آیا انتخاب اعضای شورای شهر و روستا با “انگشت” صورت میگیرد؟! بررسی ابعاد و الزامات انتخابات شوراها
انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی و اجتماعی در ایران است که به واسطه آن، نمایندگان مردم برای اداره امور محلی و پیگیری مطالبات شهروندان انتخاب میشوند. اما سازوکار این انتخابات چگونه است و چه نکاتی در آن حائز اهمیت است؟
محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور در برنامه «به وقت گقتوگو» در این باره گفت:
محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، در برنامهای تلویزیونی با عنوان «به وقت گفتوگو» به تشریح ابعاد مختلف این انتخابات پرداخت. وی با اشاره به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری به دلیل شهادت آیتالله رئیسی، بر ضرورت هماهنگی و تجمیع امکانات برای برگزاری هرچه بهتر دو انتخابات سرنوشتساز مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری تاکید کرد.
وی افزود:
به گفته وی، بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، انتخابات مجلس در اسفند ۱۴۰۶ و انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۷ برگزار خواهد شد. این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند به منظور ایجاد فرصت کافی برای بررسی دقیقتر صلاحیتها و جلوگیری از تداخل فرآیندها، نیازمند تغییر قانون و تمدید دوره مجلس هستیم تا امکان برگزاری همزمان دو انتخابات مهم فراهم گردد.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور در ادامه گفت:
محسن اسلامی با اشاره به کاستیها و مشکلات موجود در زمینه تجمیع انتخابات، بر ضرورت تسهیل روند اجرایی و مشارکت بالاتر مردم تاکید کرد. به گفته وی، برای برگزاری هرچه بهتر انتخابات، باید سیاستهای کلی نظام، موانع موجود و نظرات کارشناسان به دقت مورد بررسی و توجه قرار گیرد.
اسلامی در پاسخ به سوالی پیرامون میزان آمادگی زیرساختها گفت:
وی در پاسخ به سوالی پیرامون آمادگی زیرساختهای لازم برای برگزاری تمام الکترونیک انتخابات شوراهای سال آینده گفت: تلاش میشود رایگیری به صورت تمام الکترونیکی برگزار شود تا بر اساس قانون جدید انتخابات، امکان احراز هویت به صورت متمرکز برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۷ نیز فراهم شود و اشکالات احتمالی برطرف گردد.
وی افزود:
اسلامی همچنین در ادامه صحبت های خود افزود که در دوره جدید نقش احزاب و گروه های سیاسی پررنگ تر خواهد بود و انتخابات شوراهای شهر تهران نیز به صورت تناسبی برگزار می شود و احزاب میتوانند در انتخابات شوراها لیست ارائه دهند و مردم به لیست ها رای دهند.
اسلامی با تاکید بر اهمیت کارشناسی و همافزایی میان دستگاههای اجرایی، تقنینی و نظارتی گفت: روند کارشناسی و همفکری با رسانهها و صاحبنظران جهت تدوین سازوکار نهایی ادامه دارد و پس از جمعبندی نهایی، تصمیمات لازم برای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری اتخاذ خواهد شد.