تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797032734




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

New ساخت نخستين روبات.هاي سه بعدي كه قادر به توليد مثل هستند


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: گروهي از محققان دانشگاه كورنل موفق شده.اند اولين روبات.هاي سه بعدي را كه مي.توانند نمونه.هايي نظير خود را بوجود آورند، خلق كنند.

به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران، از ايرنا، اين روبات.ها متشكل از قطعاتي مكعبي شكل هستند كه مي.توانند بر بالاي يكديگر سوار شوند و هر قطعه قادر است در جاي خود روي قطعه ديگر بچرخد و يا خم شود.

اين قطعات درعين حال مي.توانند با استفاده از يك ميدان الكترومغناطيسي قطعات ديگري را كه در محيط اطراف وجود دارد دراختيار بگيرند و با استفاده از آنها و روي هم قراردادنشان، روبات.هايي نظير خود بوجود آورند.

در درون هر يك از اين مكعبهاي ‪ ۱۰‬سانتيمتري يك پردازشگر رايانه.اي قرار دارد كه دستورالعملهاي كاملا يكساني در آن جاسازي شده است. اين پردازشگر رايانه.اي مشابه مولكول دي ان آ در درون سلول موجودات زنده است كه دستورالعمل توليد سلولهاي جديد در آن جاسازي شده است.

در نمونه.اي كه "هاد ليپسن" و همكارانش توليد كرده.اند، چهار قطعه از اين مكعبها بر روي هم قرار مي.گيرند و يك روبات را بوجود مي.آورند. اين روبات سپس مي.تواند نقش "والد" يا "پدر و مادر" را براي توليد يك نمونه دقيقا مشابه انجام دهد.

روبات والد با استفاده از ميدان الكترومغناطيسي قطعه مكعب شكل ديگري را كه در محيط مي.يابد به عنوان پايه ساخت يك روبات مشابه به كار مي.گيرد و سپس قطعات ديگر را بر روي اين قطعه قرار مي.دهد.

قطعات مكعبي شكل به گونه.اي ساخته شده.اند كه بر روي هر وجه.شان نقاط اتصال الكترومغناطيسي قرار دارد كه به آنها امكان مي.دهد به اشكال متفاوت به هم متصل شوند.

در هر مقطع اگر ارتفاع روباتي كه در حال ساخته شدن است به حدي بلند شود كه به اصطلاح "دست" والد براي قرار دادن قطعه بعدي روي سر قطعه قبلي كوتاه باشد، روبات در حال ساخته شدن "سر" خود را خم مي.كند و اجازه مي.دهد قطعه بعدي به آن متصل گردد.

خاصيت چرخش قطعات مكعبي اين روبات روي لولاهاي مختلف اين امكان را بوجود مي.آورد كه انواع و اقسام اشكال را با استفاده از اين سازوكار توليد كرد.

ستون مكعبهاي روي هم قرار گرفته.اي كه اين روبات را بوجود مي.آورند قادرند در جهات مختلف گردش كنند و با متصل كردن قطعات تازه بر روي "سر" خود بر طول خويش اضافه كنند و دامنه عمل خود را گسترش دهند.

البته روبات كنوني هنوز محدوديتهاي زيادي دارد. به طور مثال از آنجا كه دستورالعملهاي خاصي در درون پردازنده آن جاي داده شده، اگر قطعات مورد نظر براي ساختن نمونه مشابه در نقاط مناسب در محيط موجود نباشند، روبات والد نمي.تواند كار خود را انجام دهد.

اما سازندگان اين روبات اميدوارند در مرحله بعدي تكميل اين شيوه از نرم.افزارهايي استفاده كنند كه به شيوه.هاي تطوري با يادگيري از محيط، توانايي.هاي خود را تكميل مي.كند. به اين ترتيب نسل بعدي اين گونه روباتهاي توليد مثل.كننده تا حد زيادي نظير توليد مثل موجودات زنده رفتار مي.كند، با اين تفاوت كه نمونه.هاي مربوط به ساخت "فرزندان" خود را از محيط بدست مي.آورند نه آنكه خود توليد كنند.

به گفته برخي از محققان ساخت روباتهايي كه بتوانند خود را تكثير كنند نگراني عمومي در اين زمينه كه روباتها زماني بتوانند انسانها را تحت انقياد خود درآورند افزايش مي.دهد.

به گفته رابرت فريتاس (‪ (Robert Freitas‬از موسسه توليد قطعات مولكولي واقع در پالو آلتو كاليفرنيا، مي.بايد از ساخت روباتهاي خود تكثير كننده.اي كه قادر باشند با تقليد از فرايند تطور طبيعي، توانايي.هاي خود را به تدريج افزايش دهند جلوگيري شود.

اما ليپسن كه گزارش كامل مربوط به ساخت روبات خود-مولد جديد را در تازه.ترين شماره نشريه علمي "نيچر" به چاپ رسانده معتقد است هنوز تا آن مرحله فاصله زيادي است ، اما از فناوري كنوني مي.توان براي ساخت روبات.ها و ماشين.هايي استفاده كرد كه تحت شرايط بسيار دشوار نظير اعماق اقيانوسها، يا سطح سيارات ديگر در منظومه شمسي قادر به تعمير نقايص خود و ادامه كار، بدون نياز به مداخله كنترل زميني باشند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن