عراقچی: امروز در تهران جلسه مشورتی داشتیم/ غنی‌سازی یک موفقیت بزرگ برای ملت ایران است که هزینه‌های زیادی برای آن پرداخت کرده‌ایم / آماده‌ایم اقداماتی انجام دهیم تا اعتماد بیشتری به‌دست آوریم.

عراقچی: امروز در تهران جلسه مشورتی داشتیم/ غنی‌سازی یک موفقیت بزرگ برای ملت ایران است که هزینه‌های زیادی برای آن پرداخت کرده‌ایم / آماده‌ایم اقداماتی انجام دهیم تا اعتماد بیشتری به‌دست آوریم.

فهرست محتوا

سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و رئیس ستاد پیگیری مذاکرات هسته‌ای کشورمان، در نشستی مشورتی در تهران به تشریح دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه غنی‌سازی اورانیوم پرداخته و ابراز داشت که این موضوع یکی از موفقیت‌های بزرگ برای ملت ایران به شمار می‌آید.

عراقچی در این جلسه، با تأکید بر هزینه‌های بالایی که کشور برای دستیابی به فناوری غنی‌سازی اورانیوم متحمل شده است، گفت: «غنی‌سازی یک موفقیت تاریخی و استراتژیک برای ایران است و ما برای به دست آوردن این تکنولوژی پیشرفته، سال‌ها تلاش، سرمایه‌گذاری و فداکاری کرده‌ایم.» این مقام ارشد دولتی همچنین ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای حاصله در این راستا، موجب افزایش اعتماد بین‌المللی به جمهوری اسلامی ایران گردد.

وی ادامه داد: «ما از آمادگی کامل برخورداریم تا اقداماتی انجام دهیم که اعتماد بیشتری را به جامعه جهانی جلب نماییم.» با این اقدام‌ها، دولت ایران به دنبال شفاف‌سازی بیشتر درخصوص برنامه هسته‌ای خود است و تمایل دارد به دنیا نشان دهد که این برنامه صرفاً به منظور صلح‌آمیز و غیرنظامی بوده و اهداف نظامی در آن وجود ندارد.

در این نشست، تعدادی از کارشناسان و تحلیلگران حوزه سیاست خارجی نیز شرکت کرده بودند و نظرات خود را درباره روند مذاکرات هسته‌ای و چالش‌های پیش‌رو مطرح کردند. عراقی در پاسخ به سوالات مطرح شده، بر اهمیت دیپلماسی فعال و سازنده تأکید کرد و تصریح نمود: «ما باید از هر فرصتی برای گسترش گفتگوها و تعاملات بین‌المللی بهره‌برداری کنیم. ایران همواره خواستار یک توافق جامع و پایدار بوده است که حقوق و منافع ملت ایران را تأمین نماید.»

عراقچی ضمن اشاره به برخی از چالش‌هایی که در مسیر مذاکرات هسته‌ای وجود دارد، بر ضرورت همراهی جامعه جهانی بر سر نکات توافق تأکید کرد. وی همچنین اضافه کرد: «حضور و مشارکت کشورهای بزرگ در فرایند مذاکرات هسته‌ای ایران می‌تواند به ایجاد اعتماد و بهبود روابط بین‌المللی کمک کند.»

معاون وزیر امور خارجه ایران به تلاش‌های اخیر برای ارتقاء سطح کیفیت گفتگوها نیز اشاره کرد و گفت: «ما در تلاش هستیم تا با کشورهای ۱+۵ (آلمان به‌علاوه پنج کشور دائمی شورای امنیت سازمان ملل) به نتایج مفیدی برسیم. در این راستا همه طرف‌ها باید اراده‌ای قوی برای رسیدن به توافق داشته باشند.»

وی به سفرهای اخیر خود به کشورهای متعهد به برجام نیز اشاره کرد و خاطرنشان نمود: «گفتگوها با اروپا و دیگر کشورها نتایج مثبتی به دنبال داشته است و ایجاد انسجام در مواضع بین‌المللی می‌تواند به تسهیل و تسریع فرایند مذاکره کمک کند.»

عراقچی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به قدرت‌نمایی ایران در عرصه بین‌المللی پرداخته و اظهار داشت: «ما توانسته‌ایم در زمینه‌های علمی و فناوری پیشرفت‌های قابل توجهی کسب کنیم و این موضوع فروشندگان و ناظران بین‌المللی را متوجه ساخت که اقدام‌های ایران در جهت صلح و همکاری‌های بین‌المللی است.»

در پایان این نشست، سیدعباس عراقچی با تأکید بر ضرورت تقویت روابط دیپلماتیک و اعتلای اقدامات متقابل میان کشورهای مختلف، خواستار تداوم حمایت‌های بین‌المللی از جمهوری اسلامی ایران و برقراری یک نظام جهانی عادلانه و پایدار شد.

بنا بر تحلیل‌های حاکم بر نسقه بین‌الملل، غنی‌سازی اورانیوم به عنوان یکی از ابعاد کلیدی در سیاست هسته‌ای ایران، همچنان در مرکز توجهات قرار دارد و دیپلماسی فعال ایران می‌تواند راهگشای آینده مذاکرات و تعاملات بین‌المللی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *