تدارک برای یک رویداد فرهنگی مهم؛ جشنواره کتاب رشد در سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود

تدارک برای یک رویداد فرهنگی مهم؛ جشنواره کتاب رشد در سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود

فهرست محتوا

جشنواره کتاب رشد، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور، در سال ۱۴۰۴ با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و معرفی آثار برتر در حوزه کودک و نوجوان برگزار خواهد شد. این جشنواره که با همکاری دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برگزار می‌شود، تلاش دارد تا با معرفی کتاب‌های باکیفیت و مناسب، به خانواده‌ها در انتخاب کتاب‌های مفید برای فرزندانشان کمک کند.

با توجه به اهمیت کتاب در رشد و پرورش کودکان و نوجوانان، جشنواره کتاب رشد نقش مهمی در ارتقای سطح فرهنگ مطالعه در جامعه ایفا می‌کند. این جشنواره با داوری آثار توسط متخصصان و کارشناسان حوزه کتاب، به خانواده‌ها اطمینان می‌دهد که کتاب‌های دارای نشان رشد، از نظر محتوا، کیفیت و ارزش‌های آموزشی، مورد تایید هستند.

در این دوره از جشنواره، علاوه بر معرفی آثار برتر، برنامه‌های متنوعی نیز برای ترویج کتابخوانی و آشنایی خانواده‌ها با اهمیت مطالعه در نظر گرفته شده است. همچنین، تلاش می‌شود تا با برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی، زمینه برای تبادل نظر و تجربه‌ی فعالان حوزه کتاب فراهم شود.

“رشد” در مسیر تحول؛ از دریافت ۴۰۰۰ اثر تا برگزاری اختتامیه در هفته کتاب کودک

دبیر بیست‌ودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد، از دریافت بیش از ۴۰۰۰ اثر برای این جشنواره خبر داد و اعلام کرد که اختتامیه دوره بیست‌وسوم در هفته کتاب کودک برگزار خواهد شد.

ابوذر حسام‌پور با اشاره به تحولات مثبت در دو دوره اخیر جشنواره ملی کتاب رشد، گفت: “تمرکز ما بر ترویج و گفتمان‌سازی نشان رشد است تا این نشان به مرجعیت اجتماعی مورد انتظار در بین خانواده‌ها دست یابد.”

چالش‌ها و راهکارها

حسام‌پور با تأکید بر ضرورت آگاهی‌بخشی به مخاطبان درباره نشان رشد، اظهار داشت: “متأسفانه، خانواده‌ها و معلمان به‌اندازه کافی از این نشان و فرآیند ارزیابی آن مطلع نیستند.” وی نقش رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه ملی و خبرگزاری‌ها را در این زمینه بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: “ضرورت دارد بخش فرهنگی و آموزش و پرورش رسانه‌ها در این قسمت به آموزش و پرورش کمک کنند.”

آمار و ارقام قابل توجه

دبیر بیست‌ودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد با ارائه آماری از آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره، گفت: “تا بهمن سال ۱۴۰۳، بیش از ۳۰۰۰ اثر برای جشنواره بعدی دریافت و در مسیر ارزیابی قرار گرفت و در فراخوان اخیر نیز بیش از ۱۰۰۰ اثر جدید به دبیرخانه جشنواره کتاب رشد رسید.” وی متوسط زمان ارزیابی هر اثر را حدود ۳ ماه اعلام کرد.

برنامه‌های آتی

حسام‌پور در خصوص برنامه‌های آتی جشنواره، گفت: “در نظر است که در سال ۱۴۰۴ اختتامیه جشنواره بیست‌وسوم کتاب رشد در هفته کتاب و کتابخوانی که تمرکز بر کتاب و کتابخوانی کودک و نوجوان بیشتر است، برگزار شود.” وی همچنین از بازطراحی نشان رشد، برگزاری رویداد کتاب‌نما و توجه به ترویج‌دهندگان کتاب و کتابخوانی به عنوان نقاط قوت دوره بیست‌ودوم جشنواره یاد کرد.

رسالت “رشد”

دبیر بیست‌ودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد، هدف این جشنواره را تبدیل شدن به “یک نشان مورد اعتماد خانواده‌ها در انتخاب کتاب و انواع قالب‌های دیگر محتوای مورد نیاز کودکان و نوجوان” عنوان کرد و برای تحقق این هدف، خواستار همراهی سازمان‌ها و رسانه‌های مختلف شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *