچنان سختگیرانه باقی بماند.

دیدگاه های حقوقی و سیاسی

مسائل هسته‌ای با توجه به رفتارهای گذشته ایران همیشه بحث‌برانگیز بوده است. پیشرفت‌های ایران در این راستا، بسیاری از کشورهای غربی را نگران کرده است و آنها بر روی آن به‌دقت نظارت دارند. ویتکاف با اشاره به این چالش‌ها، تاکید می‌کند که ایران باید به تعهدات خود پایبند باشد و هیچ گونه مشوقی برای این کشور وجود نخواهد داشت که به صورت یکطرفه از قرارداد‌ها عقب‌نشینی کند.

انتظار جامعه بین‌المللی

در پایان، ویتکاف بر وضعیتی که ایران در آن قرار دارد، تاکید می‌کند و می‌گوید که باید به مردم توضیح داده شود که در صورت عدم همکاری ایران با جامعه جهانی، چه عواقب اقتصادی و سیاسی ممکن است در پی داشته باشد. او هشدار می‌دهد که گذشت زمان ممکن است به معنی کاهش فشارها یا همکاری کشورهای مختلف با ایران نباشد.

در نهایت، آینده توافقات هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های بزرگ جهان به شدت پیچیده است و تحلیل‌های ویتکاف بخشی از این درک عمیق است.

منبع: انتخاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *