تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خرج کردن در راه طاعت خدا دریغ مکن وگرنه دو برابرش را در راه معصیت او خرج خوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797035665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساخت نانوجاذب‌هایی با خاکستر استخوان برای حذف آلاینده‌های سرطانی از آب‌های زیرزمینی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ساخت نانوجاذب‌هایی با خاکستر استخوان برای حذف آلاینده‌های سرطانی از آب‌های زیرزمینی
محققان مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بکارگیری نانوذرات مغناطیسی خاکستر استخوان، نانوجاذب‌هایی برای جداسازی آلودگی‌های سمی و سرطان‌زا از منابع آب‌های زیرزمینی تولید کردند.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایسنا، منابع آب زیرزمینی پس از یخچال‌ها، دومین منبع آب شیرین موجود در جهان هستند و در نقاطی که آب‌های سطحی از جمله دریاچه‌ها و رودخانه‌ها وجود نداشته و یا غیرقابل استفاده هستند، نیازهای آبی توسط این منابع برطرف می‌شود.


یکی از عوامل ایجاد سرطان، وجود آلاینده‌های طبیعی مانند عناصر فلزی در همین منابع آب زیرزمینی است. بنابراین ضروری است تا آب‌های حاصل از این منابع قبل از مصرف به روش‌های مختلف تصفیه شود تا بتوان درصد احتمال ابتلا به سرطان و هزینه‌های ناشی از آن را بر اقتصاد خانواده و دولت تا حد ممکن کاهش داد. در این راستا محققان مرکز تحقیقات بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان نانوجاذب‌هایی را برای جداسازی آلودگی‌های سمی و سرطان‌زا از منابع آب زیر زمینی عرضه کردند.


دکتر مهدی صفری، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان و از محققان این طرح با بیان اینکه در این پژوهش با به‌کارگیری نانوذرات مغناطیسی اکسیدآهن و خاکستر استخوان، جاذب‌هایی نانوساختار تهیه شد، گفت: این نانوجاذب‌ها می‌توانند در سیستم‌ها و دستگاه‌های تصفیه‌ آب جهت تصفیه‌ آب‌های آلوده به آرسنیک مورد استفاده قرار گیرند. آرسنیک یکی از آلاینده‌های طبیعی مهم در منابع آب به‌خصوص منابع زیرزمینی به شمار می‌رود.


صفری به اهمیت حذف آرسنیک از آب اشاره کرد و ادامه داد: براساس تقسیم‌بندی سازمان بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC)، آرسنیک به عنوان یک ماده‌ سرطان‌زا شناخته شده که قادر به ایجاد سرطان‌هایی نظیر سرطان پوست و خون است و در سراسر دنیا مناطقی از کشورهای بنگلادش، هند، چین و ایران دارای آلودگی طبیعی به آرسنیک هستند.


به گفته وی در کشور ما استان کردستان از جمله مناطق دارای آلودگی طبیعی به آرسنیک است، به همین دلیل در این پژوهش ساخت یک نانوجاذب ترکیبی و بررسی کارایی آن در حذف آرسنیک از آب‌های زیرزمینی در منطقه‌ کردستان مدنظر قرار گرفت.


صفری با اشاره به مهم‌ترین ویژگی‌های نانوجاذب ساخته شده، اظهار کرد: از جمله ویژگی‌های این نانوجاذب می‌توان به طبیعی بودن آن (دوستدار محیط زیست) به دلیل استفاده از ماده‌ طبیعی و بازیافتی خاکستر استخوان اشاره کرد. به علاوه، به دلیل کاربرد نانوذرات مغناطیسی در ساخت آن این جاذب نانوساختار می‌تواند بعد از استفاده به آسانی توسط یک میدان مغناطیسی خارجی از محیط خارج شده و بازیافت شود که منجر به کاهش هزینه‌ تصفیه می‌شود.


این عضو هیات علمی دانشگاه کردستان راندمان حذف بالای 90 درصد برای محدوده غلظت‌های موجود در آب‌های زیرزمینی منطقه کردستان و بهترین کارایی در pH طبیعی آب (7 تا 8) را از دیگر مزیت‌های این نانوجاذب نام برد و یادآور شد: جاذب‌های نانوکامپوزیتی استخوان/نانوذرات، درون پلیمر کیتوزان انکپسوله شدند. کیتوزان یک پلیمر طبیعی است که قادر به جذب آلاینده‌های مختلف از جمله آلاینده‌های فلزی از آب است.


وی اضافه کرد: در این تحقیق کیتوزان علاوه بر خاصیت جذب موجب کنارهم قرار گرفتن نانوذرات اکسید آهن و خاکستر استخوان (تشکیل نانوکامپوزیت) می‌شود که این امر باعث عدم پراکندگی نانوجاذب‌ها در آب و جداسازی آسان آنها توسط میدان مغناطیسی خارجی می‌شود.


نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر مهدی صفری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر رضا درویشی چشمه سلطانی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، دکتر افشین ملکی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان و دیگر همکارانشان از دانشگاه علوم پزشکی کردستان است، در مجله‌ Environmental Science and Pollution Research با ضریب تأثیر 2.74 منتشر شده است.






۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن