تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797570392




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشروح نخستین مناظره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مشروح نخستین مناظره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
 شش نامزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در رسانه ملی،در حدود سه ساعت، پیرامون برنامه ها و مسائل جاری کشور با محوریت مسائل اجتماعی دیدگاه‌های خود را بیان کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، طرح و برنامه برای مدیریت و ساماندهی حاشیه نشینی و جلوگیری از رشد این پدیده نخستین سؤال مناظره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود که آقای میرسلیم در پاسخ گفت: مهمترین سرمایه ای که در هر کشوری وجود دارد نیروی انسانی آن است که باید متناسب با ظرفیت های زیستی در کشور توزیع شود و بر مبنای استعدادهایی که این نیروی انسانی دارد در پیشرفت کشور مشارکت کند.

طرح و برنامه برای مدیریت و ساماندهی حاشیه نشینی و جلوگیری از رشد این پدیده نخستین سؤال مناظره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود که آقای میرسلیم در پاسخ گفت: مهمترین سرمایه ای که در هر کشوری وجود دارد نیروی انسانی آن است که باید متناسب با ظرفیت های زیستی در کشور توزیع شود و بر مبنای استعدادهایی که این نیروی انسانی دارد در پیشرفت کشور مشارکت کند.
 
وی ادامه داد: در کشور ما، استان های مختلف هر کدام از استعدادهای خود به طور ویژه برخوردار هستند و نیروی انسانی ما هم با این استعدادهای مختلف باید به شکوفایی برسد.
 
 
میرسلیم گفت: عدم توجه به سیاست های آمایش سرزمین متأسفانه موجب شده است بسیاری از افراد از نقاط روستایی به شهرها و از شهرها به کلانشهرها و حاشیه آنها روی آورند که به مشکلات متعدد اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی منجر شده است.
 
وی افزود: چاره ای که برای حاشیه نشینی در نظر گرفته ایم بازگشت به سیاست های آمایش سرزمین، توزیع صحیح جمعیت و به ویژه بکارگیری صحیح منابع آب در کشور است زیرا آب از کمبودهای اساسی است.
 
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: به دلیل استفاده ناصحیح از منابع آب بسیاری از روستاه های ما با پدیده بیابانزایی مواجه شدند ناچار نتوانستند دوام بیاورند و به ناچار به شهرها روی آوردند یکی از دلایل بی توجهی به منابع آب استفاده از چاه های عمیق، غیرمجاز و از بین رفتن شبکه های قنات در کشور است که نزولات آسمانی خدادادی را به اندازه ای که قابلیت استفاده داشت در اختیار مردم قرار می داد و امکان بهره گیری از این منابع را فراهم می کرد.
 
میرسلیم افزود: این روستاییان که نتوانستند درست از امکانات آبی استفاده کنند ناگزیر به حاشیه شهرها پناه بردند و در آنجا با امکانات لازمی که برای زندگی صحیح انسانی ضروری است مواجه نشدند وارد شهرها شدند و تن به کارهایی دادند که شخصیت انسانی آنان محترم شمرده نشده است و مسائل مختلف را از نظر اجتماعی ایجاد کرده است نتوانستند از بهداشت و درمان درست و آموزش و پرورش صحیح برخوردار شوند بسا که در مواجهه با مشکلات با یأس و افسردگی به مواد مخدر پناه بردند و مشکلات اعتیاد را در جامعه پدیدار ساختند.

وی گفت: مشکل اصلی حاشیه نشینی به عدم توجه به سیاست های آمایش سرزمینی برمی گردد ظرفیت های زیستی ما در نقاط مختلف کشور یکسان نیست امروز باید پاسخ دهیم به چه علت در استان سیستان و بلوچستان به ویژه اطراف زابل با مهاجرت گسترده مواجه شدیم بطوری که در آنجا جمعیت شهری و روستایی، مناطق را ترک کردند در حالی که آنها هستند که پشتیبان اصلی مرزهای ما و تقویت کننده نیروی انسانی ما باشند. معلوم نیست چه کسی و چگونه باید پاسخگوی این مشکلی که برای کشور بوجود آمده باشد.

اولین مناظره با حضور همه کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رأس ساعت چهار و نیم بعد از ظهر در استودیو شماره 11 معاونت سیما آغاز شد.
 
دیدگاههای هاشمی طبا و روحانی در باره حاشیه نشینی
دو نامزد ریاست جمهوری در خصوص حاشیه نشینی دیدگاههای خود را در این باره ابراز کردند.
 
آقای هاشمی طبا پس از سخنان آقای میرسلیم در خصوص موضوع حاشیه نشینی افزود: لازم می دانم نکته ای را مورد توجه قرار دهم تا این بحث مقدار زیادی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
 
وی گفت: بحث آمایش سرزمینی، روستاییان و بحث آب و یا بحث های دیگر زیست محیطی که مستقیما به زیستگاه انسان بر می گردد میراثی از گذشتگان است که به بشر عطا شده است و وقتی ما این بحث های مختلف را کنار هم قرار می دهیم و اولویت برای آنها قائل نباشیم این طور می شود که بعضی از مسائل که بیشتر به چشم می خورد بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و مسائل مهمی که کمتر به چشم می خورد و در معرض دید کمتر است به آن توجه نشود.
 
هاشمی طبا افزود: واقعا سرزمین ما دچار بحران شدید زیست محیطی است و زیستگاه انسان در این مجموعه کاملا در حال ازبین رفتن است که مثال های متعددی در این مورد است.

وی گفت: اولویت اولی که برای کشور ما باید قائل شد توجه به زیستگاه و حفظ ایران است و اگر قرار باشد همه مسائل را بدون توجه به اولویت مورد توجه قرار دهیم نظر آقای میرسلیم مورد عنایت قرار نخواهد گرفت.

در ادامه آقای روحانی وارد بحث شد و گفت: حاشیه نشینی که یکی از معضلات مهم اجتماعی امروز نه تنها ایران بلکه اکثر کشورها و حتی شاید بتوان گفت همه کشورها است لااقل من سراغ ندارم کشوری را امروز داشته باشیم که در آن حاشیه نشینی نباشد.

وی افزود: معمولا حاشیه نشینی دور شهرهای بزرگ و کلانشهرها است و ریشه آن به عنوان مختلف بر می گردد که یک عامل مهم آن مساله بیکاری و نداشتن درآمد کافی است.
 

آقای روحانی گفت: فردی که در شهری دور زندگی می کند و یا در روستایی زندگی می کند و منابع درآمدی اش کافی نیست و یا اینکه اصلا نمی تواند شغلی داشته باشد برای اشتغال خود ناچار به مهاجرت است و معمولا در شهرهای بزرگ و مرکز کشور شرایط اشتغال بهتر است از این رو به آنجا پناه می برد و برای اینکه شب بتواند استراحت کند و بخوابد جایی را در اطراف شهر پیدا می کند و بعد از آن هم به تدریج خانواده خود را می آورد و اگر دید زندگی اش خوب است دوستان و اقوام خودش را می آورد پس مساله مهم مساله بیکاری است چرا که اگر طرف می خواست در موطن خود زندگی کند شغل مناسب و درآمدی مناسب نداشت.

وی افزود: مساله دوم مساله عدم تعادل است

مجری مناظره در این لحظه با اعلام اینکه فرصت دو دقیقه ای آقای روحانی به اتمام رسیده بحث به کاندید دیگر سپرده شد.

 
یارانه ها راه حل حاشیه نشینی
محمدباقر قالیباف در اولین مناظره در واکنش به سخنان سید مصطفی میرسلیم در موضوع حاشیه نشینی گفت: حاشیه نشینی نکته مهم و کلیدی است ما امروز حدود 11 میلیون نفر حاشیه نشین عمدتا در حاشیه شهرها داریم که به علت فرصت های نابرابر اجتماعی و بحران های اقتصادی به وجود آمده است.

وی افزود: یک راه حل برای حل مشکل حاشیه نشینی چاره اندیشی برای دراز مدت است اما هم زمان باید برای کوتاه مدت هم یک برنامه داشته باشیم، معمولا در دنیا این گونه است که دولت ها از حاشیه نشین ها حمایت می کنند من با آشنایی ای که با نظرات آقای میرسلیم دارم می دانم که ایشان هم با من هر نظر هستند.
 
قالیباف گفت: بخشی از این محرومین و کم درآمدها همین حاشیه نشین ها هستند، دولت هم در گذشته تدبیر کرده در حوزه یارانه ها به این افراد کمک کند و در هفت سال گذشته نیز کمک شده اما آنها گله می کنند که در طول این هفت سال با توجه به افزایش گرانی و تورم اتفاق افتاده ارزش آن 45 هزار و 500 تومان امروز به کمتر از 15 هزار تومان رسیده است و چرا این رقم همپایه تورم کشور افزایش پیدا نمی کند؟

وی افزود: و یا گله دیگر حاشیه نشینان این است که چرا مبلغ یارانه ها بین همه اقشار به طور مساوی تقسیم می شود و البته این نگرانی را هم دارند که افزایش یارانه ها مجددا باعث افزایش قیمت ها نشود.

قالیباف خطاب به میرسلیم گفت: جناب عالی برای اقدام کوتاه مدت برای این محرومین چه اقداماتی را انجام می دهید و برای دراز مدت و حل ریشه ای حاشیه نشینی چه برنامه هایی دارید.
 
جهانگیری نیز در فرصت دو دقیقه ای خود در واکنش به سخنان سید مصطفی آقا میرسلیم گفت: حاشیه نشینی یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی است که در اکثر شهرهای بزرگ کشور از تهران گرفته تا اصفهان، مشهد، زاهدان و چابهار و دیگر شهرهای بزرگ با این پدیده روبرو هستند.

وی با بیان اینکه باید به این مردم به طور جدی توجه شود افزود: نباید آنها را به عنوان افراد اضافی نگاه کرد آنها همه ایرانی هستند اما به دلایل مختلف به حاشیه شهرها پناه اورده اند و باید به مسائل آنها به طور جدی توجه شود.

جهانگیری با تاکید بر اینکه حاشیه نشین ها باید دیده شوند گفت: خوشبختانه در دولت یازدهم با این پدیده برخورد بسیار علمی و برخورد دقیق کارشناسی سازماندهی شده است و یک شورایی به نام شورای باز آفرینی مناطق سکونتی مردم ایجاد کرده ایم اعم از بافت های فرسوده، بافت های میانی و حاشیه نشینی.

وی افزود: برای سلامت آنها برنامه ریزی دقیقی شده و است و تقریبا تمام حاشیه نشین ها در این دولت بیمه شده اند و برای آنها مراکز بهداشت و در مان مستقر شد و برای جوانان و فرزندان آنان که از تحصیل محروم مانده بودند تمام آنها شناسایی شده و در این دولت برای آنها برنامه های آموزشی دیده شد. حتی برای دانشجویان معلول آنها که با معلولیت روبرو بودند و از تحصیل باز مانده بودن شرایط فراهم شد.
 
لزوم دعوت از سرمایه گذاران برای حل مشکل حاشیه نشینی  
امزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تثبیت مالکیت یکی از مسائلی است که باید در بحث حاشیه نشینی مورد توجه واقع شود.
 
سیدابراهیم رئیسی در اولین مناظره تلویزیونی و در واکنش به سخنان سیدمصطفی آقامیرسلیم در موضوع حاشیه نشینی افزود: آمار یازده میلیون مربوط به سال 92 است و درحال حاضر شاید تعداد حاشیه نشین ها را تا 16 میلیون نیز بتوان برآورد کرد.

وی اضافه کرد: آمار دقیق باید نسبت به حاشیه نشینی اولاً معلوم بشود و نکته دوم آنکه یک بحث علمی و تحقیقی می کنیم که دلایل حاشیه نشینی چیست.

رئیسی گفت: نکته مهم این است که ما با افرادی که در حاشیه شهرها سکونت دارند چه باید بکنیم؟ اولین گام در مورد آنها مسئله نوسازی و بهسازی نسبت به مسکن و خانه آنهاست که حتماً باید انجام شود، لذا نظام شهری باید مأموریت پیدا کرده و این موضوع را ساماندهی کند
 
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه حاشیه نشین ها عزیزانی هستند که بنابر مشکلاتی این زندگی را انتخاب کرده اند اظهار داشت: همانطور که اشاره شد حتماً مسئله آموزش، بهداشت و مشکلاتی که با آن مواجه هستند، مشکلاتی جدی است.

رئیسی با بیان اینکه تثبیت مالکیت یکی از مسائلی است که باید انجام شود افزود: یکی از اقدامات مهم در حاشیه شهر مشهد انجام شد این بود که بسیاری از حاشیه نشین ها مطرح می کردند که نمی دانند آیا مالکیت خانه ای که در آن زندگی می کنند از آن خودشان است یا خیر، لذا تثبیت مالکیت و خدمات رسانی که باید نسبت به آنها انجام شود یکی از مسائل مهم در این موضوع است.

وی ادامه داد: باید سرمایه گذاران و صنایع دعوت شوند تا در این مناطق سرمایه گذاری کنند تا مشکل حاشیه نشینی برطرف شود.

 باید از بی عدالتی پرهیز کنیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در بسیاری از شهرهای ما جاذبه های کاذبی ایجاد شده است که دلیلی برای مهاجرت روستاییان به شهرها شده است.
 
سیدمصطفی آقامیرسلیم پس از پایان سخنان آقای رئیسی و در ادامه توضیحات خود افزود: ضمن تشکر از مطالب مطرح شده برای چاره جویی، بر اقدامات تکمیلی که باید صورت بگیرد تأکید می کنم.

وی ادامه داد: قطعاً دولت محترم با بودجه هایی که سالانه در اختیار داشته در طی چهار سال گذشته اقداماتی را برای رسیدگی به محرومان در مناطق حاشیه شهرها انجام داده است، اما کفایت نمی کند.میرسلیم با بیان اینکه ضرورت دارد به صورت جدی و قبل از اینکه با فجایع اجتماعی مواجه شویم این مشکل و معضل اجتماعی بپردازیم اظهار داشت: اولاً برای بازگشت کسانیکه امکان بازگشتشان به شهرهای کوچک میسر است، باید قطعاً آماده سازی لازم صورت بگیرد و این آماده سازی به مفهوم این است که ما قائل به اعمال مدیریت صحیح و منابع آبی کشور بشویم.

نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: 350 هزار چاه غیرمجاز یعنی از بین بردن منابع زیرزمینی آبی کشور و فرونشست زمین ها و متأسفانه ضایع کردن امکاناتی که می توانست به طور پایدار برای تولیدات کشاورزی کشور صرف شود.

آقامیرسلیم افزود: دوم اینکه امکانات اولیه رفاهی در روستاها باید فراهم شود که روستاییان احساس نکنند که برای تأمین نیازهای خود ناچار هستند که به شهرها مراجعه کنند که در این زمینه گام هایی برداشته است اما کافی نیست و ناقص است.  
 

وی گفت: سوم اینکه ما باید از بی عدالتی پرهیز کنیم زیرا در بسیاری از شهرهای ما جاذبه های کاذبی ایجاد شده است که دلیلی برای مهاجرت روستاییان به شهرها شده است تا خود را از این جاذبه ها بهره مند کنند.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:  ایجاد مسکن های ارزان قیمت و مناسب برای افراد حاشیه نشین با هدف جلوگیری از مهاجرت به سمت شهرها و با در نظر گرفتن مسائل مناسب زیست محیطی باید اجرایی شود.

میرسلیم به ضرورت ایجاد زمینه اسکان حاشیه نشین ها اشاره کرد.

00:00
02:12
دانلود
وی با اشاره به اینکه حفظ شرافت افراد حاشیه نشین که به دلایل اجتماعی و اقتصادی در این وضعیت قرار دارند افزود: باید برای آموزش و پرورش مناسب اهتمام داشت زیرا امروز با جمعیتی معادل 10.2 میلیون نفر افراد کاملا بی سواد در کشور مواجه هستیم که این نسبت به 80 میلیون جمعیت ایران آمار نامناسبی است.

میرسلیم اقدامات بهداشتی را تاکنون برای این قشر از کشور ناکافی  و سبب اشاعه بیماری های دانست و افزود: با تکمیل شدن امکانات بهداشتی باید به سلامت جسمی ، روحی، اجتماعی و اعتقادی این افراد کمک شود تا مانع از سوء استفاده افرادی که به دنبال به خطر انداختن امنیت کشور هستند شود.
 
این کاندیدای ریاست جمهوری اسکان حاشیه نشین ها را سبب حرکت به سمت توجه بیشتر به محیط زیست کشور اعلام کرد و ادامه داد : می توان جمعیت را به سمتی از کشور هدایت کرد که امکان ایجاد اشتغال ، تولید و سرافرازی کشور فراهم باشد.

وی با اشاره به تاثیر مهاجرت در افزایش بیکاری در حاشیه شهرها افزود: این رویه سبب عدم تشکیل خانواده، ناپداری وضعیت جوانان و مسائل امنیتی در کشور شده است.
 
رسیدگی به فقرا از اولویت های برنامه من است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: عدالت اجتماعی یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است و قطعا فاصله طبقاتی زیبنده آن نیست ولی آنچه که نگران کننده است اینکه  ضریب جینی نشان می دهد در سال هایی که هدفمندی یارانه ها مطرح بوده این فاصله کمتر شده است .

00:00
02:16
دانلود
سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه در این سال ها فاصله طبقاتی شاهد بیشتر شدن فاصفله طبقاتی شده ایم ، از افزایش 7 واحدی ضریب جینی طی سال ها خبر داد  و افزود: امروز توجه به طبقه پایین جامعه از اولویت های برنامه من است .

وی افزود: راهکار برون رفت از این وضع آن است که ما نسبت به دهک های پایین جامعه توجه بیشتری داشته باشیم .

رییسی افزایش 3 برابری حقوق این گروه از جمعیت کشور را گام نخست برنامه های خود دانست و گفت: در گام بعدی باید نسبت به توانمندسازی افراد تحت پوشش سازمان های حمایتی اقدام کرد.

وی گفت: بر این اساس تلاش خواهیم کرد در مرحله اول یک میلیون نفر ازاین جمعیت را توانمند کنیم.

رئیسی به دهک های متوسط جامعه اشاره کرد و افزود: برای این گروه از جمعیت کشور باید تسهیلاتی قایل شویم تا بتوانیم فاصله طبقاتی را کمتر کنیم .

وی تجدید نظر درباره اخذ مالیات از حقوق بگیرانی را که زیر 3 میلیون تومان دریافت می کنند از دیگر برنامه های خود برشمرد و تاکید کرد: آنچه اهمیت دارد اینکه اجازه ندهیم افرادی قانون را دور بزنند و فرار مالیاتی داشته باشند .

رئیسی گفت: این اقدامات کاملا در مسیر عدالت اجتماعی است و قطعا می تواند در جهت حمایت از قشر فقیر جامعه و ایجاد اشتغال برای بیکاران موثر باشد .

وی تاکید کرد: اگر اقدام فوری در این خصوص برداشته نشود حتما با بحران روبرو خواهیم شد .
 
با چاره جویی بر استقرار عدالت اجتماعی بیفزائیم
آقای میرسلیم در رابطه با صحبت های آقای رئیسی چند سؤال را مطرح کرد.

آقای میرسلیم خطاب به آقای رئیسی گفت: آیا اقداماتی که در طول برنامه پنجم توسعه انجام شده در جهت کاهش عدالت اجتماعی بوده یا توانسته به سرانجام برسد یا نه؟

وی افزود: درباره چگونگی تغییر روند تبعیض در جامعه چه کار می شود کرد که ما بتوانیم با چاره جویی تبعیض، بر استقرار عدالت اجتماعی بیفزاییم.

میرسلیم گفت: آیا نوع سبک زندگی ما در حال حاضر در جامعه به شکل مطلوب است یا باید دگرگونی شود و چگونه باید این دگرگونی لحاظ شود؟

آقای هاشمی طبا نیز خطاب به آقای رئیسی گفت: یقیناً اقشار محروم، معلولان و بی سرپرستان باید مورد توجه دولت قرار بگیرند و از طریق سازمان های حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی از آنها حمایت شود اما معنای آن این است که ما باید یارانه هایی را که به صورت عمومی توزیع می کنیم در دسترس آنها قرار بدهیم تا به آنها بتوانیم سر و سامان بدهیم که معنای آن بزرگتر شدن دولت و فروش ارز است بنابراین باید ببینیم حد یقف دولت در بزرگ شدن چقدر است؟

وی افزود: اگر همه را از دولت بخواهید باید برای اینکه امکانات محدودی در اختیار عموم مردم قرار بگیرد باید تولید ناخالص را با بهسازی و اصلاح کشاورزی بخصوص با ارائه خدمات و بویژه با مسئله توریسم حل کنیم تا تولید و سرانه آن بالا برود زیرا منابع فعلی محدود است.
 
برای رفع نابرابری باید فاصله شرق و غرب کشور بهبود یابد
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در مساله عدالت اجتماعی که اهمیت فراوانی دارد باید ابتدا تعادلی بین شرق و غرب کشور ایجاد کرد چرا که وضعیت غرب بهتر از شرق است که بخشی از آن به شرایط کویری و کم آبی در این منطقه بر می گردد.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی افزود: البته دولت یازدهم در این زمینه اقداماتی کرد که نمونه آن رسیدن گاز برای اولین بار به زاهدان و همچنین آغاز ساخت راه آهن به سمت چابهار است و چابهار در آینده توسعه بیشتری پیدا خواهد کرد.

وی یکی دیگر از راههای رفع نابرابری های اجتماعی را رسیدگی به طبقات نیازمند دانست و گفت: خوشبختانه اکنون مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی سه برابر ابتدای دولت یازدهم است و برای خانواده های دو معلول مسکن ساخته شده و برای تک معلول ها هم مسکن در حال ساخت است.

روحانی تاکید کرد: البته برای بهبود عدالت اجتماعی باید با رانت های اجتماعی و مالی به عنوان یک پایه مبارزه کنیم .

نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری نیز در ادامه این مناظره تحقق عدالت اجتماعی را از اهداف انقلاب اسلامی دانست و گفت: از زمانی که در شهر تهران شروع به کار کردیم دیدیم که فاصله شمال و جنوب زیاد است اما آن را کم کردیم چون باید به محرومان توجه و روی بافت های فرسوده تمرکز می کردیم که این اتفاق افتاد و این مهم هم از نظر کالبدی شهر و هم از نظر نیروی انسانی مشخص است .

قالیباف افزود: شغل یکی از حقوق های شهروندان است که در برنامه ما هم توجه به این مهم دیده شده است.

وی گفت: بر شکاف طبقاتی در جامعه افزوده شده و فرصت های اجتماعی نابرابر است چرا که فرصت های اجتماعی که چهار درصد جامعه از آن برخوردارند 96 درصد دیگر برخوردار نیستند.

این نامزد انتخابات همچنین در پایان از آقای رئیسی پرسید در برنامه پنجم هم عدالت اجتماعی مطرح شد نظر شما در باره نتیجه این برنامه در این باره چیست؟ .
 
عده ای با فساد و زد و بند به ثروت های باد آورده دست یافتند
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: عدالت یکی از آرمانی های نظام جمهوری اسلامی و همه نظام های سیاسی در دنیا است و محدود کردن این دولت فقط به مسائل اقتصادی ظلم به عدالت است.

اسحاق جهانگیری در اولین مناظره در پاسخ به موارد مطرح شده از جانب حجت الاسلام رئیسی افزود: عدالت آموزشی یعنی این که هر فرزندی در هر نقطه کشور بتواند درجات علمی را طی کند، عدالت سیاسی یعنی اینکه هر فردی نه صرفا به دلیل وابستگی به یک تفکر و جریان سیاسی در یک جا قرار بگیرد بلکه باید در بین نیروهای سیاسی عدالت برقرار شود.

وی گفت: عدالت قضایی یعنی اینکه تمام دستگاه ها با مردم که به دستگاه قضایی مراجعه می کنند احساس عدالت در دستگاه قضایی کنند متاسفانه احساس عدم عدالت در کشور بالا رفته است .

جهانگیری افزود: مهمترین کار این است که باید اقداماتی انجام دهیم تا همه جامعه احساس کند مسئولانشان در سطوح مختلف بر مبنای عدالت تصمیم گیری می کنند.

وی ادامه داد: عدالت اقتصادی یکی از نماد های مهم عدالت است که بخشی از آن عدالت منطقه ای و جغرافیایی است برخی مناطق مرزی کشور از محرومیت ویژه برخوردارند که با امتیاز باید آنها رشد داد.

جهانگیری گفت: مورد دیگر عدالت توزیعی است زیرا برخی از افراد به ثروت های باد آورده دسترسی پیدا کرده اند کسی که موفق می شود در اثر تماس با برخی افراد و مسئولان به سرمایه های بزرگ دسترسی پیدا کند این سبب می شود در جامعه بی عدالتی توسعه یابد.

وی افزود: اینکه یک فرد موفق می شود بیش از 3/8 میلیارد دلار از اموال کشور را به جیب بزند هر کسی این خبر را بشنود می داند که جامعه به سمت بی عدالتی رفته است عده ای با فساد و زد و بند به ثروت های باد آورده رسیده اند اما متاسفانه عده ای به حداقل های زندگی نیاز دارند.

جهانگیری گفت: یارانه ها در سال اول به دلیل اینکه 45 هزار تومان در بین همه مردم توزیع شد ضریب جینی را تغییر داد و بر زندگی طبقات ضعیف بیشتر تاثیر گذاشت اما اینکه می گویند یارانه سه دهک اول را افزایش بیشتری می دهیم نتیجه اش این می شود که دهک های چهارم و پنجم به علت کم بودن فاصله دهک ها در ایران از دهک سوم ضعیف تر می شوند.

فاصله طبقاتی باید کمتر شود
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه ریزی ما در دولت باید به سمتی برود که فاصله طبقاتی کمتر شود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در جمع بندی سخنان خود گفت: آنچه ما  شاهد آن هستیم اینکه برنامه پنجم اجرا شده است و شاهد بیکاری بسیاری از جوانان تحصیلکرده هستیم شاهد تعطیل شدن برخی از کارگاه ها و واحدهای تولید هستیم و شاهد مشکلات اقتصادی هستیم که این مشکلات فاصله را بیشتر و بیشتر کرده است و بر  کسی پوشیده نیست که امروز زندگی برخی از  افراد جامعه فقط از 45 هزار تومانی یارانه می گذرند آیا امکان زندگی کردن و امکان گذران آن برای فقر مطلق با این شرایط وجود دارد از این رو حتما باید این وضعیت تغییرکنند حتی دیر است تغییر  کردنش زیرا آن روز که 45 هزار تومان را دادند قدرت خرید چقدر بود الان چقدر است ما باید با واقعیت  مردم سخن بگوییم.

رئیسی گفت: اگر بخواهیم با واقعیت صحبت کنیم باید بگوییم که آن قشر که به هیچ وجه الان قدرت اداره زندگی خود را ندارند تغییری در وضع زندگیش بدهیم تا بتوان برای کارهای بلند مدت فکر کنیم.

وی افزود: نسبت به رانت ها و یا وام ها به  قول آقای وزیر محترم رفاه، 50 درصد از مردم وام نگرفته اند و آن  50 درصدی که هم وام گرفته اند پنج درصد آن وام های بسیار کلانی است که دست چند نفر است که آقای جهانگیری اشاره کردند از دست رفته است ما حرفمان این است چرا عده ای کمی بتوانند از مواهب وامکانات و تسهیلات بسیاری برخوردار شوند اما برای تسهیلات ازداوج جوانان ما با مشکل  مواجه است و در نوبت اند درحالی که افراد دیگر به راحتی  وام می گیرند.

رئیسی گفت: آنچه که امروز اتفاق افتاده این است که ما شاهد فاصله طبقاتی بیشتری هستیم و این را هیچ کس منکرش نیست اما چه کند دولت این فاصله را کمتر کند سخن ما این است.

وی افزود: یک نظریه است اینجا و آن این است که آیا از اول انقلاب این بحث مطرح بوده است آیا ما بیاییم به افرادی امکانات بدهیم و فقرا و محرومان را به حساب نیاریم که اینها هم در کنار سرمایه گذاری  کارآفرینان به نوایی برسند یا اینکه ما از هر گونه سرمایه گذاری و کارآفرینی حمایت کنیم اما  محرومان هم حق خودشان را بگیرند.

رئیسی گفت: در جوامع توسعه یافته ما شاهد فقر و محرومیت افراد هستیم  یعنی شخصی کاخ نشین است و شخصی کوخ نشین، که ما این را برای جامعه اسلامی  نمی پسندیم ما عرضمان این است برنامه ریزی ها، سیاستگذاری  ها و اجرا در مجموعه دولت به شکلی باشد که این فاصله طبقاتی را بنابر عدالت اجتماعی کمتر کند به نحوی که ما شاهد عدالت اجتماعی باشیم که این را در  عمل باید ببینیم.

وی افزود: برنامه ریزی ما در دولت باید به سمتی برود که فاصله طبقاتی کمتر شود فاصله طبقاتی هیچ نسبتی با عدالت اجتماعی به این میزانی که ما در جامعه هستیم ندارد و حتما باید به دنبال کم کردن فاصله طبقاتی باشیم که هم از  آمار بیکاری کاسته شود و هم افرادی که جیبشان خالیست به نحوی دولت بتواند با کمک کردن تسهیلات مشکل آنها را  حل کند .

رئیسی گفت: ما حق خود محرومان را می خواهیم بدهیم این حق خودشان است و اینکه گفته شد دولت بزرگ میشود دولت نمی خواهد اصل قضیه این است که ما باید از تولید حمایت بکنیم و قطعا همین طور است اما الان چه کار کنند لذا باید الان مشکلشان را حل کرد.

مهمتر از مسئله مسکن حل مسئله اشتغال است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: مهمتر از حل مسئله مسکن حل مسئله اشتغال است و این امر بدون توجه به سرمایه گذاری در صنعت، کشاورزی و خدمات امکان پذیر نیست.

سیدمصطفی هاشمی طبا در برنامه مناظره در پاسخ به این سؤال که مشکل مسکن ناشی از چه مؤلفه هایی است و چه طرحی برای حل مشکل مسکن به ویژه برای زوج های جوان دارید؟ افزود: دولت در حال حاضر خدمات بسیار زیادی ارائه کرده است اما امکان بزرگتر شدن دولت بدون توانمند شدن اقتصاد جامعه و افزایش درآمد ملی امکان پذیر نیست.

وی گفت: طبیعی است که حل مشکل مسکن برای زوج های جوان از طریق پرداخت وام است و اکنون بخشی از شهرک های اطراف تهران و دیگر شهرها به همین منظور ساخته شده است و البته باید به توانمندی های زوج های جوان توجه شود.

آقای هاشمی طبا با تأکید بر اینکه ایجاد کار از مسئله مسکن مهمتر است افزود: اگر زوجی کار داشته باشند می توانند آینده خود را تأمین کنند و با حجم وامی که از طریق بانک ها مصوب شده است و با توجه به رکود حاکم بر مسکن امکان ایجاد و خریداری مسکن وجود دارد.

وی یادآور شد: حجم هر چیزی در هر کشوری محدود است و به عنوان مثال نمی توان صرفاً در زمینه صنعت برای تولید سرمایه گذاری کرد و تولیدی قابل حصول است که محصول با کیفیت قابل صدور بدهد.

بجای مسکن مهر باید بافت های فرسوده ترمیم می شد
نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: برای مسئله مسکن برنامه های مختلفی برای دوره های قبل اجرا شد و در دولت گذشته نیز سرمایه گذاری های خوبی روی مسکن مهر شد و ما با همه مشکلاتی که این طرح داشت آن را ادامه دادیم و تا پایان دولت مسکن مهر به اتمام می رسد.

حسن روحانی افزود: به غیر از 100 هزار مسکن مهر که هیچ خریداری ندارد، اشکال آن است که خود مردم محل سکونت خود را باید انتخاب کنند و مابرای خرید خانه اولی ها به آنها وام دادیم و زوجین می توانند از آن استفاده کنند .

وی تاکید کرد: در زمینه مسکن باید به بافت های فرسوده توجه می کردیم بجای مسکن مهر بافت های فرسوده را نو می کردیم  که درآن صورت مسکن متحول می شد و هم اکنون نیز  برنامه خوبی برای جوانان داریم و برای جوانان2 تا 10 میلیون وام داده می شود.

محمدباقر قالیباف  نیز گفت: 4 درصد افراد جامعه ما از همه چیز برخوردارند و 96 درصد هستند که از هیچ امکاناتی  برخوردار نیستند که این بدلیل رانت بازی افراد صورت گرفته است .

وی افزود: 3 میلیون مسکن در کشور داریم که خالی  است و معلوم نیست که اینها به چه کسی تعلق دارد و مشخص است که آنها به افراد مرفه و ویلاداران خارج از شهرها متعلق دارد.

وی تاکید کرد: در برنامه دولت این بود که هرسال 10درصد بافت فرسوده را تکمیل کند و الان حدود 7 تا 8 درصد در کشور است و در تهران ما توانسته ایم آن را به 34  درصد برسانیم در حالیکه دولت هیچ حمایتی از ما نکرد .

وی تصریح کرد: اگر رانتی چند میلیاردی گرفته است چرا باید این رانت دوباره تکرار شود و ما شاهد تکرار چند باره آن باشیم.

وی گفت: در سال 95 ، 530  هزار میلیارد تومان وام داده شده است که این وام ها تنها به تعدادی افراد محدود داده شده و چند ده نفر از آن بهره های میلیونی برده اند و بسیاری از افراد همچنان در انتظار گرفتن وام هستند.

به دلیل دلالی مسکن، واحدهای زیادی خالی مانده است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: متأسفانه به علت صدور پروانه های بی حساب و کتاب در شهرها مسئله مسکن به دلالی شدن کشیده شده است.

اسحاق جهانگیری در واکنش به سخنان سیدمصطفی هاشمی طبا گفت: مسکن از مهمترین نیازهای جامعه و از مهمترین رشته های اقتصادی کشور است.

وی افزود: متأسفانه به دلیل صدور پروانه های بی حساب و کتاب در شهرها مسئله مسکن به دلالی شدن کشیده شده است. ما امروز با تعداد قابل توجه واحد مسکونی خالی روبرو هستیم و طبق یک محاسبه بیش از 250 میلیارد دلار ارزش این واحدهای مسکونی است که خالی مانده و معنایش این است که این سرمایه های راکد مانده کشور در جاهای دیگر نیاز است.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما در بررسی های دقیق که انجام داده ایم چند اولویت برای مسکن گذاشته ایم. یکی مسکن اجتماعی است که برای گروه های کم درآمد که نیاز به حمایت هایی مثل کمیته امداد و سازمان بهزیستی و معلولان و زنان سرپرست خانوار هستند باید 100 هزار واحد ایجاد کنیم که منابع مورد نیاز این مسکن های اجتماعی را منابع بانکی تأمین می کنند و دولت در یارانه سودش کمک می کند.

جهانگیری افزود: باید برای روستاها سالانه 200 هزار مسکن استحکام بخشی شود. روستاییان که موفق شدن مسکن شان را استحکام ببخشند در سیل و زلزله آسیب کمتری دیده اند.

وی افزود: سقف تسهیلات مسکن به 60 میلیون تومان و برای زوج های جوان به 160 میلیون توان افزایش داده شده است. برای مسکن خانه اولی ها یعنی زوج هایی که برای اولین بار می خواهند صاحب مسکن شوند صندوق پس انداز ایجاد شده تا بعد از سپرده گذاری شش ماهه در این صندوق ها تسهیلات مورد نیاز در اختیارشان قرار بگیرد.

جهانگیری افزود: علاوه بر بانک مسکن که در سال گذشته، 5 هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه داده شد به بقیه بانک ها هم اجازه دادیم که به بخش مسکن ورود کنند. من فکر می کنم که اگر موفق شویم مسکن حمایتی، روستایی و بافت های فرسوده را انجام دهیم موفق باشیم. گرچه رسیدگی به بافت های فرسوده به روش شهرداری این است که می رود از باب سرمایه گذاری و سودآوری واحدهای تجاری احیا می کند. من  از محله های سیروس، جوادیه و  نازی آباد شخصاً بازدید کردم. فقط گروه های توسعه گری که ایجاد شده برای بازسازی بافت فرسوده می تواند مسکن را در بافت فرسوده احیا کند.

سید ابراهیم رئیسی نیز در واکنش به سخنان مصطفی هاشمی طبا گفت: اساس به توانمندی سازی مردم است تا بتوانند مسکن ایجاد و بافت فرسوده را احیا کنند. اما زوج های جوانی که در بدو ازدواج هستند چه باید بکنند؟ حتماً باید به آنها کمک شود و تسهیلاتی برای اجاره مسکن برای آنها قائل شویم.

وی افزود: 11 میلیون جوان آماده ازدواج داریم. نمی توانیم از سویی بگوییم معتقدیم باید ازدواج صورت گیرد و از آن طرف هم دولت گامی در این زمینه برندارد.

کاندیدای دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: ضمن تشکر از خدمات عزیزان دولت و همه دولت هایی که تاکنون زحمت کشیده اند، اما این زوج های جوان بالاخره باید داخل خانه ای بروند. خوب است که یک مقدار با واقعیات مواجه شویم. مسکن مهر را با همه اشکالات بالاخره ایجاد شد. حالا که ایجاد شده و همه چشم دوخته اند صاحب خانه شوند،  سالانه 6 درصد کار مسکن مهر در این چند سال پیش رفته است و اگر زودتر ظرف این مدت اقداماتی شود و زودتر این مسکن تحویل متقاضیان شود مطلوب است.  

رئیسی افزود: اگر در سال اعم از بافت فرسوده بتوانیم نوسازی و بهسازی کنیم و مردمی که فاقد مسکن هستند تسهیلاتی بدهیم و مشکل زوج های جوان حل شود، کار مفیدی صورت گرفته است اما کمتر از ایجاد 1 میلیون مسکن در هر سال در کشور همچنان عقب هستیم و اگر این کارها صورت نگیرد این مشکلات همچنان باقی خواهد ماند.

چگونه می شود سرمایه ها را برای ساخت مسکن ارزان قیمت هدایت کرد؟
نامز دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به هاشمی طبا با بیان اینکه پاسخ دقیق سؤالات مطرح نشد افزود: سرمایه گذارانی در کشور وجود دارند که سرمایه خود را صرف ساخت مسکن تجملی می کنند که بخش عمده ای از این واحدهای مسکونی نیز خالی مانده است.
سید مصطفی آقامیرسلیم گفت: چگونه می شود این سرمایه ها را برای ساخت مسکن ارزان قیمت هدایت کرد؟

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اساساً مسکن ارزان قیمت را چگونه می بینید؟

میرسلیم افزود: آیا دولت باید زمین را رایگان دراختیار جوانان قرار بگذارد.

وی گفت: چرا شما اجاره به شرط تملیک را مطرح نمی کنید.

توانمند شدن انسان ها با اعانه امکان پذیر نیست
نامزد دوازهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه توانمند شدن انسانها با اعانه امکان پذیر نیست گفت: توانمندسازی انسان ها با کار، ارزش افزوده و قدرتمند کردن آنها ممکن می شود، اما اشکال ما این است که همه چیز را با هم می خواهیم.

سید مصطفی هاشمی طبا در ادامه مناظره افزود: از ذغدغه ای که همه عزیزان برای بخش مسکن دارند تشکر می کنم اما فراموش نکنیم که این دغدغه را برای سایر بخش ها  نیز همه  دارند، این دغدغه در بخش خورد و خوراک ، حاشیه نشینان ، روستاییان و همه کشور ، به همین طریق بیان می شود و برای همه اینها فلش کار به سمت دولت می رود.

وی اضافه کرد: گفتن اینکه دولت چه اقداماتی را انجام دهد ساده است اما ضمن اینکه دولت از یک محدوده ای نمی تواند فراتر رود باید گفت دولت های جمهوری اسلامی تا امروز، خدمات بسیار بزرگی را انجام داده اند.

هاشمی طبا گفت: شبکه برق سراسری ، آب شهرها ، شبکه گاز سراسری و سوخت رسانی و همچنین امنیتی که در کشور وجود دارد، بسیار مهم است و من گاهی می بینم که همه ما که عضو و علاقه مند به نظام هستیم، جزو اپوزوسیون نظام قرار می گیریم و با دستاویز قرار دادن کلماتی می خواهیم خود را توجیه کنیم.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری  ادامه داد: مساله مسکن  در اقتصاد کشورها ، یک امر درجه یک نیست.

وی با بیان اینکه در اقتصاد کشورها مساله اول حفظ کشور است افزود: حفظ حدود و ثغور، حفظ داخل کشور مساله مهم است که متاسفانه با وجود اینکه رزمندگان ما فداکاری های زیادی را انجام داده اند و مرزها تاکنون حفظ شده است اما در داخل کشور به بهانه های مختلف از این امر غافل شده و دچار مشکلاتی شده ایم که حاشیه نشینی و غیره نیز به تدریج به آن اضافه خواهد شد.

هاشمی طبا گفت: متاسفانه تا ده سال آینده می گویند ده میلیون نفر حاشیه نشین خواهیم داشت، توانمند شدن انسانها با اعانه دادن امکان پذیر نیست، اعانه ها باید از یک جایی تامین شود زیرا محدود هستند.

وی افزود: توانمندسازی انسانها با کار، ارزش افزوده و قدرتمند کردن آنها ممکن می شود، اما اشکال ما این است که همه چیز را با هم می خواهیم، هم برخورداری ، هم زندگی خوب، هم مصرف بالا وهم از نظر مالکیت ها ، مالکیت هر چه قدر محترم باشد هم پروانه های خانه های هزار متری و پانصد متری و  استخر داخل آپارتمان صادر می کنیم که همه اینها با هم سازگار نیستند.

نامزد دوازدهمین دوره ریاست انتخابات جمهوری ادامه داد: اولویت های ما باید مشخص باشد ، حفظ جمهوری اسلامی و حفظ ایران، آباد کردن کشور و ایجاد شغل برای مردم اگر تامین شود و اقتصاد کشور را بچرخانیم و همچنین GNP کشور را بالا ببریم ، مردم خود می دانند مشکل مسکن را چگونه حل کنند.

هاشمی طبا ادامه داد: قانون بانکداری اسلامی سوار کردن مقررات عقود اسلامی بر بانک که یک مساله جدید است باید گفت وقتی بانکداری ما با پیچیدگی هایی صورت می گیرد که می تواند مورد سو استفاده برخی واقع شود و بانکها را تبدیل به موسسات سرمایه گذاری و بنگاه داری کرده است روبه رو می شویم، طبیعتا بانک نیز نمی تواند خدمات خود را ارائه کند لذا به سهم خود با اینکه رفع استضعاف از محرومین و معلولین و بیماران با کمک دولت انجام شود کاملا موافقم اما باید تحمل داشته باشیم.

وی گفت: نگوییم که یک عده رانت خور هستند ، رانت خورها را سرجای خود قرار دهیم، مسائل مالکیت مسائل حقوقی و قضایی و همچنین شرعی است و نمی توانیم بگوییم که خانه های بزرگ را چه کنیم زیرا مسائلی است که در مجموعه کشوری و شرعی ما مورد توجه قرار گرفته است اما باید بدانیم که مبارزه با این صحبت هایی که ما مطرح می کنیم و دلسوزی هایی که عنوان می کنیم، مبارزه با معلول است و باید علت ها را رفع کنیم و آسیاب به نوبت.

امید به آینده و اشتغال از جمله راه حل مشکل ازدواج است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای رفع مشکل ازدواج در جامعه باید اشتغال و امید به آینده ایجاد کرد.
 
حجت الاسلام و المسملین روحانی در برنامه مناظره اول شبکه یک سیما افزود: ایجاد امید یعنی اینکه برای جامعه نشاط فراهم شود مردم به آینده تردید نداشته باشند هر روز یک تهدیدی جامعه را تحت فشار قرار ندهد و هر روز تهدید و حذفی برای کشور شاهد نباشیم.
 
وی گفت: هر روز محدودیت سلیقه ای غیر قانونی برای جوانان ایجاد کنیم در نشاط آنها تاثیر منفی دارد بنابراین باید جامعه را امیدوار و برای آنها شغل ایجاد کرد .
 
روحانی یادآور شد: در طول سال های 83 تا 93 ، شش میلیون و 600 هزار نفر آماده ورود به بازار  کار بودند که از این تعداد برای 600 هزار نفر شغل ایجاد شد در حالی که آن سال ها درآمد ارزی کشور بسیار خوب بود و می توانستیم برای همه افراد متولد دهه 60 را که رها شدند شغل ایجاد کنیم.
 
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: امروز امید به اینده در جامعه افزایش پیدا کرده و جوانان و مردم به آینده کاملا امیدوار هستند و از سویی دیگر آمارها نشان می دهد که شرایط کسب و کار بهبود یافته و جایگاه ایران از 152 به 120 رسیده است .
 
 وی ادامه داد: در جامعه به سرمایه گذاری اعتماد شده در حالی که اگر دولت یازدهم نبود همه این موارد مسدود شده بود مثلا فضای مجازی شرایط بهتری پیدا کرد و حتی دوستان (نامزدهای انتخابات) اکنون می توانند برای تبلیغات از آن استفاده کنند.
 
روحانی تاکید کرد: برای رفع مشکل ازدواج امید به آینده و اشتغال یک اصل است.
 
آیا واقعا دراین چند سال آمار بیکاری بیشتر شده یا کاهش یافته است؟
نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری (قالیباف) با اشاره به اینکه مشکل جدی امروز کشور ما در بحث ازدواج ، موضوع اشتغال است گفت: جنابعالی در آغاز دوره به مردم قول ایجاد چهار میلیون اشتغال را دادید.

حسن روحانی در پاسخ به گفته قالیباف در خصوص قول ایجاد چهارمیلیون اشتغال گفت: یک سایت گمنام موضوعی را منتشر می کند و سایت معروفی و یا یک روزنامه آن را نقل می کند و  جنابعالی هم می خواهید از آن روزنامه نقل کنید این در حالیست که من چنین قولی را در هیچ دوره برای تامین چهار میلیون شغل نداده ام و این دروغ محض است.

قالیباف با تذکر به حسن روحانی در خصوص تحمل برای پایان یافتن سخنانش افزود: ما حتما این موضوع را از سایت خود شما نقل خواهیم کرد و شما که از آزادی سخن می گویید اجازه بدهید من نظر خود را خدمت شما بدهم تحمل داشته باشید در این دو دقیقه اتفاقی نمی افتد.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اهمیت امید ، نشاط ، حقوق شهروندی و شبکه های اینترنت در کشور افزود: آیا واقعا امروز افسردگی در جامعه ما تا چه اندازه ایجاد شده است در حالی که بنا به آمار دولت شرایط غیرقابل قبول است.

وی با اشاره به اینکه با وجود این شرایط نشاط در کدام قسمت از جامعه دیده می شود گفت: نشاط را مردم با زندگی خوش می خواهند در حالیکه شما از وجود زندگی خوش سخن گفتید و این به معنای رونق کسب و کار است اما آیا واقعا کسب و کار رونق پیدا کرده است؟

قالیباف با بیان اینکه آیا نظر مردم بر رونق کسب و کار است ؟ آیا واقعا در این چند سال آمار بیکاری بیشتر شده یا کاهش یافته است؟ افزود: اگر این مشکلات را حل کردیم نشاط را به جامعه تزریق و امید را در جامعه ایجاد کرده ایم.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دنیا بیشترین شغل را از طریق آی تی ایجاد کرده است گفت: آی تی را اگر آوردیم بستر ایجاد شغل شود مهم است من اعتقاد دارم اشکال اساسی ما سرمایه نیست سرمایه در داخل یا خارج از کشور وجود دارد می توان آورد.

اسحاق جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه از مهمترین نیاز جوانان مسکن، ازدواج، اشتغال و تحصیل است گفت: دولت باید بستر همه این نیازها را برای جوانان فراهم کند .

وی با اشاره به ضرورت پذیرفته شدن جوانان و حفظ احترام آنها ادامه داد: احترام جوانان به بهانه های واهی نباید از بین برود و ایجاد شغل برای آنها از مهمترین کارهاست.

جهانگیری با بیان اینکه آقای روحانی رئیس ماست و البته هم اکنون رقیب ما محسوب می شود گفت: یکی از مهمترین کارهای انجام شده برای جوانان افزایش سقف وام ازدواج از سه میلیون به ده میلیون تومان بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال 92 کل رقم وام ازدواج 296 میلیارد تومان بوده است افزود: که این رقم به 9 هزار و 800 میلیارد تومان رسید که این به معنای افزایش 30 برابری این وام است.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص موضوع اشتغال ادامه داد: آقای روحانی در خصوص گردشگری گفته بودند که با توسعه این صنعت شغل ایجاد می شود و این در حالیست که این کشور بهترین زمینه را برای گردشگری دارد.

جهانگیری با بیان اینکه چه کسی به سفارت عربستان حمله کرد و چه کسانی سبب ممانعت از ورود 700 هزار شیعه به مشهد که زندگی ساکنان این شهر را می چرخاند و شغل ایجاد می کرد گفت: آقای قالیباف ما نمی توانیم به سفارت حمله کنیم ، ما نمی توانیم زندگی مردم را به خاطر منافع خودمان دچار آسیب بکنیم چه کسانی به سفارت حمله کرده اند آنها هم اکنون در ستادهای کدام کاندیداها فعالیت می کنند و کدام کاندیداها آنها را حمایت می کردند به آنها پول پرداخت کرده و آنها را شکل می دادند.

اعطای وام های میلیاردی از موانع رونق ازواج جوانان
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نقد سخنان رئیس جمهور با اشاره به اینکه جوانان باید نشاط داشته باشند بر لزوم ارائه تسهیلات بهتر و بیشتر به جوانان تأکید کرد و گفت: دولت می تواند و این قابلیت را دارد که سالانه به بیش از 700 هزار زوج و یا به یک میلیون نفر تسهیلات بدهد.

سید ابراهیم رئیسی افزود: در حالی که جوانان در انتظار دریافت تسهیلات بانکی هستند متأسفانه برخی با وثیقه و یا بدون وثیقه وام های میلیاردی می گیرند.

رئیسی تأکید کرد: دولت در صورتی که بتواند سالانه یک میلیون ازواج و یک میلیون شغل در کنار هم ایجاد کند نشاط و شادمانی به جامعه باز می گردد.

میرسلیم در ادامه انتقادات آقای روحانی گفت: شما ازدو�





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن