تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797763910




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علت تنگی کانال نخاع چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: علت تنگی کانال نخاع چیست؟
یک فوق‌تخصص مغز و اعصاب در مورد تنگی کانال نخاع و علائم آن توضیحاتی داد.
آفتاب‌‌نیوز : افسون صدیقی، فوق‌تخصص مغز و اعصاب در گفتگو با برنامه «فراسو» شبکه رادیویی سلامت در خصوص تنگی کانال نخاع افزود: در انسان بالغ برای اندازه نخاع گردنی، معیاری داریم. همچنین برای ناحیه توراسیک و کمری نیز معیار وجود دارد. البته تنگی کانال تا حدی در هر قسمت داریم. اگر قطر کانال از آن حد کمتر شود، باعث ایجاد علائم می‌شود. مثلا در ناحیه کمری تقریبا قطر بالای 22 میلی‌متر را تنگی کانال حساب نمی‌کنیم اگر تنگی از 22 میلی‌متر کمتر شود به عناصر عصبی کانال نخاع فشار وارد می‌شود.


 


در خصوص علامت‌دار شدن افرادی که تنگی کانال نخاع به طور مادرزادی دارند، ادامه داد: در این افراد قطر کانال کمتر از 12 میلی‌متر و تقریبا کمتر از 5/1 سانت است. این افراد به تنگی عادت کرده‌اند و اگر اتفاقی بیفتد مثلا دیسک‌شان کمی برجسته شود، موجب ایجاد فشار به ساختارهای عصبی شده و در نتیجه علائم ایجاد می‌شود.


 


وی در خصوص تاثیر افزایش سن افراد بر تنگی کانال نخاع، گفت: تنگی کانال نخاع بر اثر سرخوردگی مهره‌ها ممکن است ایجاد شود. همچنین ممکن است در نتیجه یک تومور باشد یا التهاباتی در ناحیه باعث تنگی شود. گاهی تنگی می‌تواند به علت آبسه باشد یا به علت پوکی استخوانی که باعث شکستگی مهره شده باشد، در این موارد ما آن را با نام اولیه بیماری اسم‌گذاری می‌کنیم و به آن تنگی نخاع نمی‌گوییم.


 


افزایش سن علت تنگی کانال نخاع
 


ادامه داد: ما اصطلاح تنگی کانال نخاع را فقط برای تغییر شکل و ساختار اجزای ستون فقرات به کار می‌بریم. مثلا به ضخیم شدن فیلامان‌هایی که قطر خلفی مهره‌ها را درست می‌کنند، تنگی کانال می‌گوییم. البته تنگی کانال نخاع روندی است که با افزایش سن بخصوص بعد از 40 سالگی شروع به رخ دادن می‌کند.


 


وی در پاسخ به این پرسش که آیا تنگی کانال نخاع ممکن است زودتر اتفاق بیفتد؟ ، افزود: بله ممکن است روندی که گفتیم سریع شود، ممکن است فرد زمینه ژنتیک داشته باشد یا نحوه استفاده از ستون فقرات، درست نباشد که در این صورت این اتفاق ممکن است زودتر روی دهد یا شدیدتر باشد.


 


علائم تنگی کانال نخاع
 


با بیان اینکه دردهای تیرکشنده پا، گزگز، بی‌حسی، خواب‌رفتگی انگشتان دست و پا و... از جمله علائم تنگی کانال نخاع است، ادامه داد: درمان بسته به شدت بیماری فرق دارد. اگر در مراحل اولیه باشد یا به اصطلاح خفیف باشد با درمان‌های طبی درمان می‌شود. اقدامات طبی شامل رعایت مسائل تغذیه‌ای، کاهش وزن، درمان پوکی استخوان و... است. اگر این موارد خوب رعایت شود 70 الی 80 درصد موفقیت به همراه دارد.


 


وی در خصوص راه‌های پیشگیری از تنگی کانال نخاع گفت: اگر بیمار احساس می‌کند راست قامتی ندارد و به سمت جلو خم شده، باید به فکر این مساله باشد. اگر هنگام ایستادن احساس درد دارد، یک زنگ خطر است و باید به پزشک مراجعه کند. مساله بعدی اختلال در راه رفتن است اگر بیمار هنگام راه رفتن، در ناحیه پا احساس خالی شدن می‌کند یا دچار سردی و گزگز انگشتان می‌شود و تعادل طبیعی ندارد، این علامت نیز یک زنگ خطر محسوب می‌شود. ادامه داد: تغذیه مناسب داشتن، ترک سیگار، عوامل کمک‌کننده هستند و البته چاقی، پوکی استخوان، زندگی بی‌تحرک و نشسته و عدم تمایل به ورزش کردن هم از عوامل خطر تنگی کانال نخاع به شمار می‌روند.


 علت تنگی کانال نخاع چیست؟


وی تاکید کرد: البته در این خصوص نقش عضلات اطراف ستون فقرات را نباید نادیده بگیریم. چراکه این عضلات باعث می‌شوند ما حالت خمیده به جلو نداشته باشیم و تقویت این عضلات از پیشرفت روند تنگی کانال نخاع پیشگیری می‌کند. یکی از بهترین ورزش‌ها، شنا، بخصوص کرال پشت. از میان نرمش‌های عادی هم ورزش‌های ویلیامز را توصیه می‌کنم.


 


در پاسخ به این پرسش که آیا صلاح می‌دانید بیمارانی که درد دارند، سراغ ورزش و فیزیوتراپی بروند؟، تاکید کرد: خیر در مرحله درد ما توصیه می‌کنیم افراد 72 ـ 48 ساعت استراحت مطلق داشته باشند. در این مرحله به آنها داروهای ضدالتهابی و مسکن می‌دهیم. زمانی که التهاب تمام شد و درد کاهش یافت و مریض علائم عصبی نداشت،فیزیوتراپی و درمان‌های طبی انجام می‌دهیم. این افراد بهتر است هنگام استراحت مطلق به پهلو دراز بکشند و بین زانوها بالش قرار دهند.


 


وی در پایان به بیمارانی که بعد از عمل جراحی دچار درد هستند توصیه و اظهارداشت: این افراد باید به فکر تقویت عضلات اطراف ستون فقرات باشند در غیر این صورت به رغم موفقیت‌آمیز بودن عمل جراحی، علائم بیمار بهبود پیدا نمی‌کند.


منبع: بهداشت نیوز




۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن