تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796989343




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزن بالا مهمترین عامل تخریب مفاصل


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وزن بالا مهمترین عامل تخریب مفاصل
پیسوده گفت: وقتی وزن بدن بیشتر است، فشار بیشتری به مفاصل وارد می‌شود و در این شرایط شانس تخریب مفاصل بالاتر می‌رود.
آفتاب‌‌نیوز : تعداد زیادی از افراد به نوعی از مشکلات مفصلی درگیر هستند؛ درگیری مفاصل بدن، بخصوص مفصل مهمی مثل زانو، سختی‌های بسیاری را برای فرد به دنبال دارد اما در این میان همچون تمام مسائل پزشکی پیشگیری بهتر از درمان است و برهمین اساس آگاهی از عوامل تخریب مفصل می‌تواند کمک بسیاری به جلوگیری از آن کند.


کریم پیسوده، متخصص ارتوپد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم ‌پزشکی ایران با بیان اینکه عوامل مختلفی در تخریب مفاصل دخیل  هستند اظهار کرد: وزن، شیوه زندگی و شغل فرد از جمله عوامل موثر در تخریب مفاصل هستند.


پیسوده اظهار داشت: برای مثال در مورد شغل، مفاصل کسی که کشاورز است بیشتر نسبت به کسی که پشت میز نشین است، درگیر می‌شود البته نه اینکه شغل‌های سنگین فیزیکی بصورت حاد شخص را به سمت آرتروز ببرد، ولی بسته به استعداد شخص در طول زمان باعث آرتروز بیشتری می شود.


وی در خصوص نقش بیماری‌ها در تخریب مفاصل گفت: بیماری‌هایی مثل بیماری‌های التهابی و روماتیسمی نقش بیماری‌ها در تخریب مفاصل دارد و بطور کلی بیماری‌های التهابی مفصل را تحریک و به سمت تخریب و آرتروز پیش می‌برند.


این متخصص ارتوپد با اشاره به آسیب‌های ناشی از ضربات و شکستگی‌ها گفت: اگر این شکستگی‌ها در خود مفصل یا در اطراف مفصل باشند، به مرور زمان باعث تخریب آن خواهند شد. به همین دلیل شخصی که شکستگی داخل مفصل دارد، باید بطور کامل و مناسب درمان شود تا از بروز آرتروز در آینده جلوگیری شود.


افزایش احتمال تخریب مفاصل با مشکلات آناتومیکی


وی با اشاره به اینکه بد شکلی‌ها، کجی و انحراف استخوان باعث وارد آمدن فشار نامساوی روی بخش‌های مختلف مفصل می‌شوند و شانس تخریب آن را بالا می‌برند گفت: بیماری‌های نادری هم هستند، مثل بیماری‌های سیستم عصبی، که حس را در اطراف مفصل کم می‌کنند. تعادل شخص را برهم می زنند؛ سفیلیس، بعضی از نوروپاتی های پیش رونده یا حتی، تا حدی دیابت از این نوع بیماری هاست.


شکل و وزن بدن مهمترین عامل تخریب مفاصل


پیسوده تاکید کرد: مهمترین عامل در تخریب مفصل در طول زمان آناتومی (شکل) آن مفصل و وزن بدن است، وقتی وزن بدن بیشتر است، فشار بیشتری به مفاصل وارد می شود و شانس تخریبشان بالاتر می رود.


وی گفت: بطور شایع در خانم‌ها مشکلات مفاصل در دست، بخصوص قاعده انگشت شصت، مفصل بین مچ و شصت و در آقایان مفصل زانو شایع است. ولی درکل اگر به جامعه نگاه کنیم، شایع ترین مفاصلی که ناتوانی می‌دهند و درمان لازم دارند، مفاصل بزرگ هستند، شایع‌ترین این مفاصل هم زانوها و به نسبت کمتر بعد از آن مفصل ران است.


این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم ‌پزشکی ایران افزود: مفاصل شانه مچ‌دست و مچ پا نیز به ترتیب کمتر درگیر می شوند. این مفاصل در طول زمان بخصوص اگر یک مشکل آناتومیکی (ساختاری) و انحراف وجود داشته باشد یا شکستگی‌های قبلی اتفاق افتاده باشد، سریعتر گرفتار آرتروز می شود.


وزن زیاد شایع‌ترین علت برای آرتروز زانو


وی در خصوص آرتروز زانو بیان کرد: شایع‌ترین علت برای آرتروز زانو نیز وزن زیاد است؛ استفاده از پله‌های زیاد، فعالیت‌های سنگین و فشار به آن، خم کردن بیش از حد زانو بطور مکرر، که فشار بسیار زیادی به زانو وارد می آورد نیز از دیگر عوامل است.


پیسوده افزود: به همین خاطر معمولا به مریض‌ها توصیه می شود وزن خودشان را پایین بیاروند، در صورتی که دردشان زیاد است، عصا دست بگیرند و از توالت فرنگی استفاده کنند و بطور کلی تاجایی که امکان دارد از خم کردن زیاد مفصل خودداری کنند.


وی اظهار داشت: ولی اگر مهمترین و شایع ترین عامل برای مفاصل را درنظر بگیریم بیشتر وزن است، بعد از آن وجود یک مشکل آناتومیکی (ساختاری)، سن بالا و سطح فعالیت شخص در رده‌های بعدی قرار دارد.


این متخصص ارتوپد با بیان اینکه هرچقدر بتوان وزن را پایین نگهداشت برای مفاصل بهتر است و فشار کمتری به آن وارد و حفظ می شود‌ گفت: البته سن، موضوعی است که دست ما نیست و با بالاتر  رفتن آن توانایی عضلات کمتر می‌شود، کیفیت غضروف پایین می آید و مفصل به سمت آرتروز می رود.


ورزش های سنگین و غیراصولی شانس آرتروز را بالا می برند


عضو هیئت علمی دانشگاه ایران با تاکید براینکه با پایین نگهداشتن وزن، عدم فعالیت سنگین مخرب و افزایش قدرت عضلات می‌‎توان از آرتروز پیشگیری کرد اظهار داشت: کسی که آرتروز یا درد مفاصل دارد، بهتر است نرمش و ورزش‌های مداومی در طول زندگی اش داشته باشد. چراکه هرچقدر عضلات دور مفصل ضعیفتر باشند، آن مفصل مقاومت کمتری دارد و آرتروزش سریعتر پیش رفت می‌کند؛ ورزش های سنگین و غیراصولی شانس آرتروز را بالا می‌برند.


وی اظهار داشت: ورزش های مناسب مثل پیاده روی آرام، شنا یا نرمش‌های ایروبیک و تقویت عضلات برای مفاصل خوب هستند نه ورزش‌های سنگین و غیراصولی، زیرا ممکن است حتی آرتروز شخص را تشدید کند.


پیسوده افزود: اگر بد شکلی در مفاصل وجود دارد، مثل زانوی پرانتزی یا زانوهای x مانند، اصلاح شود. اگر آسیب منیسک یا ربات هست که باعث لقی زانو شده، پشت گوش نیفتد و درمان شود تا از پیشروی به سمت تخریب مفصل جلوگیری شود.


آسیب به مفصل با شکستن قلنج ثابت نشده است


وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا شکستن قلنج به مفاصل آسیبی می زند یاخیر گفت: شکستن قلنج به مفاصل آسیبی نمی‌زند و چیز خطرناکی نیست. علت دقیق آن هنوز مشخص نیست اما می‌گویند، با این حرکت با عبور یک‌تاندون یا ربات از کنار استخوان آن مفصل یا داخل مفصل، با یک تکان لحظه‌ای در مفصل و ایجاد خلاء در آن، صدا ایجاد می‌شود، در واقع چند حباب در داخل مفصل تشکیل می‌شود.


منبع:باشگاه خبرنگاران








۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۰۵:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن