رازهای گردشگری ایران فاش شد: آیا ۱۵ میلیون گردشگر در راهند؟”

رازهای گردشگری ایران فاش شد: آیا 15 میلیون گردشگر در راهند؟"

فهرست محتوا

آیا ایران میزبان ۱۵ میلیون گردشگر خواهد بود؟ افشای رازهای توسعه گردشگری

با وجود جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوان، ایران همواره با چالش‌هایی در زمینه جذب گردشگر مواجه بوده است. اما آیا این وضعیت در حال تغییر است؟ در جلسه‌ای با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان، از برنامه‌های جدید برای توسعه گردشگری و هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خبر داد. این خبر امیدها را برای رونق صنعت گردشگری ایران زنده کرده است. در این مقاله، به بررسی جزئیات این برنامه‌ها و چالش‌های پیش رو می‌پردازیم.

جزئیات جلسه و اظهارات نماینده زاهدان

در این جلسه که با حضور سید رضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، و معاونان این وزارت‌خانه برگزار شد، مسائل کلیدی حوزه گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مالکی با اشاره به اهمیت گردشگری در اقتصاد کشور، بر لزوم توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌ها و رفع موانع پیش روی این صنعت تأکید کرد.

به گفته این نماینده مجلس، تمرکز بر توسعه زیرساخت‌های گردشگری، صنایع دستی و تقویت زیست‌بوم گردشگری، می‌تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی داشته باشد. وی همچنین خواستار همکاری بیشتر با سازمان جهانی یونسکو برای معرفی و ارتقای جایگاه ایران در صنعت گردشگری جهانی شد.

ظرفیت‌های گردشگری سیستان و بلوچستان

مالکی در ادامه صحبت‌های خود به ظرفیت‌های ویژه گردشگری استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر به این منطقه شد. وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان دارای جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی فراوانی است، افزود:

“در این جلسه خواستار توجه به ظرفیت‌های استان‌های مرزی شدیم، همچنین خواستار توجه ویژه به زیرساخت‌های میراث فرهنگی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان از جمله کوه خواجه، شهر سوخته و تالاب بین‌المللی هامون شدیم و بر لزوم حمایت از بازاریابی بین‌المللی صنایع دستی این استان از جمله سوزن‌دوزی بلوچی، سفالگری و جواهرات محلی تأکید کردیم.”

این اظهارات نشان از عزم جدی برای توسعه گردشگری در مناطق کمتر برخوردار و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی دارد.

چشم‌انداز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این جلسه به تشریح اقدامات و برنامه‌های این وزارت‌خانه پرداخت. صالحی‌امیری با اشاره به اهمیت مرمت آثار تاریخی و توسعه زیرساخت‌های گردشگری، از برنامه‌های جدید برای جذب سرمایه‌گذار و توسعه گردشگری دریایی خبر داد.

او همچنین به سوالات و درخواست‌های نمایندگان پاسخ داد و بر لزوم اراده ملی برای توسعه صنعت گردشگری تأکید کرد.

برنامه‌های در دست اقدام وزارت‌خانه

صالحی‌امیری در این جلسه از تدوین برنامه پنج‌ساله توسعه گردشگری متناسب با برنامه هفتم توسعه، ساخت ۵۰۰ هتل جدید، افزایش ۲.۵ برابری گردشگران و زائران کشورهای اسلامی، توسعه گردشگری دریامحور و حمایت از گردشگری و واگذاری هتل‌های پنج‌ستاره لاله‌ از طریق قانون مولدسازی برای تأمین ساختمان ادارات میراث فرهنگی در ۳۸۰ شهرستان خبر داد.

وی همچنین از ساماندهی ۶۷۰۰ نیروی انسانی فاقد پست سازمانی در میراث فرهنگی، نیاز به ساخت ۵۰۰ هتل برای رسیدن به هدف ۱۵ میلیون گردشگر سالانه، ساخت و افتتاح ۸۶ هتل در سال گذشته، تثبیت ۳۶.۵ میلیون سفر در نوروز ۱۴۰۴، نیاز به ۲۷۰ همت بودجه برای مرمت ۲۲ هزار محوطه تاریخی و ۳۷ همت برای حصارکشی و سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری در صنایع دستی با وجود ۳۴ هزار کارگاه فعال و مذاکرات با کشورهای منطقه (تاجیکستان، آذربایجان، روسیه، چین، هند، امارات، گرجستان، قزاقستان، ترکیه، مصر و…) برای توسعه گردشگری بین‌المللی خبر داد.

وزیر میراث فرهنگی در این جلسه از نمایندگان خواست با تصویب قانون ایران‌گردی و جهان‌گردی، زمینه تحول بزرگ در این صنعت را فراهم کنند.

توسعه گردشگری ساحلی در استان‌های شمالی

مالکی در پایان این جلسه با اشاره به منابع موجود در توسعه گردشگری ساحلی در استان‌های شمالی گلستان، مازندران و گیلان گفت:

“ممنوعیت‌های قانونی منابع طبیعی و محیط زیست مانع اجرای پروژه‌هاست که امیدواریم با اصلاح قوانین برطرف شود.”

این اظهارات نشان از تلاش برای رفع موانع قانونی و تسهیل سرمایه‌گذاری در مناطق مستعد گردشگری دارد.

با وجود چالش‌های فراوان، به نظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه گردشگری در ایران وجود دارد. برنامه‌های جدید، سرمایه‌گذاری‌های کلان و تلاش برای رفع موانع قانونی می‌تواند زمینه را برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر و رونق اقتصادی کشور فراهم کند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *