تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 28 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):نزدیکترین حالات بنده به پروردگارت حالت سجده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796308192




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عاشق شکلات و چیپس هستید؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: عاشق شکلات و چیپس هستید؟
محققین عقیده دارند که شاید روزی ، متخصصین تغذیه مجبور شوند برای هر فردی، رژیم فردی و جداگانه طرح ریزی کنند. گرایش به مصرف زیاد شکلات ، فرو رفتن در نمک ، خوردن سبزیجات، ممکن است به علت ژنهای شما باشد.
آفتاب‌‌نیوز : در یک مطالعه درباره بیش از ۸۰۰ فرد بزرگسال، وجود ارتباط بین چندین ژن و علاقه و یا تنفر، نسبت به برخی غذاها یافت شده است. بطور مثال، وجود انواعی از ژنهای شناخته شده درباره ریسک ابتلا به چاقی، یافت شده است و در مورد بقیه افراد چاق، قوانین مربوط به هورمونها دخیل است.


البته هنوز این یافته ها بطور کامل شفاف نیستند. بطور مثال، شاید تنفر از مزه کلم بروکلی، مربوط به ژن نباشد و فقط به روش پخت آن بستگی داشته باشد. در عین حال، مدارکی نیز دال بر گوناگونی ژنتیک که برسلیقه غذایی هم موثر هستند، وجود دارد. در این باره تحقیقاتی توسط چند متخصص تغذیه شروع شد.


در برخی از این تحقیقات، اعتقاد به درک این نکته بود که : پشت هر سلیقه غذایی، نقش یک ژن محرز است و این مسئله ، میتواند به سمت ” مشاوره تخصصی برای رژیم غذایی جداگانه برای هر فرد ” کشیده شود. درحقیقت ، رشته ای رو به رشد نیز در این باره به نام ” نوتری ژنومیکس” وجود دارد.


برای زمان حال، بعید است که یک متخصص تغذیه، هنگام ملاقات شما، دستور تجزیه و تحلیل دی ان ای شما را بدهد . در مطالعات گذشته ، همبستگی بین گوناگونی ژن ها و سلیقه چشایی افراد برای غذاهای مخصوص، یافت شده بود.


برای تحقیق بیشتر، نگاهی به ارتباط ژنها با گیرنده های چشایی انداخته شد. یکی از این محققین می گوید که ، تیم او که روی ژنهای مشخص که متصل به ویژگی های روانی و رفتاری فرد (مثل افسردگی و یا اعتیاد) ، تمرکز کرده بودند، دریافتند که ” ارتباطاتی در مغز بین چند ژن و سلیقه غذایی یافت شده است .


انواعی از ژن که اف تی او نامیده میشوند و مرتبط با چاقی هستند، همزمان در مصرف فیبر و سبزیجات نیز درگیرند. این احتمال وجود دارد که اثرات این ژن، بر هر دو، یعنی ریسک ابتلا به چاقی و تمایل مردم به مصرف سبزیجات، وجود داشته باشد. این ارتباط بسیار ساده است؛ چون افرادی که چاق هستند ، تمایل کمتری برای مصرف سبزیجات دارند.


در یافته ای دیگر، یک ژن به نام اس ال سی ۶ آ ۲ یافت شده است که کمک به تنظیم هورمون هایی شبیه به نور اپی نفرین ، میکنند. این هورمون با جذب چربی ارتباط دارد. درهمین حال، انواعی از ژن ها وجود دارند که کمک به تنظیم اکسی توسین میکنند (در اتصال خلق و خو و دیگر رفتار ها موثر است)؛ و باعث ارتباط جذب به شکلات و در نتیجه وزن سنگین تر میشوند.


اکسی توسین ، سیستم پاداش دهی مغز را بالاتر می برد. به بیان دیگر، این هورمون می تواند، هوس خوردن شکلات را بالا برده که در واقع راهی برای گرفتن پاداش(شکلات) است . یکی دیگر از محققین درگیر در این مطالعه، برای نشست سالانه تغذیه در شیکاگو، مشغول طراحی برنامه ای برای یافته های خود در این باره است.


اما این نتایج، باید تازمان چاپ و بررسی توسط مجله پزشکی، به عنوان ” طرح مقدماتی اولیه ” در نظر گرفته شود ؛ چون هنوز این یافته ، ثابت نشده است. حتی اگر نقش ژن هم دراین مورد ثابت شود، عادتهای رژیمی ، بسیار مهمتر از ژن هستند. وضعیت مالی فرد، فرهنگ و یکسری از عوامل محیطی نیز در این باره دخیل هستند.


شاید این گفته کمکی کند که : ” هنوز مردمی هستند که قادرند عادت های غذایی مستمر و طولانی خود را تغییر دهند ” . ما دوست نداریم که مردم فکرکنند” من نمیتوانم به خودم کمک کنم و این ژن من است که عاشق شکلات است” .


این که چگونه تفاوتهای ژنتیک، بر دستورات عصبی رفتار تغذیه ای، اثر دارد، به معنی این نیست که ما قادرخواهیم بود تا از گرایشات رفتاری فردی، دراین باره پیشگیری کنیم. پس هنوز می توانیم به تهیه یک الگوی رژیمی که همزمان، ثبات فرد در آن، آسان باشد، کمک کنیم . محقق این مقاله ، میگوید: ” درباره اینکه چگونه آزمایشات گران قیمت ژنتیکی ، می توانند آنچه متخصصین تغذیه، سابق بر این انجام میدادند را، ارتقا دهند، هنوز مطمئن نیستم .


ما بطور معمول، به جای اینکه به سلیقه غذایی فرد، نگاه کنیم، به خود او نگاه میکنیم؛ اما عادتهای دیگر، یعنی  سبک زندگی فرد و وضعیت مالی او و همچنین موقعیت اجتماعی اش نیز وجود دارند. این حیاتی است که ما به مردم درباره آخرین تغییرات رژیم غذایی، کمک کنیم .




۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۲:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن