آیا آرزوی آیو برای “خوشحال‌تر کردن” کاربران، آینده‌ی OpenAI را رقم می‌زند؟

فهرست محتوا

آیا رویای «شادتر کردن» کاربران، آینده OpenAI را متحول می‌کند؟

در جریان یک گفتگوی بزرگ با توسعه‌دهندگان OpenAI، سم آلتمن و جانی آیو، طراح سابق اپل، گرد هم آمدند تا درباره ایده‌های ساخت «دستگاه‌هایی از جنس مهربانی» صحبت کنند؛ دستگاه‌هایی که هدفشان ساختن حس بهتری در افراد است. اما آیا این ایده آیو برای خلق تجربه‌های جدید، فراتر از بهره‌وری و کارایی، می‌تواند مسیر OpenAI را تغییر دهد؟

جانی آیو معتقد است که مشکل اصلی در رابطه ما با فناوری این است که اغلب، این رابطه فیزیکی و لمسی نیست. او می‌خواهد با طراحی دستگاه‌هایی که ما را “شادتر و آرام‌تر” می‌کنند، این شکاف را پر کند.

به گزارش Wired، سم آلتمن در این رویداد گفت: «با تمام خوبی‌هایی که گوشی‌ها و کامپیوترها دارند، اکنون زمان خلق چیزهای جدید است.» اما این “چیزهای جدید” دقیقاً چه هستند؟

آیو به شدت معتقد است که مشکل در نحوه تعامل ما با فناوری نهفته است. آیو در این گفتگو اظهار داشت: «به این فکر می‌کنم که ما در حال حاضر رابطه‌ای بسیار آسان با این فناوری داریم. آرزو دارم محصولی را ابداع کنم که من را از تمام چالش‌هایی که همواره با آن‌ها دست‌وپنجه نرم کرده‌ام، رها کند؛ این فناوری بسیار متفاوت خواهد بود.»

به باور او، هدف اصلی از طراحی این دستگاه‌های جدید، تغییر همین رابطه است. از دیدگاه آیو، هدف اصلی از طراحی، بهره‌وری نیست، بلکه ایجاد یک اثر مثبت اجتماعی و فردی است. او می‌خواهد دستگاه‌هایی بسازد که ما را “خوشحال، راضی، آرام، کمتر مضطرب و کمتر آشفته” کنند.

دستگاه‌های جدید جانی آیو و OpenAI

جزئیات این دستگاه‌ها هنوز کاملاً محرمانه است، اما سرنخ‌هایی وجود دارد. این همکاری یک دستگاه واحد نیست، بلکه یک «خانواده از دستگاه‌ها» خواهد بود. طبق گزارش‌های قبلی، این محصول به یک صفحه‌نمایش بزرگ یا لپ‌تاپ نیازی نخواهد داشت.

آیو فاش کرد که تیمش به «۱۰ تا ۲۰ ایده محصول واقعی دست یافته» و مسئله اصلی آن‌ها اکنون این است که چگونه بهترین این ایده‌ها را عملی کنند.

جانی آیو و OpenAI

بر اساس اشارات قبلی آلتمن، این دستگاه ممکن است بتواند صداها را تشخیص دهد و با استفاده از دوربین‌ها و میکروفون‌ها، از محیط اطراف اطلاعات کسب کند و تجربیات شخصی‌سازی شده را ارائه دهد.

این پروژه حاصل همکاری میان دو نفر از تاثیرگذارترین چهره‌های دنیای فناوری است. جانی آیو، که به خاطر طراحی‌های مینیمالیستی و دقیق آیفون‌ها و مک‌بوک‌ها شهرت دارد، سال گذشته از طریق شرکت طراحی خود، LoveFrom، یک پروژه مشترک به نام Io را با OpenAI آغاز کرد. در ماه مه، OpenAI این پروژه را به طور کامل تصاحب کرد. آیو می‌گوید: «با عرضه ChatGPT، احساس کردیم هدف ما در شش سال گذشته مشخص شده است. ما شروع به توسعه ایده‌هایی برای یک رابطه کارآمد بر اساس قابلیت‌های این فناوری کردیم.»

البته، ساخت یک تجربه جدید، چالش‌های بسیاری به همراه دارد. سم آلتمن با صراحت به این موضوع اذعان کرده و می‌گوید: «توسعه سخت است. پیدا کردن فرم‌فاکتورهای محاسباتی جدید، کار بسیار دشواری است. من فکر می‌کنم ما شانس انجام کاری شگفت‌انگیز را داریم، اما زمان می‌برد.»

گزارش‌ها حاکی از آن است که عرضه این محصولات برای اواخر سال ۲۰۲۵ هدف‌گذاری شده، اما پروژه با مشکلات فنی روبرو شده است. این چالش‌ها در دنیای فناوری‌های نوظهور، غیرمعمول نیست. گجت‌های پیشگامی مانند Rabbit R1 و Humane Ai Pin نیز با استقبال سرد روبرو شده‌اند و نتوانسته‌اند به وعده‌های خود عمل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *