تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى نويسد و هر كسى كه او را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796899893




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۵ عامل مهم در پیشگیری از دمانس و آلزایمر


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۵ عامل مهم در پیشگیری از دمانس و آلزایمر
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، خواب کافی، رژیم غذایی مناسب، مراقبه و تمرین ذهنی، ورزش و ارتباطات اجتماعی را از عوامل پیشگیری از دمانس و آلزایمر دانست و گفت: تلاش ذهنی در حل بازی های رایانه ای که برای تقویت کارکردهای شناختی تولیدشده اند، ابتلا به آلزایمر را به تعویق می اندازد.
آفتاب‌‌نیوز : دکتر کمال خرازی در مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزشی "کلینیک‌های اختلالات شناخت و حافظه" گفت: بر اساس پیمایشی که سال 2013 انجام گرفت، 3/44 میلیون نفر از مردم جهان به دمانس (مراتب ابتدایی آلزایمر) مبتلا هستند و هر 20 سال این میزان دو برابر می‌شود.


به گزارش آفتاب‌نیوز به نقل از ایرنا، وی افزود: بیشتر مبتلایان به دمانس در کشورهایی زندگی می کنند که از نظر اقتصادی در سطح پایینی قرار دارند، به طوری که 58 % مبتلایان به دمانس در سال 2010 ساکن کشورهای توسعه نیافته بودند و پیش بینی می شود که این رقم به 71 % در سال 2050 برسد. 


خرازی با بیان این که کشورهای آمریکا، چین، هند، ژاپن، آلمان و روسیه بیشترین مبتلایان به دمانس را دارند، ادامه داد: سن سالمندی در جهان در حال افزایش است به گونه‎ای که در سال های آینده تعداد افراد 65 سال به بالا از تعداد کودکان زیر پنج سال با شتاب زیادی پیشی خواهد گرفت.


وی با تاکید بر ضرورت توجه به آموزش و پرورش، اظهار کرد: در کشورهایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند، به این امر توجه زیادی نمی‌شود و این در حالی است که عنصر اصلی در پیشگیری از دمانس و آلزایمر، آموزش و پرورش و آموزش عالی است،‌ چراکه آموزش و پرورش مناسب موجب درگیرشدن ذهن و فعالیت مغز خواهد شد و علما و دانشمندان کمتر در دوران سالمندی خود دچار دمانس و آلزایمر می شوند زیرا مغزشان دائماً درگیر حل مسایل علمی است.


خرازی با بیان این که مغز از انعطاف پذیری بالایی در سطح شیمیایی، ساختاری و کارکردی برخوردار است، گفت: مغز انسان در هر سنی می تواند بیاموزد و کارکردهای شناختی خود را تقویت کند، بنابراین این ادعا که افراد سالمند محکوم به دمانس و آلزایمر هستند و نمی توانند مسایل جدید را یاد بگیرند، افسانه ای بیش نیست، بلکه در هر سنی می توان مغز فعال و یادگیرنده ای داشت. 


وی با تاکید بر این که مغز انسان می تواند همواره خود را فعال و زنده نگه دارد، افزود: از این رو برای پیشگیری از دمانس پیشنهاد می‌شود راه‌های جدید تحریک مغزی به جامعه آموزش داده شود، همان گونه که اگر عضلات ما حرکت نداشته باشد، ضعیف می‌شود، این امر در مورد مغز نیز صادق است. از این رو مغز باید دائما در معرض تحریک قرارگیرد، تا توانایی خود را حفظ و تقویت کند.


خرازی داشتن ارتباطات اجتماعی را از دیگر عوامل پیشگیری از دمانس عنوان کرد و یادآور شد: انزوا و گوشه گیری منجر به دمانس خواهد شد. علاوه بر آن دغدغه و فشارهای روانی منجر به ابتلای فرد به فراموشی می شود. 


وی مطالعه در خصوص موضوعات مورد علاقه را از دیگر عوامل پیشگیری از دمانس عنوان کرد و ادامه داد: در مدارس و دانشگاه های ما مطالب درسی بر ذهن دانش آموزان و دانشجویان تحمیل می شود؛ در حالی که آنها باید از درس خواندن لذت ببرند. 


دبیر ستاد توسعه علوم شناختی همچنین با تاکید بر انجام فعالیت‌های بدنی اظهار کرد: در صورتی که فرد فعالیت‌ بدنی نداشته باشد احتمال آنکه در سالمندی دچار اختلالات شناختی شود، بیشتر خواهد بود؛ بنابراین برای پیشگیری از اختلالات شناختی خواب کافی، رژیم غذایی مناسب، تمرین ذهنی و ورزش و ارتباطات اجتماعی لازم است.


خزاری حل مساله و اجرای بازی های رایانه ای را از دیگر راه های پیشگیری از دمانس و آلزایمر دانست و ادامه داد: تمرین ذهنی از طریق بازی های رایانه ای که برای تقویت کارکردهای شناختی تولید شده اند، موجب می‌شود که فرد دیرتر گرفتار آلزایمر شود بنابراین پیش بینی می شود که بازار وسیعی در عرضه بازی های رایانه ای در فضای مجازی به وجود آید به گونه‌ای که اگر در سال 2005 بازار این بازی‌ها در دنیا 210 میلیون دلار بوده است، برآورد می‌شود که تا سال 2020 به 6 میلیارد دلار برسد.


"دمانس" تخریب پیش رونده کارکردهای شناختی است که به صورت مجموعه‌ای از عملکردی‌های بد بالینی شامل اختلالاتی در حافظه، اختلال زبان، تغییرات روان‌شناختی و روان‌پزشکی، و مختل شدن فعالیت‌های روزمره تظاهر می‌یابد. 


دمانس ( dementia )٬ یا زوال عقل، در پزشکی و روان‌پزشکی٬ اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز، که با تغییر شخصیت و موقعیت‌ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است.


شایع‌ترین نوع دمانس٬ زوال عقل سالخوردگی یا آلزایمر است. 








۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن