تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797862128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترس محمد بن سلمان از ایران؛ چرا عربستان، شدت خصومت و رقابت با تهران را افزایش داده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ترس محمد بن سلمان از ایران؛ چرا عربستان، شدت خصومت و رقابت با تهران را افزایش داده است؟
آنچه سیاستگذاری ها و تصمیمات ریاض را جهت‌دهی می کند سیاست داخلی است. شاهزاده محمد بن سلمان می داند که ایجاد یک دشمن و ترساندن سایرین با آن می تواند کلیدی برای افزایش قدرت او باشد. رابطه میان عربستان سعودی و ایران در طول دهه های گذشته بین خصومت، بی اعتنایی، روابط نزدیک و روابط تنش آلود در نوسان بوده است. محمد بن سلمان می خواهد با ایجاد وضعیت جنگی با ایران در منطقه شورش های احتمالی داخلی و افزایش نارضایتی ها در داخل عربستان سعودی را سرکوب کند.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- مقام‌های دولتی عربستان سعودی به ویژه «محمد بن سلمان» ولیعهد آن کشور اغلب از وجود یک تهدید و یک خطر از سوی ایران صحبت می‌کنند. با این حال، واقعیت آن است که عیلرغم این ادعاها سیاست خارجی عربستان سعودی نشئت گرفته از سیاست داخلی آن کشور است. 


به گزارش آفتاب‎نیوز؛ روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی با اشاره به تاثیرگذاری سیاست داخلی عربستان سعودی در موضع خصمانه کنونی آن کشور علیه ایران می‌نویسد: آنچه سیاستگذاری‎ها و تصمیمات ریاض را جهت‌دهی می‌کند سیاست داخلی است. شاهزاده محمد بن سلمان می داند که ایجاد یک دشمن و ترساندن سایرین با آن می تواند کلیدی برای افزایش قدرت او باشد. رابطه میان عربستان سعودی و ایران در طول دهه‌های گذشته بین خصومت، بی‌اعتنایی، روابط نزدیک و روابط تنش آلود در نوسان بوده است. ظاهرا به نظر می رسد که شاهزاده محمدبن سلمان مصمم است تا رقابت با ایران را تشدید کند چرا که او همچنان درباره گسترش نفوذ ایران در جهان عرب و فراتر از آن نگرانی دارد. ریشه‎های این موضوع را باید در بستر داخلی عربستان سعودی جستجو کرد. ولیعهد عربستان سعودی از رقابت با تهران برای منحرف کردن افکار عمومی از پیچیدگی‌ها و عدم قطعیت وضعیت سیاسی داخلی عربستان سعودی استفاده می کند. 



ترس محمد بن سلمان از ایران؛ چرا عربستان، شدت خصومت و رقابت با تهران را افزایش داده است؟



این روزنامه در ادامه می افزاید: عربستان سعودی ایدئولوژی اسلام گرایانه خود با قرائت وهابی را به سرتاسر آفریقا، آسیا و حتی به اروپا صادر کرده است. وهابی‌ها پس از انقلاب ایران روحانیون ضدشیعه را تقویت کردند. لحظه کنونی اما متفاوت است. شاهزاده محمد بن سلمان تلاش می کند تا موضوع ایران را برجسته سازد و آن کشور را به عنوان مسئله و تهدید معرفی کند تا افکار عمومی را از چالش‌های داخلی که با آن مواجه است منحرف کند. او در حال تمرکز قدرت است و در مسیر تصمیم‎گیری‎های خود میل و خواسته بسیاری از شاهزادگان را نادیده می‎گیرد. او در کارزار ضد فساد در ماه نوامبر این موضوع را نشان داد. این موضوع سبب می شود تا عدم قطعیت در عربستان سعودی نسبت به آینده افزایش یابد معلوم نیست چه اتفاقی خواهد افتاد؛ آن هم پس از آزرده خاطر شدن شاهزادگان جوان و برادرهای آنان.  


«نیویورک تایمز» در ادامه می افزاید: گلایه های سیاسی، نابرابری و بیکاری در میان جوانان در عربستان سعودی دیده می شود. این وضعیت داخلی باعث نگرانی عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس شده است. حتی باراک اوباما نیز این واقعیت را به رهبران سعودی و کشورهای حوزه خلیح فارس یاداوری کرده است. با این حال، سعودی ها این موضوع را نپذیرفتند و همچنان به فشار بر امریکا برای بمباران ایران ادامه دادند. محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی شعارهای ضد ایرانی و پوپولیستی خود را تشدید کرده است و وعده داده تا جلوی نفوذ ایران را در منطقه بگیرد. محمد بن سلمان می خواهد با ایجاد وضعیت جنگی با ایران در منطقه شورش های احتمالی داخلی و افزایش نارضایتی ها در داخل عربستان سعودی را سرکوب کند. 


این روزنامه در ادامه می نویسد: او ایران را عامل تحریک شهروندان شیعه عربستان سعودی در استان های شرقی آن کشور می داند و شیعیان سعودی را به جاسوسی برای ایران متهم می کند. او با استفاده از تشدید تنش با ایران قصد دارد انتقادها از وضعیت جنگی داخلی یمن که عربستان گرفتار آن شده را خاموش کند. سعودی ها بازیابی قدرت ایران در منطقه را نمادی از احیای ملی گرایی باستانی ایران می دانند. محمد بن سلمان تلاش می کند تا با برجسته کردن ایران به عنوان یک تهدید خود را در نقش ناجی اعراب و منطقه عربی از پارسی شدن و شیعه شدن نشان دهد. او قصد دارد چهره جدیدی از عربستان سعودی ارائه دهد؛ عربستانی که چهره ایدئولوژیک وهابی پیشین را ندارد و با چهره ملی گرایی سعودی پوپولیستی و نظامی وارد شده و ایران را تهدیدی ملی گرا، شیعه و توسعه طلب مطرح کند. عربستان سعودی قصد دارد با طرح این موضوع که انصارالله در یمن از ایران کمک می گیرد برای بقای خود تلاش کند و هژمونی عرب بودن علیه ایرانی بودن را مطرح کند. 


این روزنامه در ادامه می افزاید: برتری اقتصادی عربستان سعودی همچنان به بازارهای نفتی وابسته است. عربستان سعودی از بعد اقتصادی نیز وارد رقابت با ایران شده است چرا که آن کشور را همسایه تولیدکننده نفت می بیند. پادشاهی عربستان سعودی به دنبال اعمال تحریم ها علیه ایران و از هم فروپاشاندن اقتصاد آن کشور است. این موضوع سبب می شود تا ایران در منطقه ادغام اقتصادی نداشته باشد. چشم انداز شاهزاده محمد سلمان برای سال ۲۰۳۰ میلادی برنامه تحول بلندپروازانه برای از بین بردن وابستگی آن کشور به نفت است. در این مسیر در دشمنی با ایران سبب می شود تا امارات، اردن، مصر و احتمالا اسرائیل به عربستان سعودی نزدیک شوند. رقابت با ایران در ارتباط با عربستان سعودی با امریکا نیز بوده است. هرگونه احتمال بهبود روابط میان امریکا و ایران مانند توافق هسته ای که در دوران اوباما منعقد شد باعث افزایش سوء ظن و ترس عربستان سعودی از موقعیت خود به عنوان مشتری اصلی امریکا در منطقه می شود. عربستان سعودی و ایران در طول جنگ سرد در همکاری با امریکا رویارویی با اتحاد جماهیر شوروی را پذیرفتند و تقسیم وظایف را قبول کردند؛ ایران قابلیت های نظامی را فراهم می کرد و عربستان سعودی کمک های مالی را علیه اتحاد جماهیر شوروی تامین می کرد. با این حال، عربستان سعودی در آن زمان نیز بدترین کابوسی که داشت ترس از پایان حمایت امریکا از آن کشور به عنوان شریکی منطقه ای بود. 





۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن