تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797731042




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی پذیرش شکست برای اصولگرایان سخت می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



وقتی پذیرش شکست برای اصولگرایان سخت می‌شود
روز نو : هفته گذشته، اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و شوراها، آب پاکی را روی دست اصولگرایان ریخت. آن‌ها همانند انتخابات مجلس دهم، با شکست سنگینی در انتخابات شوراها رو به رو شدند و کاندیداهای آنها در انتخابات ریاست جمهوری نیز با اختلاف زیادی از حسن روحانی شکست خورد. اما گویا آنها درباره این شکست تردید دارند و یا شاید هم قصد دارند که در شکست خود و پیروزی رقیب تردید ایجاد کنند. چراکه جمنایی‌ها بعد از پشت سر گذاشتن، هفته‌ای سخت و سنگین، اواخر هفته گذشته گرد هم آمدند تا به چرایی شکست و ترسیم چشم‌انداز آینده بپردازند. اما در جلسه آنها به جای اینکه به چرایی شکست و بیان نقاط قوت و ضعف جمنا بپردازند، مسائل به گونه دیگری عنوان کردند، آن طور که از آن بوی تشکیک در آرای حسن روحانی می‌آمد. چراکه آیت الله موحدی کرمانی، خطیب موقت نماز جمعه تهران و و دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در این جلسه ۱۶ میلیون رأی رئیسی را حلال توصیف کرد و گفت که «شورای نگهبان باید موارد تخلف انتخاباتی را بشناسد و به مردم معرفی کند. تخلفات انتخاباتی در حدی نیست که در نتیجه کلی انتخابات اثر بگذارد اما ممکن است با بازبینی و بررسی مجدد تخلفات و گزارشات ارسالی به شورای نگهبان رأی رئیسی از 16 به 19 و روحانی نیز از 23 به 21 میلیون رأی برسد.» همچنین رحیمیان رئیس تشکیلات جمنا هم به تلاش رقیب برای توسل به آرای سیاه اشاره کرد.


اولین بار این ابراهیم رئیسی بود که در فیلم انتخاباتی خود از واژه «رای حلال »استفاده کرد.سردار ذوالقدر از رهبران تشکیلات «جمنا» نیز برای شکست انتخاباتی از واژه «عدم الفتح» استفاده کرد.اصولگرایان در سال ۷۶ اصلاحات را آمریکایی خواندند،در سال ۹۴ لیست اصلاح طلبان را لیست انگلیسی خطاب کردند و در سال ۹۶ هم با سوء استفاده از سخنان رهبری دوگانه جبهه انقلاب و ضد انقلاب تشکیل دادند و خود را در دایره انقلابیون تصور کردند و بعد از انتخابات نیز به دنبال رای حلال و حرام هستند.


سال 88، پس از اعلام نتایج انتخابات، اصلاح طلبان به آرای اعلام شده از سوی وزرات کشور انتقاد داشتند. انتقادهایی که در نهایت منجر به دستگیری‌های گسترده در سراسر کشور شد. در آن زمان اصولگرایان از هر دری برای محکوم کردن اصلاح طلبان وارد شدند و آنها را به آشوب کردن در کشور، متهم کردند. آن سال‌ها تمام شد و چرخ گردون به گونه‌ای گردید که امروز اصولگرایان در قامت معترضان به نتایج انتخابات سال حاضر شدند. چراکه اخیراً از هر گوشه جناح اصولگرا، ندای تشکیک در آرای روحانی و تخلف در آرای رئیسی به گوش می‌رسد. البته آنها پیش‌تر هم سابقه این تشکیک را داشته‌اند. چه آنکه آیت الله موحدی کرمانی، منتقد امروز روحانی و آرایش، در جریان برگزاری انتخابات مجلس خبرگان نیز پس از آنکه لیست مورد حمایت آیت الله هاشمی و اصلاح طلبان، رأی قابل قبولی آورد مدعی شد که بخشی از آرای آنها انگلیسی است. هم زمان امام جمعه برخی شهرستانها هم در اقدامی هماهنگ که با هدایت شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه که ریاستش بر عهده حجت الاسلام سید رضا تقوی است انجام شد از تخاف در انتخابات و تشکیک در آرای روحانی سخن به میان آوردند.




واکنش‌ها به ادعای موحدی کرمانی و ائمه جمعه
اما صحبت‌های موحدی کرمانی در گرهمایی جمنا نیز مورد انتقادهای زیادی قرار گرفت. انتقادهایی که طیف گسترده‌ای از ستاد انتخابات کشور گرفته تا معاون اول فعلی رئیس جمهوی و عزت الله ضرغامی را شامل می‌شد. ستاد انتخابات کشور، طی نامه‌ای به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نسبت به مطالب خطیب نمازجمعه تهران اعتراض و صحبت‌های او را تفرقه انگیز دانست. در بخشی از این نامه نوشته شده است که بر اساس اصل دینی رعایت عدالت و تقوی و انصاف و پاسداشت حق الناس، هفته آینده فرصتی برای پاسخگویی به شبهات و مطالب ناصواب به وزارت کشور اختصاص یابد تا به ارائه توضیحات دقیق و منطبق بر واقعیات اقدام نماید. در ضمن پیگیری قانونی مطالب خلاف واقع را بخشی از رعایت حقوق مردم می دانیم.
همچنین وزارت کشور هم طی بیانیه‌ای و در پاسخ به اظهارات موحدی کرمانی اعلام کرد: «مشخص نیست استفاده از واژه "آرای حلال" بر چه مبنایی و با چه هدفی صورت گرفته است؟ ملت مسلمان و هموطنان سایر ادیان بر پایه استفاده از حق مصرح قانونی در تعیین سرنوشت خود به ویژه در لبیک به کلام گوهربار رهبر معظم انقلاب برای دفاع از هویت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی و تحقق مشارکت حداکثری به پای صندوق‌های رأی آمدند و بار دیگر حماسه سترگ آفریدند، تقسیم بندی این مردم عزیز و بزرگوار به عناوینی مانند انقلابی و غیر انقلابی یا «آرای حلال» و.... ظلم بزرگی است که باعث ایجاد تفرقه و آسیب جدی به وحدت ملی و امنیت ملی می‌شود. اینکه از جناب آیت الله جنتی خواسته‌اند آرای آقای رئیسی از 16 میلیون به 19 میلیون و آرای آقای روحانی از 23 میلیون به 21 میلیون تغییر یابد با هیچ منطق شرعی، قانونی و مردمسالاری مطبق نیست و ادعایی غیر باور است چراکه:


-  اولاً ساحت مقدس اعضای محترم شورای نگهبان پاک و مبری از اینگونه مطالب است و آن عزیزان امانت دار حق الناس بوده و در پیشگاه خداوند خود را مسئول می‌دانند و اگر نعوذبالله اینگونه باشد نه از تاک نشان خواهد ماند و نه از تاکنشان.


-  ثانیاً با طرح چنین مباحثی افکار عمومی داخل و خارج از کشور در مورد ما چه قضاوتی خواهند نمود؟ و واقعاً چه پاسخی برای این مطالب وجود دارد؟ آیا معاندان و دشمنان قسم خورد این کشور و ملت و انقلاب با استناد به این جملات و عناوین علیه ما استفاده پلید نخواهند کرد؟ و آیا این موضوع القا نخواهد شد که «در گذشته» نیز چنین بوده است؟ فاین تذهبون ... به کجا می‌روید؟؟»
همچنین اسحاق جهانگیری نیز به ادعای تخلفات انتخابات در توئیتر خود پاسخ داد. معاون اول رئیس جمهور در این پست درخواست کرد به جای بهانه‌های سیاسی همه وارد بازی مردم سالاری دینی شوند. او نوشت که کسانی که این روزها بهانه سیاسی می‌تراشند و اما و اگر در پیروزی قاطع ملت می‌کنند به جای تلخ کردن کام مردم، وارد بازی شیرین مردم سالاری دینی شوند. اما این صحبت‌های موحدی کرمانی، صدای برخی هم طیفانش را هم در آورد. تا آنجا که عزت الله ضرغامی که یکی از کاندیداهای مطرح جمنا بود که البته در اقدامی عاقلانه پا به عرصه انتخابات نگذاشت، در کانال تلگرامی‌اش نوشت که نه حرام دانستن رأی رقیب با اصول امام و رهبری می‌خواند و نه خشونت طلب خواندن آن با حقوق شهروندی. اما در این میان نیز محمود احمدی نژاد، از این اظهار نظرها و اوضاع آشفته اصولگرایان برای مطرح کردن مجدد خود استفاده کرد و از آب گل آلود شده ماهی گرفت. چه آنکه کانال تلگرامی دولت بهار که وابسته به محمود احمدی نژاد است، در پاسخ به ادعای موحدی کرمانی نوشت: «رد صلاحیت دکتر احمدی نژاد موجب شد ضمن پیروزی روحانی با رأی بالاتر و شکست مفتضحانه اصولگرایان، هم اکنون شائبه تخلف گسترده دولتی‌ها و اتهام دست بردن در آراء ملت این بار توسط اصولگرایان دامن زده شود، به طوری که آیت الله موحدی کرمانی مدعی است رأی رئیسی ۱۹ میلیون بوده و باید از رأی روحانی کاسته شود! اگر دکتر احمدی‌نژاد با رأی ۱۲ عضو شورای نگهبان رد صلاحیت نشده بود، دولت روحانی چاره‌ای نداشت جز اینکه ۳۰ میلیون رأی رئیس جمهور قلبها را تک تک بشمارد و تحویل افکار عمومی بدهد و بدین ترتیب اتهام تقلب برای همیشه پاسخ داده می‌شد.»
حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری هم در صفحه توییتر خود نوشت: جمع آرای دوستان اصولگرا در 96 از جمع آرای متعلق به همه آنان در 92 کمتر است که این نشان می‌دهد آنان هم در انتخابات و هم در پایگاه اجتماعی شکست خورده‌اند.


وی ادامه می‌دهد: آرای اینان آرای طیفی رنگارنگ است که این بار ناپایدار و جبری، پشت سریک فرد غیرسیاسی قرار گرفت و نمی‌توان آن را شخصی و جزو ‌ویژگی‌های آن کاندیدا دانست.


معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری تصریح می‌کند: این دوستان خود را نماد اسلام و ارزش‌های آن پنداشته و مجاز می‌دانند تا در کارزار انتخابات بیشترین بهره‌ را از دین برده و هر فاجعه‌ای را توجیه دینی کنند.


«در کنار توجیه دینی مجاز هستند مخالفین خود را به بی دینی، توده ‌واری، رأی حلال و رأی حرام متهم کنند که البته تهران پاسخشان را در 94 و ایران در 96 داد.»


ابوطالبی می‌افزاید: تحریک بیشتر دو قطبی در کشور به مصلحت ملی نیست، کشور یک ملت، یک رهبر، یک دولت دارد و باید به نتایج انتخابات ودولت مشروع برآمده ازآن متعهد بمانیم.


معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری ادامه می‌دهد: تحریک، راه ماندگاری آرای شما نیست، راه نگهداشتن هواداران نیست، راه ماندن در عالم سیاست وسیاست ورزی نیست، باید اخلاق واعتماد به ملت را پیشه کنیم.


«در هیچ کجای جهان دوباره پشت سرشکست خورده‌ها قرار نمی‌گیرند، رسم است که آن کاندیداها، مسئولیت شکست را به عهده گرفته و از عالم سیاست خداحافظی کنند. به دفعات، در سپهر سیاست ایران، حضور چندباره کاندیداهای شکست خورده، آزموده شده است، باور کنید مردمان در سیاست ‌ورزی رفتار یکسان و شباهت‌های زیادی دارند.»


وی می‌افزاید: البته در سیاست، تحمل شکست‌های مکرر در پایگاه اجتماعی و انتخابات و کاندیداها سخت است، تنها، تغییر رویکرد تئوریک وعملی می‌تواند سبب بازسازی شود.


معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری تصریح می‌کند: شما دوستان، هیچگاه از واقعیت سیاست درس نگرفته و همواره شکست خورده‌اید، چهره سازی مجدد از کسانی که در نزد مردم بازنده شده‌اند، یک خطای استراتژیک است.


ابوطالبی می‌افزاید: درس رقابت در سیاست، تمکین نتیجه انتخابات، بررسی دلایل شکست و درس از آن، بازسازی شرایط حضور مجدد، احترام به افکار عمومی و تغییر گفتمان و چهره‌های اصلی است.


توجیه شکست
اما آنچه در وهله اول به ذهن می‌رسد اینکه چرا اصولگرایان به جای پیدا کردن راهکاری برای رسیدن به پیروزی و تقویت گفتمانشان، اقدام به تشکیک در آرای حسن روحانی و بالاتر از آن رأی مردم می‌کنند؟ آن‌ها که اصلاح طلبان را در سال 88 با بیان بحث‌هایی مشابه به تشویش اذهان عمومی و اقدام علی امنیت ملی می‌کردند، چه طور است که خودشان امروز حرف‌هایی می‌زنند که به نوعی اقدام علیه امنیت ملی و تشویش اذهان عمومی است؟ آن هم در حالی که چندی پیش آیت الله جنتی، سلامت انتخابات و آرای آن را تأیید کرد.
به نظر می‌رسد که پذیرش شکست‌های پیاپی برای اصولگرایان آنقدر سخت و سنگین شده است که آنها حتی حاضرند کشور را 2 قطبی و بین مردم 2 دستگی ایجاد کنند و 23 میلیون و 594 هزار و 616 رأی حسن روحانی را غیر حلال و آرای حداقلی خود را حلال بدانند. این در حالی است که بارها سران و مقامات عالی کشور مسئولان را از ۲ قطبی کردن فضای کشور بر حذر داشته‌اند.




تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن