تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797647302




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت افغانستان به آب ایران تجاوز کرد | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در زمینه آب ۵۰ سال غفلت کرده ایم، گفت: برای حل بحران آب فقط ۵ سال فرصت داریم.

به گزارش تراز ،محمد حسین شریعتمدار در افتتاحیه چهل و هشتیمن گردهمایی روسای دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: اگر در طول برنامه ششم توسعه برای حل بحران آب موفق نباشیم فرصت ها از دست خواهد رفت، همچنین هر چه زمان بگذرد هزینه ترمیم افزایش و حتی غیر ممکن خواهد شد.
 او افزود: کمبود اعتبارات مالی مورد نیاز یکی دیگر از محدودیت های ما در زمینه حل بحران آب است.
 مشاور عالی وزیر جهادکشاورزی گفت: اگرچه بسیاری از افراد در خصوص حل مسئله بحران آب ناامید هستند، اما معتقدیم می توان این مشکل را حل کرد و حل آن اراده می خواهد، تعادل بخشی منابع زیر زمینی، افزایش بهره وری، آبخیزداری، استفاده از آب باران، کاهش ضایعات و ... از جمله راه حل های حل بحران آب است.

 او افزود: بهره وری در کشاورزی تنها راه نجات ممکن آب کشور است و بازچرخانی آب در مرحله بعد قرار دارد. در حال حاضر در سطح دنیا ۲۰ میلیون هکتار مزارع آبی از طریق بازچرخانی آب آبیاری می شود این موضوع در کشور ما هم آغاز شده است.

 شریعتمدار گفت: تعادل بخشی منابع زیرزمینی را آغاز کردیم اما به کندی پیش می رود، در خصوص افزایش بهره وری می توان سطح زیر کشت چغندر قند را مثال زد، در سال گذشته رکورد تولید شکر در کشور شکسته شد.

 او در خصوص کاهش ضایعات افزود: از مرحله برداشت محصول تا قبل از مصرف ۱۲ درصد آب ضایعات می شود. شریعتمدار دیپلماسی آب را یکی دیگر از راه های حل بحران آب دانست و گفت : ما باید مسائل را با کشورهای همسایه حل کنیم در حال حاضر به این فکر افتاده ایم، همچنین باید به اقتصاد آب شامل بازار آب، آب مجازی و ... توجه کنیم.

مشاور عالی وزیر جهادکشاورزی افزود: به وجود آمدن شورای عالی آب، آشکار شدن آثار بحران و احساس خطر، آگاهی های عمومی مردم، اقدامات گروه های مختلف و ... از جمله امیدواری ها برای حل بحران آب است.

 او با اشاره به اینکه بحران آب و اشتغال بنیان کم است، گفت: سوریه فعلی در ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد تمدنی بزرگ داشت که با بحران خشکسالی آب و اعتراضات مردمی نابود گردید. تمام مشکلات سوریه به ناشی از خشکسالی است.

 شریعتمدار افزود: در بررسی چالش های کشور بحران آب، اشتغال و محیط زیست جز ردیف های اول، دوم، سوم و گاها دوم، سوم و چهارم بوده اند. شعار شورای بین المللی آب در سال ۲۰۱۶ هم مسئله آب و اشتغال بوده این موضوع نشان می دهد مسئله آب و اشتغال در سطح جهانی مطرح است.
 او گفت: از مسئولان کشاورزی درخواست داریم که به مسئله آب ورود پیدا کنند، در حال حاضر نیازمندترین موضوع کشور موضوع آب است.

 شریعتمدار در خصوص این که چرا در حال حاضر موضوع آب به یک بحران در کشور تبدیل شده است، افزود: در دهه ۵۰ متوسط بارندگی در کشور ۲۶۰ میلیمتر بوده این رقم در ۵ سال اخیر به ۲۱۴ میلیمتر رسیده است.مشاور عالی وزیر جهادکشاورزی با اشاره به این که میزان مطلوب برداشت از آب تجدیدپذیر ده درصد است، گفت: حداکثر میزان مجاز برای برداشت آب تجدید پذیر ۴۰ درصد است، در حال حاضر این رقم در ایران به بیش از ۸۰ درصد می رسد، در زمینه برداشت از آب تجدید پذیر غرب آسیا و شمال آفریقا بدترین مناطق در دنیا هستند و حدود ۶۹ درصد از آب تجدیدپذیر استفاده می کنند.

 او با بیان این که میزان متوسط برداشت از آب تجدیدپذیر در سطح دنیا ۸ درصد است، گفت: این میزان در کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه به ترتیب ۹ و ۸ درصد است.شریعتمدار افزود: در دهه پنجاه تعداد چاه های کشور ۴۴ هزار چاه بوده که در حال حاضر به ۸۰۰ هزار رسیده است.مشاور عالی وزیر جهادکشاورزی گفت: در دو ماهه اخیر ۸۰۰ چاه جدید در کشور ایجادشده که مسدود کردن آنها حدود ۷۰ سال طول خواهد کشید.

 مشاور عالی وزیر جهادکشاورزی در خصوص مهمترین دلایل بحران آب کشور افزود: پس از اصلاحات ارضی همه کارها از جمله منابع آب دولتی شده است، شیوه مدیریت ۵۰ ساله اخیر در خصوص آب آن را به یک بحران تبدیل کرده است، به گونه ای که حتی وزیر انرژی افغانستان گفته ما سوء مدیریت داریم، افغانستان این موضوع را در حالی بیان کرده است که به آب ایران تجاوز می کند.

 او گفت: تغییر اقلیم یکی دیگر از دلایل بحران آب در کشور است، البته تغییر اقلیم را همه کشورهای پیشرفته هم داشته اند. مهمتر از تمام این مسائل تهدیدهای عمیق کشورهای همجوار همچون ترکیه و افغانستان است که تهدیدهای کمرشکنی برای محیط زیست و منابع آب هستند.

شریعتمدار افزود: آوارگان محیط زیستی منازعات اجتماعی و قومی، فقر سراسری، بیکاری، یاس و ناامیدی و توسعه ریزگردها از جمله عواقب ادامه بحران آب در کشور است.او گفت: از دانشکده های کشاورزی انتظار داریم که به حل بحران آب به عنوان یک وظیفه ملی و صنفی نگاه کنند.

 


منبع: تسنیم

اخبار اقتصادی


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 5 مرداد 1396 - 10:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن