تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بنده اى نيست كه به خداوند خوش گمان باشد مگر آن كه خداوند نيز طبق همان گمان با او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797125514




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگ، اطلاعات دوره نوسنگی را از بین برد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جنگ، اطلاعات دوره نوسنگی را از بین برد
«شروع جنگ تحمیلی و تغییر مسیر مطالعاتی به سمت لوانت (کشورهای شرق دریای مدیترانه مانند فلسطین، لبنان، سوریه و اردن) که با ۵۰۰ کاوش گسترده همراه بود، باعث شد امروزه اطلاعات بسیار کمی در مورد دوران نوسنگی درایران و خاور نزدیک داشته باشیم.»
آفتاب‌‌نیوز : حجت دارابی، سرپرست کاوش در محوطه آسیاب در کرمانشاه، با بیان این‌که همه‌ زمان خاور نزدیک بین هزار تا ۱۵۰۰ سال طول کشیده، گفت: با توجه به این که هر منطقه ویژگی‌های خاص خود را دارد باید به صورت مجزا در قالب شاخص‌های فرهنگی و بستر زیست محیطی مورد بررسی قرار گیرد.


او با بیان این‌که تمرکز مطالعات ما از دوره نوسنگی در غرب ایران و زاگرس مرکزی بیشتر مربوط به دوران قبل از انقلاب است، افزود: بعد از انقلاب و با شروع جنگ، این منطقه تقریبا خط مقدم جبهه بود و پژوهش‌ها متوقف شد، از سوی دیگر باستان‌شناسان بیشتر به منطقه «لوانت» رفته و نزدیک ۵۰۰ محوطه مورد کاوش‌های گسترده قرار گرفت که البته در سال‌های اخیر در منطقه آناتولی و ترکیه کاوش‌های گسترده نجات بخشی در دوره نوسنگی انجام می‌شود.


او ادامه داد: تغییر مطالعاتی به سمت لوانت باعث شد امروزه ما اطلاعاتی بسیار کمی در مورد دوران نوسنگی در خاور نزدیک و ایران داشته باشیم.


دارابی با اشاره به مطالعات ژنتیکی روی بقایای جانوری، بر لزوم توجه به مبحث دیرین اقلیم تاکید کرد و گفت: نحوه ورود انسان به دوره نوسنگی و تغییر ساختار معیشت انسان نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.


این باستان شناس با اشاره به وجود اطلاعات بسیار ناقص در مورد دوره فرا پارینه سنگی گفت: یکی از سوالات کلیدی در این زمینه تداوم استقرارهاست که باید به آن پاسخ داده شود.


اطلاعات کمی از ساختار معیشتی در دوره نوسنگی داریم


دارابی مدیریت منابع، تغییر در ماهیت استقرار را از شاخصه های دوره انتقالی نوسنگی  دانست و گفت: تمرکز باستان شناسی این دوره بیشتر روی مطالعه صنایع سنگی بوده است و متاسفانه از ساختار معیشتی در این دوره اطلاعات بسیار کمی در دست است و ارتباط شکل گیری استقرار و تداوم و پایان آن را تغییر و تحولات زیست محیطی و اقلیمی برای ما مشخص نیست.


وی با اشاره به تمرکز این پروژه در دو منطقه؛ شرق کرمانشاه و شمال ایلام گفت: این پروژه در ۵ فاز اهدافی چون درک بهتر از نقش زاگرس مرکزی در فرایند نوسنگی شدن، بازسازی زمین سیما و دیرین اقلیم زاگرس مرکزی و ارزیابی ارتباط مسایل اقلیمی با نوسنگی شدن منطقه، تکمیل گاهنگاری منطقه و همچنین مطالعه الگوی استقرار، ماهیت معیشت و روابط درون و برون منطقه ای جوامع در بازه زمانی مورد نظر را دنبال می کند.


کاوش در تپه آسیاب و اطلاعاتی که در دسترس نیستند


 دارابی فاز نخست پروژه را کاوش در تپه آسیاب دانست و بیان کرد: در سال ۱۹۶۰ کاوش‌های گسترده‌ای در این منطقه انجام شده است اما متاسفانه جز چند سطر در یکی دو خبرنامه، از نتایج این کاوش‌ها اطلاعاتی در دست نیست.


او افزود: نزدیک ۳۰متر مربع خیلی سریع و در حدود ۲ هفته کاوش شد که البته در آن زمان هنوز نمی دانستند چطور باید بقایای گیاهی را استخراج کنند و در گاهنگاری استخراج محوطه ابهامات زیادی وجود دارد.


وی گفت: با توجه به کاستی‌ها و ابهامات موجود در کاوش‌های گذشته، ما تصمیم گرفتیم در فاز نخست پروژه، کاوش را در تپه آسیاب انجام دادیم و اطلاعات موجود را براساس روش‌های جدید مورد بازنگری قرار دادیم.


این باستان شناس با اشاره به از بین رفتن لایه‌های بالای تپه آسیاب در اثر شخم زدن گفت: هیچ اثری از ترانشه‌های کاوش‌های گذشته در سطح وجود نداشت بنابراین با تکیه بر اطلاعات موجود ترانشه‌ها را ایجاد کردیم.


به گفته این باستان شناس، حدود ۹۰ درصد تپه آسیاب به هم ریخته است و آثار چاله های حیوانی در این محوطه به وفور وجود دارد که توسط سمور و سایر حیوانات ایجاد شده است.


او همچنین از وجود نخستین نمونه سازه مدور از دوره نوسنگی در ایران در این محوطه خبر داد.


 کاربری آیینی یا گورستان در تپه آسیاب


به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دارابی با بیان این‌که به نظر می‌رسد با توجه به شواهد، این منطقه دارای کاربری  آیینی بوده، بیان کرد: به نظر می رسد در نیمه دوم هزاره چهارم کل تپه آسیاب به عنوان یک گورستان استفاده شده است.


او افزود: براساس کاوش‌ها و اطلاعات موجود به نظر می‌رسد تپه آسیاب در دوره نوسنگی، دو دوره دارد، یکی فاز قدیمی‌تر است که سازه ایجاد می‌شود و دور بعد سازه پر می‌شود و کاربری آیینی خود را از دست می‌دهد و در کنارش یکسری استقرارهای مقطعی و فصلی شکل می‌گیرد که جز یکسری چاله ‌های کوچک، هیچ آثاری از آنها در سطح در دسترس نیست.


به گفته این باستان شناس چند نمونه پیکرک های انسانی و حیوانی، ادوات سنگی و بیش از شش‌هزار قطعه صنایع سنگی در این محوطه به دست آمده است.


او با اشاره به نبود نمونه‌های مقایسه‌ای کافی برای مطالعات گیاه باستان شناسی و جانور باستان شناسی گفت: به همین دلیل متاسفانه باید برای انجام مطالعات این نمونه ها را به خارج از کشور بفرستیم.


دارابی افزود: براساس مطالعات اولیه بقایای پسته وحشی، بید، پوشش رودخانه ای و بقایای غلات در محوطه به دست آمده است که بعد از مطالعات مشخص خواهد شد آیا این گیاهان اهلی هستند یا در شرف اهلی شدن قرار دارند.


 «گنج دره» مقصد بعدی باستان‌شناسان


 این باستان شناس در توضیح فاز دوم پروژه بیان کرد: در این فاز مطالعه و بررسی «گنج دره» آغاز می‌شود چون این محوطه در باستان‌شناسی نوسنگی بسیار مهم است و تلاش می‌کنیم علاوه بر کاوش در گنج دره، به بررسی هدفمند و انتخابی در دره قره سو بپردازیم.


او به کاوش‌های «فلیپ اسمیت» در قسمت مرکزی گنج دره اشاره کرد و گفت: محل این کاوش‌ها متاسفانه به مرور زمان تخریب شده است.


وی با اشاره به تاریخ گذاری‌های متعدد برای گنج دره گفت: با توجه وجود ابهامات موجود در زمینه تاریخ نگاری این محوطه باید بار دیگر با نمونه های مناسب گاهنگاری دقیقی انجام شود.


این باستان شناس بازنگری به گاهنگاری تاریخ استقرار، شروع یکجا نشینی، کاشت و اهلی سازی گیاهان، پرورش و اهلی سازی بز و ظهور سفال را از اهداف این کاوش اعلام کرد.








۰۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن