تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797909657




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تمام تصمیمات «رونالدینیویی» حسن روحانی/ وقتی جهانگیری جایگزین عارف شد و شمخانی، ولایتی را جا گذاشت


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تمام تصمیمات «رونالدینیویی» حسن روحانی/ وقتی جهانگیری جایگزین عارف شد و شمخانی، ولایتی را جا گذاشت

تمام تصمیمات «رونالدینیویی» حسن روحانی/ وقتی جهانگیری جایگزین عارف شد و شمخانی، ولایتی را جا گذاشت
روحانی بر خلاف تصورها سجادی را به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کرد.

مصطفی داننده: تمام کسانی که فوتبال را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند، پاس‌های معروف رونالدینیو را به یاد دارند. رونالدینیو طرفی را نگاه می‌کرد و پاس خود را به سمت دیگر می‌فرستاد که این حرکت زمینه فریب بازیکنان حریف و گاهی حتی هم تیم‌های وی می‌شد. این نحوه پاس دادن منحصر به فرد موجب شد تا این حرکت تبدیل به یک ضرب المثل جاری شود.

در تمام دنیا وقتی کسی، در دنیای به غیر از فوتبال نیز چنین کاری را انجام می‌دهد به او می‌گویند که «حرکت رونالدینیویی» انجام داده است. حرکت که از سوی حسن روحانی در زمینه معرفی وزیر ورزش شاهد آن بودیم. در حالی که تمام ذهن‌ها به سوی شریعتمداری«سرپرست وزارت ورزش»، محمد دادکان، محسن مهرعلیزاده، اکبر ترکان و محمود گودرزی هاشمی بود، ناگهان رئیس جمهور در نامه‌ای به مجلس نصرالله سجادی را به عنوان وزیر پیشنهادی مجلس معرفی کرد. سجادی در میان گزینه‌های مطرح شده از کم ترین شانس برای معرفی به عنوان وزیر پیشنهادی برخوردار بود اما روحانی تصمیم گرفت پس زا رای نیاوردن صالحی امیری، این مدیر ورزشی را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کند، تا بالاخره این وزارتخانه بعد از گذشت سه ماه از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید صاحب وزارتخانه شود.

معرفی سجادی، اما تنها حرکت رونالدینیویی روحانی نبود و رئیس دولت یازدهم، پیش از این و به ویژه در آغاز دولت خود انتصاب و انتخاب‌هایی بر خلاف تصور همگان داشته است که در زیر به چند نمونه آن اشاره می‌کنیم.

وقتی جهانگیری جایگزین عارف شد

بعد از کناره گیری عارف از انتخابات ریاست جمهوری به نفع حسن روحانی، بسیاری تصور می‌کردند که دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، عارف را به عنوان معاون اول خود انتخاب خواهد کرد. درتمام گمانه زنی‌هایی که رسانه‌ها اعم از اصول‌گرا و اصلاح طلب نیز انجام داده بودند، عارف شانس اول، نشستن بر کرسی معاون اولی دولت یازدهم بود. بعد از عارف، نجفی و مهرعلیزاده دیگر گزینه‌های پیش روی رئیس جمهور منتخب بودند.

روحانی بر خلاف همه تصورها و حتی انتظارها، تصمیم گرفت تا فرد دیگری از دولت هاشمی، یعنی اسحاق جهانگیری را به عنوان معاون اول معرفی کند، تا طرفداران عارف کمی از رئیس دولت تدبیر و امید دلگیر شوند. انتخاب جهانگیری اولین غافلگیری رسانه‌ای روحانی بود.

...و ناگهان پورمحمدی

در هیچ یک از گمانه زنی‌های مطرح شده در مورد کابینه روحانی، نام مصطفی پورمحمدی به عنوان وزیر دادگستری مطرح نشده بود و تمام رسانه‌ها از رئیس سابق سازمان بازرسی به عنوان گزینه احتمالی وزارت خانه‌های کشور و اطلاعات یاد می‌کردند. اما ناکهان در روز معرفی وزرا، نزدیکان دولت خبر معرفی مصطفی پورمحمدی برای وزارت فرا قوه‌ای دادگستری خبر دادند. وزیر دادگستری دولت یازدهم نیز انتخاب خود را به عنوان وزیر را حاصل تصمیم روسای سه قوه دانست و اعلام کرد که با توصیه بزرگان عهده دار این وزارتخانه شده است. پیش از معرفی پورمحمدی، از حجت الاسلام شوشتری و مرتضی بختیاری به عنوان وزرای پیشنهادی یاد می‌کردند.

وقتی شمخانی؛ ولایتی، فروزنده و علایی را جا گذاشت

دبیری شورای عالی امنیت ملی، یکی از مسئولیت‌هایی بود که در مورد آن گمانه‌زنی‌های زیادی صورت گرفت. بعد از پایان انتخابات ریاست جمهوری، رسانه‌ها، از قطعی بودن انتخاب علی اکبر ولایتی به عنوان دبیری شورای عالی امنیت ملی خبر می‌دادند. این رسانه‌ها همراهی و هم نظری ولایتی و روحانی در جریان مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری را علت این انتخاب می‌دانستند. اما انتقال پرونده هسته‌ای ایران از شورای امنیت به وزارت خارجه، حضور این دیپلمات کارکشته ایران را در پست دبیری شورای عالی امنیت منتفی کرد و رسانه‌ها از انتخاب فروزنده وزیر دفاع دولت هاشمی به عنوان دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی خبر دادند و این انتصاب را قطعی دانستند. اما بازهم روحانی گزینه‌ای دیگری را که شانس کمتری از نظر رسانه‌ها داشت به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد.

شمخانی وزیر دفاع دولت سید محمد خاتمی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوره هشتم ایران دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت روحانی شد.


انصاری هم راهی پارلمان شد

تیمور علی عسگری، انتصاب خود را به عنوان معاون پارلمانی رئیس جمهور قطعی می‌دانست و رسانه‌ها نیز این انتخاب را قطعی می‌دانستند و معتقد بودند نماینده پیشین مجلس و یار قدیمی هاشمی رفسنجانی که سال های زیادی معاونت پارلمانی روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک را برعهده داشت، به عنوان، معاون پارلمانی رئیس جمهور معرفی خواهد شد اما رئیس دولت یازدهم بازهم تصمیمی بر خلاف تصور دیگران گرفت.

روحانی، مجید انصاری را به عنوان معاون پارلمانی راهی خانه ملت کرد. برخی نمایندگان تندرو مجلس با این انتصاب مخالف بودند. قدرت الله علیخانی دیگر گرینه مطرح به عنوان معاون پارلمانی رئیس جمهور بود.


وقتی معرفی نشدن توفیقی همه را شوکه کرد

بعد از عدم رای اعتماد مجلس به میلی منفرد، حسن روحانی جعفر توفیقی، وزیر علوم دولت اصلاحات را به عنوان سرپرست وزارت علوم معرفی کرد. بسیاری از نمایندگان مجلس، به علت شایعاتی مطرح شده در مورد نقش توفیقی در حوادث انتخابات سال 88، مخالف معرفی توفیقی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس بودند. اما مصاحبه‌های توفیقی نشان می‌داد که روحانی تصمیم خود را برای معرفی توفیقی به عنوان وزیر گرفته است.

توفیقی با توجه به این اطمینان، رایزنی‌های خود را با نمایندگان مجلس آغاز کرد و حتی توانست نظر بسیاری از نمایندگان را به نفع خود جلب کند تا بتواند رای اعتماد مجلس را کسب کند. اما در روز معرفی سه وزیر باقی مانده از دولت یازدهم، ناگهان روحانی فرجی دانا به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شد تا نمایندگان مجلس، رسانه‌ها و جامعه دانشگاهی در شوکی عجیب فرو برود.

روحانی علت معرفی نکردن توفیقی را مصلحت دانست و اعلام کرد که فرجی دانا جز گزینه‌های ابتدایی برای وزارت علوم بوده است.

با همین بررسی جزئی می‌توان به این نتیجه رسید که رئیس دولت یازدهم در برخی انتصاب‌های خود سعی می‌کند بر خلاف تصمیم‌هایی که به نظر می‌رسد، اطرافیان و یا گروه‌های فشار بگیرند، عمل می‌کند. معرفی سجادی به عنوان وزیر ورزش و جوانان می‌تواند آخرین نمونه این تصمیم گیری و رفتار سیاسی روحانی باشد. رفتاری که می‌شود به پاس‌های رونالدینیویی در زمین فوتبال تشبیه کرد.





1392/8/14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن