تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797580455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه مرگ عزیزان را به کودکان توضیح دهیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چگونه مرگ عزیزان را به کودکان توضیح دهیم؟
یک روانشناس گفت: بیش از 95 درصد کودکان در اثر فوت عزیزان خود، به ویژه پدر و مادر، تا چندین هفته دچار برخی از اختلال‌های روانشناختی می‌شوند.
آفتاب‌‌نیوز : جواد ربانی در خصوص نحوه برخورد با کودکان در مرگ عزیزان آنها اظهار کرد: مرگ چهار مولفه اصلی دارد که بزرگسالان کاملا به آن آگاهی دارند. نخستین مولفه این است که فرد فوت شده دیگر هرگز قادر به ادامه حیات نخواهد بود و هیچ‌گاه بازنخواهدگشت. مورد بعدی این است که همه موجودات زنده روزی می‌میرند. درباره سومین مولفه می‌توان به این نکته اشاره کرد که فرد فوت شده فاقد نشانه‌های حیاتی است و قادر به انجام اعمالی که در حین حیات خود انجام می‌داده نمی‌باشد. چهارمین مولفه این است که مرگ به علل گوناگونی اتفاق می افتد.


وی افزود: کودکان از سن سه-چهار سالگی به بعد به تدریج با مفهوم مرگ آشنا می‌شوند و به طور کلی می‌دانند که انسان‌ها می‌میرند اما با چهار مولفه اصلی مرگ کاملا آشنایی ندارند.افراد در آغاز دوره نوجوانی می‌توانند کاملا چهار مولفه مربوط به مرگ را درک کنند، اما اگر فردی در خردسالی با مرگ عزیزان و یا حیوانات خانگی‌اش مواجه شود سریع‌تر با ویژگی‌های مرگ آشنا می‌شود.


ربانی با اشاره به اینکه «از دست دادن عزیزان تاثیر فراوانی بر کودکان می‌گذارد»، بیان کرد: بیش از 95 درصد کوکان در اثر فوت عزیزان خود، به ویژه پدر و مادر، تا چندین هفته دچار برخی از اختلال‌های روانشناختی می‌شوند. آن‌ها ممکن است به شدت مضطرب شوند، بسیار زیاد گریه کنند، رفتارهای پرخاشگرانه آن‌ها افزایش پیدا کند و به افراد دیگر وابستگی عاطفی شدیدی پیداکنند.


این روانشناس گفت: از دیگر مشکلات آن‌ها این است که بی قرار می‌شوند، ترس‌های مبهمی دارند، از صدمه دیدن می‌ترسند و بی اشتها می‌شوند. پس از 6 تا 12ماه پس از فوت افراد نزدیک به کودک معمولا این علائم کاهش می‌یابد. در تعداد محدودی از کودکان ممکن است این علائم مضمن شود.


ربانی ادامه داد: برای اینکه به کودکان کمک کنیم که با ازدست دادن عزیزانشان سازگاری پیدا کنند باید توجه کنیم که آن‌ها در چه شرایطی با فوت نزدیکانشان مواجه شده‌اند. باید بدانیم که آیا آن‌ها شاهد صحنه مرگ بوده‌اند یا خیر، بازماندگان مراسم ترحیم را چگونه برگزار کرده‌اند و سلامت روانی کودک قبل از فوت عزیزانش چگونه بوده است.


وی با تاکید بر اهمیت نقش مراقب کودک پس از فوت عزیزانش ادامه داد: اگر کودکی یکی از والدین خود را از دست بدهد، کیفیت حمایت و پرستاری والد دیگر در حفظ سلامت روان او نقش بسزایی دارد. پس از فوت یکی از والدین، این نکته حائز اهمیت است که والد بازمانده برای کمک به کودک بتواند هیجانات خود را مدیریت کند.


این روانشناس مطرح کرد: به طور کلی کودکان در خانواده‌هایی که استرس‌های ارتباطی، شغلی، مالی، اجتماعی و... را بیشتر از خانواده‌های دیگر تجربه می‌کنند، با مرگ عزیزانشان دشوارتر سازگاری می‌یابند. از آنجایی که مرگ جز جدایی ناپذیر زندگی است باید قبل از فوت عزیزان به تدریج کودکان را با مقوله مرگ آشنا سازیم و به سوالات آن‌ها در این باره پاسخ دهیم.


ربانی افزود: پژوهش‌ها نشان‌داده کودکانی که والدین آن‌ها به سوالاتشان درباره مرگ پاسخ می‌دهند، پس از فوت نزدیکانشان با از دست دادن آن‌ها راحت‌تر کنار می‌آیند. پس نکته مهم این است که با کودکان متناسب با سطح درکشان درباره مرگ صحبت کنیم و آن‌ها را از سوال پرسیدن منع نکنیم.


وی ادامه داد: اگر کودکان شاهد مرگ حیوانات خانگی باشند، این امکان برای آن‌ها به وجود می‌آید که با این پدیده بیشتر آشنا شوند. اگر کودکان برای ازدست دادن حیوان خانگی خود ناراحت هستند، والدین باید با آن‌ها همدلی کنند. بهتر است آن‌ها شرایطی را مهیا کنند که کودک با حیوان خداحافظی کند و سپس والدین آن را در محلی مناسب دفن کنند.


این روانشناس در خصوص شیوه اطلاع دادن اخبار ناگوار به خردسالان گفت: در ابتدا باید به کودک گفت که فردی فوت کرده است. باید به او بگوییم می‌دانیم که خبر فوت کردن این شخص بسیار ناخوشایند است و او حق دارد که ناراحت باشد و هیجانات خود را نشان بدهد. در مرحله بعد باید به کودک بگوییم به دلیل اختلالی که در جسم فرد اتفاق افتاده او فوت کرده است. کودک باید این مفهوم را درک کند که مرگ به معنای توقف فعالیت‌های بدن است.


ربانی تصریح کرد: پس از اینکه کودک از خبر فوت فردی آگاه شد، او باید بداند که در روزهای آینده چه اتفاقاتی روی خواهدداد، تشییع جنازه چگونه برگزار خواهد شد و دیگران از او چه انتظاراتی خواهند داشت. باید خود کودک تصمیم بگیرد که مایل است در مراسم تشییع‌جنازه شرکت کند یا خیر. برای اینکه کودک درک بهتری از مرگ فرد فوت شده داشته باشد، اگر وی تمایل داشت، بهتر است شرایطی ایجاد شود که بتواند جسد را ببیند.


وی با تاکید بر اینکه «برای آشنایی کودکان با مرگ نباید از بعضی اصطلاحات رایج استفاده کرد»، ادامه داد: در ارتباط با فوت افراد باید از به‌کار بردن جملاتی مثل او خوابیده، گم شده، از میان ما رفته است و... برای کودکان خودداری کنیم. به‌کار بردن این اصطلاحات کودکان را گیج و سردرگم می‌کند.


این روانشناس بیان‌کرد: پس از فوت عزیزانِ کودک، نزدیکان وی باید سعی کنند روند زندگی عادی و طبیعی او را حفظ کنند تا کودک از آسیب‌های ناشی از این واقعه در امان بماند. اگر کودک محصل است، باید سریع‌تر دوباره به مدرسه برود و این را درک کند که بعد از فوت عزیزان نیز روند طبیعی زندگی باید ادامه یابد.


منبع: ایسنا





۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن