تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796902678




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آب‌دوست‌های دوست‌نداشتنی...


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آب‌دوست‌های دوست‌نداشتنی...
در چند سال اخیر با توجه به وضعیت هشداری آب‌های زیرزمینی و رودخانه‌ها، کشت آب‌دوست در کشور ممنوع یا با محدودیت‌هایی مواجه شده است.
آفتاب‌‌نیوز : بر همین اساس قرار بود "تغییر اصلاح الگوی کشت" عملیاتی شود اما طبق آمار سطح زیرکشت آب‌دوست‌ها در لرستان نه‌تنها کم نشده بلکه افزایش هم داشته و نقش کشاورزان غیر بومی در این مشکل محسوس است.


به گزارش ایسنا، در برخی از کشت‌های آب‌دوست مثل هندوانه با توجه به مصرف زیاد آب و قیمت این محصول، اگر آب فروخته شود به مراتب بهتر از قیمت هندوانه است.


برنج، هندوانه، سیب‌زمینی، پیاز، چغندر و ذرت جزو محصولات آب‌دوست کشت‌شده در لرستان هستند و نکته جالب توجه در این بین، مشخص نشدن دستگاه متولی برای برخورد با متخلفان است که توپ را به زمین همدیگر می‌اندازند و این در حالیست که وظیفه هر دستگاه اجرایی مشخص است.


کشاورز به‌دنبال درآمد است
محمدحسین پیرداده بیرانوند یکی از کشاورزانی که برنج کشت کرده به ایسنا گفت: واقعیت این است که برنج سود زیادی داشته و هر هکتار حدود 15 میلیون تومان سود خالص دارد.


وی با بیان اینکه کشاورز به‌دنبال درآمد است، ادامه داد: برای آبیاری از رودخانه استفاده می‌کنیم و مشکل کمبود آب نداریم.


پیرداده بیرانوند یادآور شد: سال قبل کلزا کشت کردم که فقط 1500 کیلوگرم تولید داشت و خیلی ضرر کردم، چون بذری که به من داده بودند کیفیت خوبی نداشت. البته در سال زراعی جاری کسانی که کلزا کشت کرده‌اند، از شرایط این محصول راضی هستند.


این کشاورز در پاسخ به پرسشی که سال آینده کلزا کشت می‌کند یا برنج؟ اظهار کرد: هنوز تصمیم نگرفته‌ام و بستگی به نظر بقیه کشاورزان منطقه دارد، چون همه یک محصول را کشت می‌کنیم.


سازمان جهاد کشاورزی سهل‌انگاری کرده است
در این باره رضا میرزایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان به ایسنا گفت: سطح زیرکشت برنج سال گذشته در استان با توجه به بازدیدهای میدانی ۴۲۲۸ هکتار بود که این سطح امسال به ۷۰۰۰ هکتار افزایش پیدا کرده است.


وی تصریح کرد: در برخی مناطق استان امسال برای نخستین بار برنج کشت شده و این در حالیست که سازمان جهاد کشاورزی می‌تواند جلوی این کار را بگیرد.


میرزایی درباره اینکه برخی مسئولان جهاد کشاورزی استان اعلام کرده‌اند که شرکت آب منطقه‌ای متولی برخورد با کشاورزانی است که اقدام به کشت آب‌دوست‌ها می‌کنند، گفت: اصلاح الگوی کشت جزو وظایف سازمان جهاد کشاورزی بوده و سال‌های گذشته در جلساتی که داشته‌ایم بارها این موضوع تاکید شده اما نه‌تنها این کار انجام نشده بلکه کشت محصولات آب‌دوست بیشتر هم شده است.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با بیان اینکه جهاد کشاورزی در این زمینه سهل‌انگاری کرده است، افزود: ما در هر جایی ببینیم کشاورزی برنج کشت کرده، تذکر می‌دهیم و حتی به مراجع قضایی معرفی می‌کنیم و به هیچ‌کس در استان پروانه بهره‌برداری آب برای این کشت را نداده‌ایم.


وی خاطرنشان کرد: طرح احیا و تعادل‌بخشی حدود 15 پروژه است که یکی از آنها گشت و بازرسی بوده و 18 گروه تشکیل داده‌ایم که در سطح استان با برداشت آب زیرزمینی غیرمجاز و برداشت بیش از حد برخورد می‌کنند.


میرزایی با اشاره به اینکه هندوانه، پیاز، چغندر، برنج، ذرت و سیب‌زمینی جزو محصولات آب‌دوست کشت شده در لرستان هستند، تصریح کرد: حدود 32 هزار هکتار سطح زیرکشت این محصولات است و نزدیک به 440 میلیون مترمکعب آب‌های سطحی و زیرزمینی برای این‌ها استفاده می‌شود و این در حالیست که سال گذشته این آمار خیلی کمتر بود.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان تأکید کرد: با توجه به بحران آب کشور باید اجازه کشت بیش از حد به این محصولات آب‌دوست داده نشود و تا حد امکان جلوی آن گرفته شود. شرکت آب منطقه‌ای متولی تأمین آب است اما توزیع و چگونگی استفاده از آن به عهده ما نیست.


افزایش چند برابری کشت برنج در پلدختر
میرزامحمد مرادی سرپرست اداره جهاد کشاورزی پلدختر نیز درباره تغییر الگوی کشت در این شهرستان اظهار کرد: در این راستا کارهای زیادی انجام داده‌ایم و به هیچ وجه از کشت‌های آب‌دوست حمایت نمی‌کنیم. شرکت آب منطقه‌ای مسئول نظارت در بحث کشت‌های آب‌دوست است و می‌تواند جلوی کشاورزانی که مبادرت به کشت این محصولات می‌کنند را بگیرد.


وی با اشاره به اینکه برنج یکی از کشت‌های آب‌دوست است، تصریح کرد: برنج در پلدختر کشت می‌شود و کشاورز به فکر سود است و وقتی می‌بیند برنج درآمد خوبی دارد اقدام به کشت آن می‌کند.


سرپرست جهاد کشاورزی پلدختر یادآور شد: در سال جاری حدود 40 تا 50 هکتار برنج کشت شده و این در حالیست که سال گذشته این آمار بین 10 تا 12 هکتار بوده است اما چون درآمد خوبی دارد، کشاورزان روی به این کشت می‌آورند. هر هکتار از این کشت در شهرستان 2 تن تولید برنج خالص دارد که با قیمت خیلی خوبی به فروش می‌رسد.


مرادی خاطرنشان کرد: کشت‌های جایگزین محصولات آب‌دوست آنگونه که باید و شاید نتیجه نداده و همین موضوع باعث شده که کشاورزان روی به کشت‌های آب‌دوست بیاورند. عمده کشت برنج در روستای چم قلعه و روستاهای کرکی است که از رودخانه‌های کشکان و زال آب آنها تأمین می‌شود.


شرکت آب منطقه‌ای برخورد کند
عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این باره اظهار کرد: کشت‌های آب‌دوست باید مدیریت و کنترل شود. این کشت‌ها شاید به لحاظ اقتصادی خوب باشد اما چون آب نیست باید کاهش داشته باشند. بالغ بر 8000 هکتار سطح زیرکشت سیب‌زمینی در استان بوده و این در حالیست که سهمیه ما 5600 هکتار است.


وی خاطرنشان کرد: سطح زیرکشت برنج در استان 6000 هکتار است که بالغ بر 200 میلیون مترمکعب آب مصرف می‌کند. مصرف کشت‌های آب‌دوست در استان حدود 700 تا 800 میلیون مترمکعب بوده که سه تا چهار برابر بیشتر از آب تخصیصی است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: متولی کشت آب‌دوست ما هستیم اما شرکت آب منطقه‌ای باید برخورد کند. صاحب آب باید این موضوع را کنترل کند. کمیته حفاظت به کشاورزان ابلاغ کند که حق برداشت غیرمجاز از رودخانه‌ها را ندارند.


وی در واکنش به صحبت‌های مسئولان شرکت آب منطقه‌ای مبنی بر اینکه سازمان جهاد کشاورزی مسئول مدیریت و کنترل کشت‌های آب‌دوست است، تأکید کرد: آب در لرستان بی‌صاحب است. شرکت آب‌منطقه‌ای مسئول برخورد با متخلفان است، ما هیچ‌گونه حمایتی از این کشت‌ها نمی‌کنیم. آب رودخانه‌ها که کنتور ندارد اگر امسال هم این موضوع را رها کنیم سال آینده سطح این کشت‌ها بیشتر می‌شود.


بازدار یادآور شد: کشت‌های آب‌دوست در لرستان محدودیت دارند و ما بر طبق آن با کشاورزانی که اقدام به کشت این محصولات می‌کنند، رفتار می‌کنیم.


از برداشت‌های بی‌رویه آب جلوگیری شود
مجید کیان‌پور نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی نیز به ایسنا گفت: با توجه به وضعیت آبی کشور و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی باید در بخش کشاورزی مدیریت آب لحاظ شود. الگوی مناسب کشت باید در سراسر کشور رعایت شود و از کشت‌هایی استفاده کنیم که به آب کمتری نیاز داشته باشند.


وی یادآور شد: سطح زیرکشت برنج دشت سیلاخور سال گذشته 2000 هکتار بود که امسال به 3000 هکتار افزایش پیدا کرده و این در حالیست که باید روند کاهشی داشته باشد. برداشت‌های بی‌رویه آب در بخش کشاورزی خیلی مشکل‌ساز شده و در این زمینه چاه‌های غیرمجاز نیز افزایش یافته که متولیان باید با آن برخورد کنند.


وی تأکید کرد: توسعه کشاورزی باید با تغییر الگوی کشت و کاهش محصولات آب‌دوست به وجود بیاید. باید کشت‌هایی که از لحاظ اقتصادی به‌صرفه باشد و آب کمتری هم نیاز داشته باشد مثل زعفران بیشتر استفاده کنیم.


کیان‌پور خاطرنشان کرد: در خیلی از رودخانه‌ها برای آبیاری زمین‌های کشاورزی پمپ گذاشته شده و آب زیادی برداشت می‌شود که به اکوسیستم ضربه زیادی می‌زند. با توجه به شرایط کشور باید همه کمک کنیم که منابع آب تخریب نشود و از برداشت‌های بی‌رویه جلوگیری شود.


به گزارش ایسنا، شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی در این موضوع خودشان را مبرا می‌دانند و معتقدند که وظیفه آنان برخورد با متخلفان نیست و همین سبب شده که هر سال آب‌دوست‌های در لرستان سیر صعودی داشته باشند و این در حالیست که برای ترویج اصلاح الگوی کشت و کاهش سطح آب‌دوست‌ها به کار "جهادی" نیاز است.






۰۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن