عراقچی: تغییر نام تاریخی خلیج فارس به دلایل سیاسی، نشان‌دهنده نیت خصمانه‌ای علیه ایران است!

عراقچی: انگیزه‌های سیاسی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس، نشان‌دهنده نیت خصمانه‌ای علیه ایران است. بیایید ببینیم چه حقایقی در این موضوع نهفته است!

فهرست محتوا

سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به مسأله تغییر نام تاریخی خلیج فارس به دلایل سیاسی گفت: “این اقدام نه تنها یک عمل نمادین بلکه نمایانگر نیت خصمانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران است.” وی با تأکید بر اهمیت نام‌گذاری خلیج فارس و تاریخ دیرینه آن، به تلاش‌هایی اشاره کرد که در سال‌های اخیر برای تغییر این نام صورت گرفته است.

عراقچی در جلسه‌ای که به مناسبت یادبود سالگرد آزادی خرمشهر برگزار شده بود، تصریح کرد که خلیج فارس نه تنها نام یک جغرافیا بلکه نماد هویت و فرهنگی غنی برای مردم ایران است. وی افزود: “تلاش برای تغییر نام خلیج فارس نشان‌دهنده یک دسیسه سیاسی و تلاشی بی‌ثمری است که برخی کشورها در راستای تحقق اهداف خود دنبال می‌کنند.”

این دیپلمات ارشد ایرانی با اشاره به مستندات تاریخی موجود، تأکید کرد که نام “خلیج فارس” به عنوان یک نام تاریخی و فرهنگی، در متون و منابع معتبر جهانی به ثبت رسیده است و هیچگونه تغییر در این نام نمی‌تواند واقعیت‌های تاریخی و فرهنگی را دگرگون کند. وی مدعی شد که این تلاش‌ها نه تنها از نظر تاریخی بی‌پایه هستند، بلکه از بعد اندیشه سیاسی نیز بر پایه توهمات و خیال‌پردازی‌ها استوارند.

عراقچی در ادامه سخنان خود به یادآوری دلایل مستحکم ایران در دفاع از نام خلیج فارس پرداخت و خاطرنشان کرد که این نام به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و هویتی ایران، به خوبی در آثار ادبی، هنری و تاریخی ما تجلی یافته است. وی همچنین به فرهنگ غنی ایرانی اشاره کرد که خلیج فارس در آن نقش مهمی ایفا می‌کند و افزود: “این نام به عنوان نماد مقاومت و اتحاد مردم ایران در برابر هرگونه دخالت خارجی و تغییر هویت فرهنگی ما است.”

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تأثیرات بین‌المللی این نامگذاری اشاره کرد و گفت که تغییرات احتمالی در نام‌های جغرافیایی می‌تواند به نوعی آتش‌افروزی سیاسی در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای باشد. عراقچی تأکید کرد که این‌گونه اقدامات نه تنها به مصلحت هیچ کشوری نیست، بلکه بر روندهای آرامش‌بخش در روابط بین‌الملل نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت.

این مقام مسئول وزارت امور خارجه همچنین به اهمیت حفاظتی در برابر آثار تاریخی و فرهنگی ایران اشاره و یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران همواره در صحنه جهانی از منافع و حقوق فرهنگی و هویتی خود دفاع خواهد کرد. وی در ادامه تصریح کرد: “ایران به عنوان کشوری با تاریخ و فرهنگ باستانی، حامی منافع و حقوق خود در عرصه بین‌الملل است و هر گونه تلاشی برای تغییر در هویت نام‌های تاریخی را به شدت محکوم می‌کند.”

گفتنی است که نام خلیج فارس در طول تاریخ با مدارک مستند به عنوان یک نام معتبر و شناخته شده در متون تاریخی و جغرافیایی به ثبت رسیده و تلاشی که برخی از کشورها برای تغییر آن انجام می‌دهند، نه تنها با واقعیت‌های تاریخی در تضاد است، بلکه نشان‌دهنده نیت‌های سیاسی خصمانه‌ای است که هدفش تغییر ذهنیت عمومی و تاریخی درباره هویت ایرانی است.

در خاتمه، سید عباس عراقچی با بیان اینکه “ایران همواره دوستدار صلح و ثبات در منطقه است”، افزود که تلاشی برای تغییر نام خلیج فارس، نوعی نرمش ناپذیری در برابر واقعیت‌های تاریخی و فرهنگی است و باید به سلامت فرهنگی و تاریخی ایران احترام گذاشته شود.

دولت جمهوری اسلامی ایران به جد بر این باور است که نام خلیج فارس نه تنها بخشی از جغرافیای ایران، بلکه بخشی اجتناب‌ناپذیر از تاریخ بشری در تمام ابعاد آن است و هرگونه تلاش برای تغییر آن، قطعاً با مخالفت جدی و قاطعیت از سوی ایران مواجه خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *