تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797749258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سوانح جاده‌ای و زنگ خطر برای بخش سلامت و اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سوانح جاده‌ای و زنگ خطر برای بخش سلامت و اقتصاد
سالانه در حدود 1.25 میلیون نفر در جهان بعلت حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند. 90 درصد از این مرگ و میرهای جاده‌ای در جهان در کشورهای با درآمد متوسط و کم رخ می‌دهد. هر ساله در حدود 20 الی 50 میلیون نفر در جهان بعلت جراحات ناشی از حوادث جاده‌ای و ترافیکی دچار ناتوانی و آسیب می شوند.
آفتاب‌‌نیوز : هادی درویشی- سوانح ترافیکی و جاده‌ای خسارات اقتصادی قابل توجهی را  به قربانیان و خانواده‌های آنها و به کشورها وارد می کند، طی تحقیقاتی در سال 2010 مشخص شد که حوادث جاده‌ای حدود 3درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها رو به خود اختصاص داده که این رقم به بیش از 5 درصد در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط می رسد.


سوانح و حوادث یکی از سه عامل اول بروز مرگ و میر در ایران و جهان است از آنجا که حوادث در سنین جوانی رخ می دهد،  مرگ افراد بین 15 تا 44 ساله در حدود 48 درصد از مرگ و میر حوادث جاده‌ای را به خود اختصاص می دهدکه سالهای از دست رفته عمر بیشتری را موجب می شود. 


سوانح و حوادث بالاخص سوانح جاده‌ای به عنوان یکی از عوامل مهم و تهدید کننده زندگی انسانها در آمده است. شناسایی و کنترل عوامل خطر موثر در بروز حوادث می‌تواند به میزان بسیار زیادی از بار مرگ و میر در کشور بکاهد بنابراین با در نظر گرفتن این جنبه از مشکلات سلامتی مردم در نظام تحول سلامت بسیار اهمیت یافته و می تواند زمینه ساز تحولی شگرف در خدمات بهداشتی را فراهم آورد. بخش مهم  پیشگیری از سوانح و حوادث با خود مراقبتی قابل دستیابی است که نقش مردم در این زمینه مهم می باشد.


الگوی جامعه ایمن بعنوان چارچوبی مناسب جهت پیشگیری از حوادث و ارتقاء ایمنی با بهره گیری از جلب مشارکت‌های بین بخشی با سازمانهای ذینفع است. این الگو از طرف سازمان جهانی بهداشت به رسمیت شناخته شده است.


مرکز مدیریت بیماریهای غیر‌واگیر در راستای وظایف سازمانی خود در خصوص مراقبت و کنترل بیماریهای غیر واگیر، اقدام به جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل آسیب‌های ناشی از حوادث می‌نماید که در این میان آسیب‌های ناشی از حوادث از عمده‌ترین علل بیماریهای و ناتوانی‌ها در کشور محسوب می‌شود که نیاز به مراقبت دارد. توانمندسازی جامعه به همراه اصلاح محیطی و اعمال قوانین پایدار سه عامل عمده برای کاهش مرگ و مصدومیت ها می باشد. حوادث حجم وسیعی از مرگ، ناتوانی و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم را به جوامع تحمیل می کند. در ایران سالانه 300هزار مورد مرگ رخ می دهد یعنی روزانه 800تا 850 مورد که حدود 120الی 130مورد از آن ناشی از حوادث می باشد که پس از بیماریهای قلبی و عروقی، با5/17درصد علل مرگ دومین عامل مرگ و میر در همه گروههای سنی راتشکیل می دهد ودر سنین زیر 40 سال اولین عامل مرگ محسوب می شود.از سوی دیگر، در کشورمان هر ساله حدود 4-5/3 میلیون سال عمر به دلیل مرگ زود هنگام از دست می رود که سهم حوادث در این بخش27درصد است. روند رو به رشد مرگ‌های ناشی از حوادث طی سالهای اخیر زنگ خطری جدی برای بخش سلامت و اقتصاد را به صدا درآورده است. سالانه بیش از 320 هزار کشته و مصدوم در حوادث رانندگی اتفاق افتاده است که می توان با اجرای برنامه های موثر آنها را کاهش داد. براساس گزارش کشوری ثبت حوادث سال95 ، تعداد کل مصدومین1500000نفر است که از این تعداد ، 30 درصد مونث و 70 درصد مذکر هستند. در جهان نیز 73 درصد از مرگ و میرهای حوادث جاده ای در میان مردان رخ می دهد که این آمار در میان افراد زیر 25 سال تقریبا 3 برابر بیشتر از زنان می باشدتعداد مصدومین حوادث ترافیکی 420000نفر است که 29 درصد مصدومین را تشکیل می دهد.


حوادث ترافیکی و جاده‌ای اولین اولویت کنترل حوادث است که 29 درصد مصدومین را به خود اختصاص می دهد. در این گزارش سه نوع حادثه ترافیکی بررسی شده است. اولین اولویت حوادث مربوط به تصادف خودرو سوار است که 48 درصد مصدومین کل تصادفات را تشکیل می دهد، دومین اولویت حوادث مربوط به  تصادف موتور سوار است که 35 درصد مصدومین کل تصادفات رو به خود اختصاص می دهد، سومین اولویت تصادف عابر پیاده است که 17 درصد کل تصادفات را شامل می شود.حوادث ترافیکی و جاده ای اولین اولویت حوادث در گروهای سنی جوانان(29-20)  و میانسالان(59-30)است. 


توجه به مطالب گفته شده در زمینه میزان بروز  حوادث و فوت ناشی ازحوادث جاده ای در سطح کشور ضرورت دارد اقدامات و  تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شود تا انشالله شاهد کاهش چشمگیر این نوع حوادث در سطح کشور  باشیم.





۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن