تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر خانه‏اى كه ميهمان بر آن وارد نشود، فرشتگان واردش نمى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796998585




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توانایی‌های گنبد جهانگیر را نادیده نگیرید


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توانایی‌های "گنبد جهانگیر" را نادیده نگیرید
«محوطه گنبد جهانگیر در استان ایلام باید به عنوان یک محوطه تاریخی در حاشیه مخزن سد "کنگیر" و با هدف ایجاد سایت فرهنگی - تاریخی در کنار محوطه گردشگری طبیعی ایجاد شده برای اهداف بلند مدت پژوهشی و گردشگری مورد حفاظت و توجه قرار گیرد.»
آفتاب‌‌نیوز : لیلا خسروی، سرپرست برنامه گمانه‌زنی برای تعیین عرصه و پیشنهاد حریم محوطه "گنبد جهانگیر"، با اعلام این مطلب بر لزوم ادامه کاوش‌ها در این محوطه و ایجاد سایت موزه تاکید کرد.


این استادیار گروه تاریخی پژوهشکده باستان‌شناسی با بیان اینکه یافته‌های منقول و غیر منقول حاصل از کاوش در محوطه جهانگیر به یکی از پرسش‌های مهم و خلاء‌های مطالعاتی مربوط به دوران انتقال ساسانی به اسلامی در غرب ایران پاسخ داد، گفت: اگر چه  در برخی از منابع تاریخ شکل‌گیری این بناها را به قرن‌های اول و دوم هجری نسبت می‌دهند اما یافته‌های اخیر، ساسانی بودن این سازه‌های معماری را تائید کرد.


او با اشاره به این که جغرافیا عاملی تأثیرگذار و فعال در برپایی و ساخت مجموعه ساختمانی منحصر به فرد اعیانی و گچبری‌های کم‌نظیر ساسانی در محوطه جهانگیر بوده است، گفت: کوهستانی بودن منطقه و وفور سنگهای مناسب و منابع سنگ گچ در منطقه، ساخت‌وساز را برای اهالی تسهیل کرده و از سوی دیگر «کنگیر» طبیعت مناسبی برای شکار و استراحت داشته که زمینه را برای سکونت و ساخت این نوع از بناها فراهم کرده است.


به گفته این باستان‌شناس، گرچه در ابتدا کاوش‌های باستان‌شناسی برای نجات‌بخشی و مستندسازی علمی و دقیق آن در اثر آبگیری سد کنگیر انجام شد، اما به دلیل وجود اهداف علمی و پرسش‌های مهم در توافق با شرکت آب منطقه‌ای ایلام مقرر شد تراز نرمال آب رود «کنگیر» در ۵/۱۰۲۲  متر باقی بماند.


خسروی افزود: این محوطه با توجه به قابلیت‌ها و یافته‌های به دست آمده باید به عنوان یک محوطه تاریخی در حاشیه مخزن سد کنگیر و با هدف ایجاد گردشگری فرهنگی- تاریخی در کنار محوطه گردشگری طبیعی ایجاد شده، برای اهداف بلند مدت پژوهشی و گردشگری مورد حفاظت و توجه قرار گیرد.






به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛ او با اشاره به قابلیت‌های مناسب منطقه کنگیر بر لزوم توجه به زیر ساخت‌های موجود و بالقوه، پیشینه تاریخی، موقعیت مکانی و جغرافیایی آن در مرزهای غرب ایران، نظام دسترسی، وضعیت تملک، کیفیت دید و منظر و موارد دیگر حفاظت تاکید کرد.


وی همچنین از لزوم ادامه کاوش‌ها در این محوطه و ایجاد سایت موزه در آن خبر داد و گفت: حفاظت از محوطه "گنبد جهانگیر" مستلزم تغییر پرونده ثبتی و تعیین عرصه و حریم سریع بود که با حمایت و پیگیری‌های معاونت پژوهشی و سرپرست پژوهشکده باستان‌شناسی و سایر مسئولان پژوهشگاه در دستور کار قرار گرفت.


این در حالی است که «بر اساس بند ج ماده ۱۱۴ قانون برنامه ۵ ساله چهارم، همه‌ی وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات دولتی موظفند قبل از اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی و در مرحله امکان‌سنجی و مکان‌یابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی – تاریخی «میراث فرهنگی» اقدام و در طراحی و مکان‌یابی پروژه‌های یاد شده نتایج مطالعات را رعایت کنند.»


ایسنا 





۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن