تبلیغات متنی

نوین پرداخت

سایبان ماشین

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه ایرانیان

مهاجرت به آلمان

قیمت تابلو برق

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

دوره باریستا فنی حرفه ای

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

خرید یوسی

ایونا

صندوق سهامی

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

گوشی موبایل اقساطی

قیمت ساندویچ پانل

پنجره دوجداره

ناب مووی

خرید عطر

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

مهد کودک

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

بخور سرد و گرم

مانتو اداری

تالار ختم

کامیون

تور تایلند

سوالات مصاحبه دکترا

مبلمان کلاسیک

ظروف الومینیومی یکبار مصرف

چمن مصنوعی

تعمیرگاه رنو

رادیو جوان

فیلمبرداری صنعتی

جاروشارژی

تقویت ساقه مو

موزبلاگ

درمان قطعی آپنه خواب

هوش مصنوعی فارسی

کف کاذب

آجر نسوز نما

نفس تازه در ریه‌های تهران: خروج درختان آلوده و کاشت گسترده در بوستان چیتگر

نفس تازه در ریه‌های تهران: خروج درختان آلوده و کاشت گسترده در بوستان چیتگر

فهرست محتوا

بوستان چیتگر، ریه سبز تهران، در راستای حفظ سلامت و شادابی خود، دستخوش تغییراتی اساسی شده است. در اقدامی مهم، حدود ۸۰۰۰ درخت آلوده و بیمار از این بوستان خارج شده‌اند تا فضا برای رویش و بالندگی ۲۳۰۰۰ درخت جوان و تازه فراهم شود. این تحول نویدبخش هوایی پاک‌تر و چشم‌اندازی زیباتر برای شهروندان خواهد بود.

نفس تازه در ریه های پایتخت: احیای گسترده بوستان چیتگر با حذف درختان آلوده و تکمیل پروژه حیاتی آبرسانی

بوستان جنگلی چیتگر، به عنوان یکی از وسیع ترین و مهم ترین فضاهای سبز و تفرجگاه های کلانشهر تهران، نقشی حیاتی در تلطیف هوا و فراهم آوردن مکانی برای آرامش و تفریح شهروندان ایفا می کند. با این حال، این گوهر سبز پایتخت در سال های اخیر با چالش های جدی، به ویژه در زمینه سلامت درختان و تامین منابع آبی پایدار، روبرو بوده است. اکنون، به گفته مسئولان شهری، اقدامات گسترده ای برای احیا و بازسازی این بوستان در حال انجام است که شامل حذف درختان آلوده و بیمار، کاشت هزاران اصله درخت جدید و مهمتر از همه، تکمیل پروژه های زیرساختی برای حل مشکل کم آبی می شود.

عملیات بزرگ بهسازی و حذف کانون های آلودگی

ایمان گودرزی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران، در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، آخرین وضعیت اقدامات انجام شده در بوستان چیتگر را تشریح کرد. وی با تاکید بر ضرورت حفظ سلامت کلی اکوسیستم پارک، از آغاز عملیات بهداشتی و پرورشی از تاریخ ۲۵ بهمن ماه سال گذشته (۱۴۰۳ شمسی، مصادف با اوایل سال ۲۰۲۵ میلادی) خبر داد. این عملیات که با نظارت دقیق اداره کل منابع طبیعی استان تهران و توسط پیمانکاران متخصص و با رعایت کامل اصول فنی و بهداشتی در حال اجراست، با هدف اصلی حذف درختانی صورت می گیرد که پیش از این به عنوان کانون آلودگی شناسایی و علامت گذاری شده بودند.

به گفته گودرزی، تا کنون حدود ۸ هزار اصله درخت که عمدتا خشک، بیمار یا آلوده به آفات بوده اند، از محوطه پارک خارج شده اند. این درختان به دلیل وضعیت نامناسب، نه تنها امیدی به احیای آن ها نبود، بلکه به عنوان منبع انتشار آلودگی، سلامت سایر درختان پارک را نیز تهدید می کردند. حذف این کانون های آلودگی، گامی ضروری برای جلوگیری از گسترش بیماری و آفات در این بوستان وسیع محسوب می شود.

معاون شهردار تهران افزود که عملیات حذف درختان آلوده در ایام تعطیلات نوروز، به دلیل حجم بالای حضور شهروندان و حفظ ایمنی آن ها، متوقف شده و تنها عملیات کنده‌کشی (خارج کردن ریشه درختان قطع شده) انجام گرفته است. اما از تاریخ ۱۵ فروردین ماه سال جاری (۱۴۰۴ شمسی)، با دریافت تمدید مهلت از سوی اداره منابع طبیعی، کار قطع و خروج درختان آلوده باقیمانده از سر گرفته شده و طبق برنامه ریزی، این مرحله تا پایان اردیبهشت ماه (اواخر ماه می ۲۰۲۵) به اتمام خواهد رسید.

کاشت انبوه درختان جدید: آینده سبز چیتگر

همزمان با عملیات حذف درختان بیمار و آلوده، شهرداری تهران برنامه گسترده ای را برای کاشت درختان جدید و جایگزین در بوستان چیتگر آغاز کرده است. گودرزی تاکید کرد که در حال حاضر، فرآیند کاشت حدود ۲۲ تا ۲۳ هزار اصله درخت جدید در پارک در جریان است. این درختان با رعایت کامل اصول فنی و انتخاب گونه های مقاوم و سازگار با شرایط اقلیمی منطقه کاشته می شوند تا آینده ای سبز و پایدار برای این بوستان رقم بخورد. این حجم عظیم از درختکاری، نشان دهنده عزم جدی مدیریت شهری برای جبران درختان از دست رفته و تقویت پوشش گیاهی چیتگر است.

پایان کابوس کم آبی: تکمیل پروژه های آبرسانی

یکی از مهم ترین اخبار اعلام شده توسط معاون خدمات شهری، اتمام پروژه های حیاتی آبرسانی به بوستان چیتگر است. کمبود آب و روش های سنتی آبیاری در گذشته، یکی از عوامل اصلی آسیب پذیری درختان این پارک در برابر خشکی و آفات بود. گودرزی با خرسندی اعلام کرد که عملیات لوله گذاری برای انتقال آب از تصفیه خانه فاضلاب شهید باقری به مخازن بتنی ذخیره آب در پارک به طور کامل انجام شده است.

وی افزود: “رینگ کردن مخازن بتنی نیز به پایان رسیده و در حال حاضر مشغول استفاده از این سیستم جدید هستیم.” منظور از رینگ کردن، ایجاد یک شبکه حلقوی و متصل بین مخازن است که امکان توزیع یکنواخت و مدیریت شده آب در سراسر پارک را فراهم می کند.

نکته بسیار حائز اهمیت در این پروژه، استفاده از پساب تصفیه شده است. این اقدام نه تنها مشکل کمبود آب بوستان را به طور اساسی حل می کند، بلکه گامی بزرگ در جهت مدیریت بهینه منابع آبی و حفاظت از محیط زیست محسوب می شود. استفاده از پساب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز، روشی مدرن و پایدار است که در بسیاری از کلانشهرهای جهان به کار گرفته می شود.

گودرزی با اطمینان خاطر نشان کرد: “پساب در چیتگر جاری و ساری است و هم‌اکنون آبیاری درختان، چه درختان قدیمی و چه نهال های جدید کاشته شده، با استفاده از این منبع آبی پایدار در حال انجام است. مشکل آب در بوستان چیتگر به طور کامل حل شده است و ان‌شاءالله دیگر شاهد مشکلات ناشی از کم آبی در این پارک نخواهیم بود.”

چشم انداز آینده

اقدامات انجام شده در بوستان چیتگر، از حذف درختان آلوده و کاشت گسترده نهال های جدید گرفته تا تکمیل پروژه حیاتی آبرسانی با استفاده از پساب، نشان دهنده یک برنامه جامع و مدیریتی فعال برای احیا و حفظ این سرمایه طبیعی ارزشمند برای شهر تهران است. انتظار می رود با تکمیل این عملیات و ادامه مراقبت های بهداشتی و پرورشی، بوستان جنگلی چیتگر بتواند شادابی و طراوت خود را بازیابد و همچنان به عنوان یکی از اصلی ترین مراکز تفریحی و ریه های تنفسی پایتخت، به شهروندان خدمات رسانی کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *