درباره جزیره رویایی پوکت چه میدانید؟
قلعه ویندسور انگلستان, با عظمت ترین قلعه مسکونی جهان و اروپا
درمان قطعی ریزش مو با چند پیشنهاد خوراکی!
اطلاعات خصوصی بعضی از ستارههای هالیوود هک شد!+تصاویر
رضا قوچان نژاد و پیاده روی با همسر+تصاویر
رابطه جنسی زوج جوان مقابل چشم مردم! (+تصاویر)
رکورد گرانترین منوی رستوران در ایران زده شد؟/ عکس
گفتگو با محسن چاووشی خواننده مشهور و پرطرفدار+تصاویر
تولد دوقلو های سیاه و سفید! +عکس
عکسهای خانوادگی سپیده خداوردی بازیگر کشورمان+تصاویر
اعتیاد به دیدن صحنه های پورنوگرافی در آقایان!
چرا پوريا پورسرخ هنوز ازدواج نکرده؟!+عکس
پوشش بازیگران مشهور زن در کاخ جشنواره فیلم فجر امسال+تصاویر
مهتاب کرامتی:سردسته دخترهای محل بودم!خاطرات کودکی+عکس
مسافران هواپیما این آدم آهنی را در حال قدم زدن روی ابرها دیدند/تصاویر
این مردها در مرخصی زایمان به سر میبرند
شکیرا در کنار پسران زیبایش در خرید کریسمس!+عکس
وقتی کیم کارداشیان کودک بود!+عکس
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1664157611

چند نکته دربارۀ پیشبینی انتخاباتی زیباکلام
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چند نکته دربارۀ پیشبینی انتخاباتی زیباکلام
با نگاه مثبت میتوان این برداشت را داشت که زیباکلام میخواهد هشدار دهد در انتخابات بعدی رأی «نه» الزاما در قالب یک نام تأییدشده جلوه نمیکند و شاید با نیامدن خود را نشان دهد اما همه چیز به فرجام برجام و سهسال آتی بستگی دارد.
آفتابنیوز : «دولت احمدی نژاد تکرار نمیشود اما کسر قابل توجهی از ۲۴ میلیونی که به روحانی رأی دادند، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت نخواهند کرد. در عوض آن ۱۶ میلیون نفری که به آقای رئیسی رأی دادند به حسب تکلیف شرعی همچنان در انتخابات شرکت میکنند و حتی ۳-۴ میلیون از آرای روحانی نیز به آن سبد اضافه میشود. بنابراین در سال ۱۴۰۰ نامزد جریان اصولگرا با ۲۰ میلیون رأی پیروز انتخابات خواهد شد.»
این پیشبینی آقای دکتر صادق زیباکلام از انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران است. استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران طبعا حق دارد پیشبینی کند و نظر خود را بگوید اما از یک چهرۀ آکادمیک انتظار میرود سخن او بیش از احساسات بر نکات عقلی و آماری متکی باشد.
انسان آمیزهای از غریزه، احساس و خرد است و هر چه فردی بیشتر داعیه نخبهگی و خبرویت داشته باشد انتظار وجه سوم و خردورزانهتر سخن گفتن از او بیشتر است.
نخبگان هنری البته بیشتر بر احساس تکیه دارند و بر آنان حرجی نیست. از این رو میتوان گفت اگر آقای زیباکلام استاد دانشگاه نبود و مثلا بازیگر سینما یا بازیکن فوتبال بود این نوشته موضوعیت نداشت چون هنرمندان احساسگرا هستند و عجالتا احساسات با روحانی نیست.
آن هم در آستانۀ سالگرد نخستین انتخابات ریاست جمهوری که دیگری و نه روحانی تلگرام را فیلتر کرده و دسترسی به این پیام رسان تنها با فیلترشکن میسر است و آمریکا نیز از برجام خارج شده و یک ضلع برجام میلنگد اما در این دومی هم روحانی بیتقصیر است و میخواهد با عصای اروپا برجام را سرپا نگاه دارد تا سایۀ جنگ دور باشد.
اما چرا پیشبینی آقای دکتر زیباکلام نخبهگرایانه نیست؟ چون از نخبگان انتظار میرود اهل «تفکیک» باشند و حکم کلی صادر نکنند.
این قلم نمیخواهد ادعا کند خود نخبه است یا پیروزی اصلاح طلبان در انتخابات آتی را شاهد خواهیم بود چون اساسا سال هاست که مجال کاندیداتوری به اصلاح طلبان نمیدهند و در سال ۹۲ و ۹۶ نیز اصلاحطلبان نامزد نداشتند بلکه از نامزد اعتدالگرا حمایت کردند. پس خطای اول در این تحلیل این است که محصور بودن دو نامزد اصلاح طلب انتخابات سال ۸۸ را نادیده انگاشته و اصل حمایت نماد اصلاحات از هر نامزد رقیب کاندیدایی رادیکال را حتمی انگاشتهاند.
خطای دوم اما چنان که گفته شد در تفکیک نکردن و همۀ ۱۶ میلیون رأی را به حساب آقای رییسی گذاشتن است؛ حال آن که رأی سازمانیافته اصول گرایان ۴ میلیون است و رأی سنتی آنان ۳ میلیون است و در همه دورهها هم تکرار شده است. ۹ میلیون رأی باقی مربوط به آرای طبقات فرودست جامعه و حاشیهنشینان است.
در انتخابات ۸۴ هم دیدیم که همین ۹ میلیون در مرحلۀ دوم به جانب احمدینژاد گروید و نتیجه را تغییر داد و گرنه رأی واقعی او همان ۵ میلیون مرحله اول بود و در مرحله دوم سه میلیون سنتی هم اضافه شد و با آن ۹ به هفده رسید.
۲۴ میلیون روحانی هم قابل تفکیک است. ۸ میلیون رای سیاسی خالص و ۸ میلیون رای اجتماعی و ۸ میلیون رای نگران از رقیب در مجموع به ۲۴ میلیون رسید.
در واقع هر نامزدی که بتواند نرخ مشارکت را بالا ببرد و طیف متنوعی را شامل شود پیروز است. اگر سیدمحمد خاتمی در سال ۷۶ توانست به بیست میلیون رأی دست یابد چون رنگین کمانی از آرا را جذب کرد. هم نیروهای سیاسی، هم پایگاه اجتماعی و هم هراس از رقیب. در حالی که در سال ۸۴ آرا خُرد شد و گرنه در مجموع همان ۲۰ میلیون تکرار شد اگر آرای هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی، مصطفی معین و محسن مهر علیزاده را جمع بزنیم.
اصول گرایان ۷ میلیون رأی سازمانیافته و تکلیفگرا دارند ( ۴ و ۳) و دیدیم که در سال ۹۲ متوجه سعید جلیلی و دکتر ولایتی شد. باقی آرای طبقات ضعیف تر اقتصادی است. اصلاح طلبان نیز آرای مشخص سیاسی دارند و باقی پایگاه اجتماعی و هراس از رقیب و تنگ تر شدن فضاست.
از این روست که اصول گرایان می کوشند پایگاه اجتماعی (امید) اصلاح طلبان و اعتدال گرایان را تضعیف کنند تا آنان به صحنه نیایند و محدود به حضور علاقه مندان به اصل سیاست شود.
آن چه در این میان نادیده انگاشته شده اما این است که اتفاقا طبقات فرودست بیش از طبقات متوسط سرخورده می شوند و این گونه نیست که همۀ ۹ میلیون الزاما برای یک اصولگرا به صحنه بیایند.
خطای اصلی در این پیشبینی اما این است که آقای زیباکلام فرض را بر شرکت قطعی اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری گذاشته در حالی که اولا: قرار نیست آقای خاتمی اعتبار خود را برای هر کاندیدایی هزینه کند و اصطلاحا «تَکرار» کند و به هر که چک سفید بدهد. خاصه این که تعهد اخلاقی او با رفع حصر پایان مییابد.
ثانیا: قبل از انتخابات ۱۴۰۰ انتخابات مجلس در سال ۹۸ برگزار میشود و قبل از مجلس نیز باید تکلیف برجام روشن شود تا ببینیم اساسا روحانی با این وضعیت ادامه میدهد یا نه. یعنی میتواند ادامه دهد یا نه.
ثالثا: هر گاه رقیب قَدَری در میان بوده ائتلاف، ضرورت خود را تحمیل کرده و در غیر این چه اصلاحطلبان و چه اصولگرایان ائتلاف را ضروری ندانستهاند و سال ۱۴۰۰ نیز این فرض محتمل است.
رابعا: چنان که گفته شد نه آرای ۲۴ میلیون روحانی را میتوان تماما اصلاح طلبانه - اعتدالگرایانه دانست و نه آرای ۱۶ میلیونی آقای رییسی را باید تماما اصولگرایانه توصیف کرد. چرا که اولی مجموعی از آرای سیاسی و اجتماعی و سلبی (نه به رقیب) است و دومی مجموعی از آرای سیاسی و تکلیفی و سازمانیافته و معیشتی. ضمن این که در بخش اول هم آرای معیشتی وجود دارد منتها با نگاه کلان تر اقتصادی و با آرمان دولت رفاه و نه الزاما امداد.
همواره این احتمال وجود دارد که عدهای سرخورده شوند و پای صندوق نروند اما این ظن هم قوی است که آرای سلبی به صحنه بیاید.
هر گاه انتخابات در ایران به همهپرسی بدل شده شور آن فزونی گرفته و در واقع مردم بیش از آن که فردی را از میان افرادی که تأیید شده اند برگزینند برای آری یا نه گفتن آمادهاند.
جالبتر از همه سال ۸۴ بود که کسانی برای نه به قدرت به هاشمی رأی دادند و کسانی باز به قصد همین نه به احمدی نژاد!
از ۷۶ به این سو انتخابات به «آری و نه» بدل شده و مردم در واقع آری یا نه را در قالب اسامی به صندوق میاندازند. در برخی از انتخابات مانند مجلس هفتم البته گزینه «نه» به مکانیزم انتخابات هم در میان بوده است.
با نگاه مثبت می توان از سخنان آقای زیباکلام این برداشت را داشت که او می خواهد هشدار دهد در انتخابات بعدی «نه» الزاما در قالب یک نام تأیید شده جلوه نمی کند و ممکن و محتمل است با رأی ندادن خود را نشان دهد. اما همه به فرجامِ برجام و سهسال آتی بستگی دارد و با هیچ یک ۲۰ میلیون اصولگرایی از آن برنمیآید.
منبع: عصر ایران
کد خبر: ۵۲۳۸۳۳
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۰
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
برچسب های کاربران:
چند کلام درباره زیباکلام
چند کلام درباره زیباکلام شاید بسیاری از ما با بسیاری از مواضع او مشکل داشته باشیم اما نمیتوانیم بپذیریم کسی به صرف نوشتن و سخن گفتن زندانی شود آفتابنیوز سیدعبدالجواد موسوی در روزنامه اعتماد نوشت تا به حال سابقه نداشته در مقابل حکم محکومیت کسی این قدر جناحها و گروههایچند نکته درباره نامه احمدی نژاد به رهبری
چند نکته درباره نامه احمدی نژاد به رهبری آقای احمدی نژاد در نامه اخیرش به مقام رهبری بر انجام اصلاحات تاکید کرده است آفتابنیوز وبلاگ - مطهری موضوعات شایسته اصلاح چنانکه از مضمون نامه ایشان برمیآید به این شرح است ۱- قدرت و اختیارات بسیار گسترده و بیبدیل رهبری۲- دفتر مقچند نکته درباره جلسه دیشب شورای امنیت باموضوع ایران
چند نکته درباره جلسه دیشب شورای امنیت باموضوع ایران در تاریخ سازمان ملل این نخستین باری بود که نشست اضطراری شورای امنیت درباره یک وضعیت داخلی و با بهانه حقوق بشری در ایران برگزار شده است عصر ایران - جلسه اضطراری دیشب شورای امنیت ملل متحد درباره بررسی وقایع اخیر در ایران همانچند نکته درباره پیشنهاد گفتوگوی «اصلاحطلبان» و «سپاه»
چند نکته درباره پیشنهاد گفتوگوی اصلاحطلبان و سپاه طرح موضوع گفتوگوی اصلاحطلبان در فضای سیاسی کشور قرابت و مفاهمه به وجود میآورد و همین موضوع سبب نزدیکی نیروهای داخلی نسبت به هم میشود آفتابنیوز سرویس سیاسی- پس از دیدار برخی چهرههای اصلاحطلب با رهبر انقلاب بهتازگیچند نکته درباره تصمیم برجامی ترامپ
چند نکته درباره تصمیم برجامی ترامپ ترامپ به اندازه کافی انگیزه شخصی و داخلی برای ایجاد سروصدا و یک بحران جدی و جدید در سیاست خارجی آمریکا پیرامون موضوع برجام را دارد که با این کار بتواند سرپوشی روی پروندههای جنجالی شخصی خود در داخل آمریکا بگذارد آفتابنیوز بالاخره روز موعودچند درصد آمریکاییها با ترامپ دربارۀ قدس موافقند؟
چند درصد آمریکاییها با ترامپ دربارۀ قدس موافقند یک نظرسنجی که از سوی شبکه سیانان انجام شد نشان داد که بیشتر آمریکاییها با تصمیم دونالد ترامپ درباره انتقال سفارت این کشور از تلآویو به قدس مخالفند به گزارش ایسنا به نقل از شبکه سیانان براساسچند نکته درباره دختران خیابان انقلاب
چند نکته درباره دختران خیابان انقلاب فصل هجدهم از قانون مجازات اسلامی چندین ماده را به جرائم ضد عفت و اخلاق عمومی اختصاص داده است آفتابنیوز نعمت احمدی - حقوقدان در یادداشتی درخصوص موضوع حجاب و اعتراضهای اخیر برخی زنان در خیابان نوشته است موضوع دختری که در خیابان انقلاب تهچند نکته درباره اسکناسهای معلق در فضای مجازی / تاکنون هیچ دولتی بیت کوین را به رسمیت نشناخته
چند نکته درباره اسکناسهای معلق در فضای مجازی تاکنون هیچ دولتی بیت کوین را به رسمیت نشناخته یک کارشناس حوزه پول الکترونیکی با اشاره به گسترش رو به رشد پولهای الکترونیکی در مبادلات فضای مجازی از عدم وابستگی این پولها به ارز یا نهاد خاصی خبر داد سهیل شهیدی در گفت&zwn۷ نکته مهم دربارۀ برجام و کرهشمالی
۷ نکته مهم دربارۀ برجام و کرهشمالی سیدحسین موسویان می گوید هفت نکته در حصول برجام موثر بود و میتواند در گفتگوهای هسته ای کره شمالی با آمریکا مورد استفاده قرار گیرد آفتابنیوز سیدحسین موسویان عضو تیم پیشین هسته ای و معاون اسبق سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی کشورمانمراقبت از پوست در هوای آلوده با چند نکته ساده
آلودگی های زیست محیطی تاثیر بسیار بدی به روی پوست دارد آلودگی هوا علاوه بر این که تاثیرات منفی برای سلامتی بدن انسان دارد می تواند مشکلاتی هم برای پوست شما ایجاد کند در این مقاله به شما می گوییم که در آلودگی هوا چگونه از پوست مان مراقبت کنیم آلودگی باعث می شود که-