رازگشایی از آینده آموزش: سند دیجیتال، تحولی که منتظرش بودید!
در عصری که فناوری به سرعت در حال دگرگونی است، نظام آموزشی نیز نیازمند تحولاتی اساسی است تا بتواند پاسخگوی نیازهای نسل جدید و چالشهای پیش روی جامعه باشد. یکی از مهمترین این تحولات، حرکت به سمت استفاده از سند دیجیتال در آموزش است. اما سند دیجیتال چیست و چه مزایایی برای نظام آموزشی به همراه دارد؟
در این مقاله، با بررسی ابعاد مختلف سند دیجیتال و تأثیرات آن بر آموزش، به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
سند دیجیتال: کلید ورود به عصر نوین آموزش
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت علوم، آیین تکریم و معارفه سرپرست جدید دانشگاه صنعتی ارومیه با حضور معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هیئت رئیسه دانشگاه صنعتی ارومیه، تحقیقات و فناوری، هیئت رئیسه دانشگاه و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد.
وحیدی در این مراسم، با ارائه دیدگاههای تصویری از آموزش عالی کشور و رتبه علمی جمهوری اسلامی ایران به چالشهای موجود در این بخش اشاره کرد. او همچنین افزود: «رشد بیرویه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در گذشته، آسیبهای جدی به کیفیت آموزش عالی زده است و دانشگاهها هم اکنون با سندهای خالی روبهرو هستند.»
امروزه، جوانان متقاضی رشتههایی هستند که دارای شغل و درآمد مناسب باشند و این مسئله، نیازمند بازنگری در نظام آموزشی و ارائه رشتههای متناسب با نیازهای بازار کار است.
وی گفت: «در سالهای اخیر، ظرفیت تقاضا برای تحصیل در دانشگاهها کاهش یافته است و این روند همچنان سیر نزولی دارد. باید مطابق با این تقاضا، برنامهریزی عملیاتی نماییم و به ارتقای کیفیتسازی آموزش بیشتر بپردازیم.»
وحیدی افزود: «امروزه عصر انفجار اطلاعات و رشد سریع فناوریهای نوین منجر به تغییر ماهیت آموزش در کلاس درس و گرایش به آموزش دیجیتال و استفاده از هوش مصنوعی شده است و ما باید این امر را بهعنوان یک فرصت تلقی کنیم و برای تهدیدهای اندک آن برنامه داشته باشیم.»
تاکید معاون آموزشی وزارت علوم بر اهمیت برنامهریزیهای بلندمدت
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: «به اهمیت برنامهریزیهای بلندمدت و طراحی برنامههای عملیاتی در آموزش عالی کشور، برای مواجهه با شتاب فناوریهای جدید تاکید میشود و از رونمایی سند آموزش دیجیتال در حوزهی آموزش در ماه های آتی خبر داد.»
در این مراسم معاون آموزشی وزیر علوم، با بیان اینکه دانشگاههای صنعتی در برهه ای از زمان برای کمک به صنعت و اقتصاد کشور همینچنین افزایش توان مهارتی دانشجویان و توسعه اشتغال جوانان پایه ریزی شدند گفت: «این دانشگاهها باید صرفاً در راستای ماموریت و رسالت خود فعالیت کنند.»
انتهای پیام/