کرونا دوباره به ما نزدیک شده است! این پیام را از دست ندهید.
با نزدیک شدن به فصل پاییز و همچنین بازگشایی مراکز آموزشی و تجمعات اجتماعی، یکی از دغدغههای اصلی جامعه، بازگشت ویروس کرونا و تهدیدات ناشی از آن است. همگان به یاد دارند که شیوع این ویروس در سال ۱۳۹۸ (۲۰۲۰ میلادی) چه تغییرات بنیادینی در زندگی روزمره و فعالیتهای اجتماعی ایجاد کرد. حالا با توجه به گزارشهای تازه از سوی وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران و سازمان جهانی بهداشت، به نظر میرسد که این ویروس بار دیگر در حال بازگشت و تهدید سلامت عمومی جامعه است.
براساس آخرین آمار منتشر شده، در هفتههای اخیر افزایش قابل توجهی در تعداد مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ مشاهده شده است. مقامات بهداشتی با ابراز نگرانی نسبت به روند افزایشی این آمار، هشدار دادهاند که تمامی افراد باید نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی اهتمام بیشتری داشته باشند. فراموش نکنید که با رعایت عادات سالم، نظیر استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ، شستن مکرر دستها و حفظ فاصله اجتماعی، میتوان از ابتلا به این ویروس جلوگیری کرد.
دکتر “محمود صادقی”، مقام مسئول در وزارت بهداشت، در یکی از نشستهای خبری اخیر خود با اشاره به افزایش موردهای مثبت کرونا اعلام کرد: “شواهد نشان میدهد که ویروس در حال جهش و تغییر است و این امر ما را ملزم میکند که ضمن رعایت موارد بهداشتی، تستهای شناسایی را نیز در سطح وسیعتری انجام دهیم.” این در حالی است که مدیریت بحران کرونا تا کنون درشکلگیری سیاستهای بهداشتی، افزایش ظرفیتهای بیمارستانی و تجهیز مراکز درمانی گامهای موثری برداشته است.
قابل ذکر است که بر اساس تحقیقات اخیر، واکسیناسیون به عنوان یکی از مهمترین راههای مقابله با شیوع ویروس کرونا به شمار میرود. بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، تزریق دوزهای یادآور برای افراد بالای ۱۸ سال در برابر سویههای جدید ویروس کووید-۱۹ به شدت توصیه میشود. کمتر از یکسال از زمان شروع برنامه واکسیناسیون عمومی در ایران میگذرد و بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا کنون بیش از ۹۵ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است. با این حال، جامعه باید به این نکته توجه کند که حفاظت از خود و دیگران تنها بهواسطه واکسن صورت نمیگیرد و رعایت نکات بهداشتی نیز به همان اندازه حائز اهمیت است.
در همین راستا، مشاهدات اخیر نشان میدهد که در برخی از استانها مانند “تهران”، “اصفهان” و “خراسان رضوی”، افزایش درصد ابتلا به کرونا در حال نمایان شدن است. پزشکان و کارشناسان به مردم توصیه میکنند که در تجمعات اجتماعی از تجمعات بیمورد خودداری کرده و از هر گونه مسافرت غیرضروری پرهیز کنند. بهطور خاص، باید این نکته را در نظر داشت که بیماران مبتلا به دیگر بیماریهای مزمن همچون دیابت، فشار خون و بیماریهای تنفسی باید بیشتر از دیگران مراقب سلامت خود باشند.
در پایان، باید یادآور شد که پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا یک مسئولیت اجتماعی است. جامعه باید در کنار نهادهای بهداشتی و دولتی، در راستای مدیریت این بحران، همکاری مستمر داشته باشد. با همت جمعی و رعایت اصول بهداشتی، میتوانیم بار دیگر بر این ویروس غلبه کنیم و سلامت را به زندگی خود بازگردانیم.
در نتیجه، از همه شهروندان عزیز خواسته میشود که این پیام را جدی بگیرند و هرگونه اقدام لازم برای حفظ سلامت خود و دیگران را انجام دهند. در این راستا، با هم فدای ایمنی و سلامتی خود و جامعهمان خواهیم بود. بیتردید، رعایت نکات بهداشتی و دریافت واکسن از جمله بهترین راهها برای جلوگیری از شیوع دوباره این ویروس مهلک است. این بیماری به ما نزدیک شده است، بیپروا با آن مقابله کنیم!