تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797580402




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بنزین گران هم آلوده می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بنزین گران هم آلوده می‌کند
«مردم حاضر به پرداخت هزینه‌های بیشتر برای حفظ آرامش و مطلوبیت خود هستند، حتی اگر این آرامش در ترافیک‌های سنگین وجود داشته باشد.»
آفتاب‌‌نیوز : «آلودگی هوا در این دوران تبدیل به بخشی از فرهنگ کشور شده است؛ به‌ طوری‌ که در بسیاری از صحبت‌های روزمره و اداری، این موضوع مطرح می‌شود. اغلب شهرنشینان آلودگی هوا را ناشی از تردد اتومبیل‌ها و مصرف بنزین می‌دانند. این برداشت یک‌سویه منجر به این شده است که دولتی‌ها نیز تمام فشار خود را روی این بخش بگذارند؛ به‌ گونه‌ای که در مصاحبه مطبوعاتی رئیس‌جمهوری به این موضوع به صورت مستقیم اشاره شد.


نکته اساسی اینجاست که به‌ یقین مصرف بالای بنزین و تردد اتومبیل می‌تواند بخش قابل‌ توجهی از آلودگی را ایجاد کند اما همه ماجرا نیست. در علم حمل‌ونقل، انتخاب وسیله‌ نقلیه سفرهای شهری و بین‌ شهری عموما بر اساس فرمول‌های ریاضی بررسی می‌شود. نگاه به ساختار این فرمول‌ها نشان می‌دهد که مطلوبیت، محوری‌ترین عامل در انتخاب خواهد بود. به زبان ساده‌تر، مسافر وسیله‌ای را انتخاب می‌کند که راحت‌تر باشد. مسلما مسافران شهری هرگز با فرمول‌های پیچیده ریاضی دست به انتخاب نمی‌زنند، بلکه به صورت کاملا ذاتی و بر اساس تجربه انتخاب می‌کنند. حال اگر جامعه به سمتی پیش رفته است که اکثر ترددها با استفاده از خودروهای شخصی انجام می‌شود، علتش ارزانی بنزین نیست. دلیل این ادعا را می‌توان در رفتار مردم در زمان سهمیه‌بندی بنزین در دولت نهم و دهم یافت. تغییرات سنگین نرخ بنزین نه‌ تنها موجب کاهش مصرف نشد، بلکه در برهه‌هایی از زمان رکورد مصرف نیز شکسته شد. به بیان دیگر، مردم حاضر به پرداخت هزینه‌های بیشتر برای حفظ آرامش و مطلوبیت خود هستند، حتی اگر این آرامش در ترافیک‌های سنگین وجود داشته باشد.


عدم دسترسی تمام نقاط شهر به سرویس حمل و نقل عمومی، فرسودگی ناوگان، شلوغی بیش از حد، فاصله زمانی زیاد حرکت آنها و نبود یک برنامه قابل‌ اطمینان از دلایل عمده عدم استفاده از سرویس عمومی است. نبود چنین شرایطی حکم می‌کند که از وسیله‌ نقلیه شخصی استفاده شود؛ حتی اگر این وسیله فقط برای «یک نفر» باشد. اتومبیل تک‌سرنشین یک اصطلاح نیست، یک فاجعه زیست‌محیطی است ولی همین تک‌سرنشین ترجیح می‌دهد در تخریب محیط‌زیست مشارکت روزانه داشته باشد تا از سرویس حمل و نقل عمومی استفاده کند. شکست پویش‌هایی مانند سه‌شنبه بدون اتومبیل مؤید این موضوع است.


بسیاری از ما خاطرات زیادی از دوران مدرسه‌رفتن خود داریم. پیاده‌روی‌های طولانی یا استفاده از سرویس‌های حمل و نقل شهری راه‌های امن رسیدن به مدرسه و بازگشت از آن بود. محور اصلی این لذت واژه‌ای به نام امنیت بود. پدر و مادر با خیال آسوده فرزند خود را راهی کوچه و خیابان می‌کردند، در حالی‌ که تلفن‌های همراه امروزی با این نرم‌افزارهای پیشرفته برای کنترل تردد وجود نداشت اما امروز چه اتفاقی افتاده است که والدین مایل نیستند کودکان خود را به‌ تنهایی راهی مدرسه کنند. استفاده از اتومبیل شخصی برای حمل‌ونقل کودکان تبدیل به فرهنگ اشتباهی شده است که امروزه در فیلم‌های صداوسیما نیز به آن دامن زده می‌شود. متولیانی که آلودگی هوا را همواره به مصرف بنزین گره می‌زنند، چقدر به چنین مسائلی فکر کرده‌اند؟ آیا گسترش یک فرهنگ صحیح در جامعه وظیفه صاحبان دولت نیست؟


بهتر است دولت، مجلس و صاحب‌نظران به‌ جای پاک‌ کردن صورت‌ مسئله، به فکر حل مسئله باشند. فکر می‌کنم از آن زمان که شعار توسعه حمل‌ونقل عمومی داده شده، بیش از ٣٠ سال می‌گذرد. یعنی کارمندی که اولین‌ بار این شعار را شنید و از زیبایی آن مسرور شد، اکنون بازنشسته است و هرگز طعم این توسعه را نچشیده.»


منبع: شرق





۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن