تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه هاى عنكبوتى كه در اتاق هاى شماست، لانه شياطين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797561027




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خرج روستاييان 22 استان از دخلشان بیشتر شد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: خرج روستاييان 22 استان از دخلشان بیشتر شد
بخشي از مسير رشد كشور به توسعه روستايي وابسته است، اين در حالي است كه به‌دليل بي‌توجهي به زير‌ساخت‌هاي بخش روستايي بسياري از روستاها در سال‌هاي گذشته خالي از سكنه شده‌اند ...
نویسنده : بیژن یانچشمه 


بخشي از مسير رشد كشور به توسعه روستايي وابسته است، اين در حالي است كه به‌دليل بي‌توجهي به زير‌ساخت‌هاي بخش روستايي بسياري از روستاها در سال‌هاي گذشته خالي از سكنه شده‌اند يا به گفته معاون سرمايه‌گذاري فرهنگي و اجتماعي توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري هزينه روستاييان در 22 استان كشور بيشتر از درآمد آنها شده است و 44 درصد جامعه روستايي كشور در فقر مطلق هستند؛ ادامه اين روند سبب خواهد شد تا روستاها به توليد خود وابسته به دست دولت شوند.

افزايش مهاجرت و خالي شدن روستاها در حالي صورت مي‌گيرد كه بي‌توجهي به روستاهاي مولد و كم‌كاري در اين بخش بسياري از روستاهاي كشور را به متروكه‌هاي خالي از سكنه تبديل كرده است. در اين زمينه چندي پيش سيدابوالفضل رضوي، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري با بيان اينكه در سال 1335، 68درصد جمعيت كشور روستاييان بودند و در سال 57 اين جمعيت به 52 درصد رسيد، اعلام كرده بود: براساس سرشماري نفوس و مسكن سال 90 جمعيت روستايي و عشايري كشور به 28/6 درصد رسيد و تا پايان دوسال  پيش 33 هزار روستا و آبادي از سكنه خالي شده است.

بر اين اساس قرار بود تا با رسيدگي به امور روستاها و توجه به زير ساخت‌ها جمعيت روستايي در برنامه پنجم تثبيت و حتي موضوع مهاجرت نيز معكوس شود، ولي به‌دليل اهمال كاري و ناكار آمدي برنامه‌های متوليان سياست‌گذاري، روند خالي شدن روستاها افزایش داشته و در پي آن محروميت در روستاها در حال افزايش است.
  
خدمات دولت به روستاها نمي‌رسد
 متأسفانه به رغم وعده‌هاي داده شده به منظور رسيدگي به حل مشكلات روستاييان در حال حاضر به‌دليل استفاده از روش‌هاي سنتي بسياري از روستاهاي مولد كشور از مدار توليد و اشتغالزايي خارج شده‌اند و جمعيت روستايي با جوانان بيكار بسياري مواجه شده است.
نبود مراكز توليدي و تبديلي محصولات، رها شدن مديريت منابع آبي به عنوان اصلي‌ترين عامل، روستاهاي كشور را در ورطه نابودي قرارداده است.

خسارت‌هاي حوادث طبيعي و عمل نكردن بيمه‌ها به تعهدات خود از ديگر مسائلي است كه روستاها را در چالش بزرگي قرار داده است و روستاييان با از دست دادن سرمايه‌هاي اوليه خود ديگر قادر نيستند به كار و توليد اقدام كنند.
 
هزينه روستاييان در 22 استان كشور بيشتر از درآمد آنهاست
 با نگاهي به بافت روستايي و روند خالي شدن روستاهاي مولد از سكنه مشخص مي‌شود كه برخي از روستاييان در اين شرايط حتي در تهيه نان شب هم عاجز هستند، چه برسد به اينكه بخواهند در اين شرايط به كار و اشتغال دست بزنند. در اين زمينه گاه فشارها به روستاييان به‌قدري زياد مي‌شود كه مهاجرت به حاشيه شهر‌ها و اشتغال در شغل‌هاي كاذب تنها چاره باقی مانده براي روستاييان است. در اين زمينه معاون سرمايه‌گذاري فرهنگي و اجتماعي توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري مي‌گويد: هزينه روستاييان در 22 استان كشور بيشتر از درآمد آنهاست و 44 درصد جامعه روستايي كشور در فقر مطلق هستند.

ناصر زرگر مي‌افزايد: 44 درصد جمعيت روستايي كه در دو دهك پايين قرار دارند، فقيرترين روستاييان كشور را تشكيل مي‌دهند.
وي با بيان اينكه از سال 1250 تا 1320 جابه‌جايي جمعيت از روستا به شهر 9 درصد بوده، تأكيد مي‌كند كه از سال 1320 تا كنون اين عدد به 50 درصد رسيده است و در حقيقت در 70 سال ابتدايي 9 درصد و در 70 سال دوم 50 درصد مهاجرت از شهر به روستا اتفاق افتاده است.

معاون سرمايه‌گذاري فرهنگي و اجتماعي توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري معتقد است، با گسترش صنعت در ايران بعد از 1320، سرمايه و امكانات در شهرها متمركز مي‌شود، اما اقدامي براي مقابله با اين مشكل صورت نمي‌گيرد، در حال حاضر نيز تمام ارزش افزوده توليدات سنتي و نيمه صنعتي مانند توليدات كود شيميايي، بذرهاي اصلاح شده، تحقيقات كشاورزي در شهر به دست مي‌آيد در حالي كه توليدات در روستا انجام مي‌گيرد.

زرگر با انتقاد از نظام شهرسازي در ايران مي‌افزايد: نظام شهري در ايران به واسطه تمركز خود تمام ارزش افزوده را به خود جذب كرده است و دولت‌ها نيز فارغ از گرايش سياسي نگاه واحد شهر محور داشته‌اند.
بيش از 65 درصد ارزش افزوده در شهرها تجميع شده است و توليدات روستايي بسيار كوچك و كم است.
  
سهم بودجه 28/8 جمعیت تنها 5درصد از كل بودجه كشور
معاون سرمايه‌گذاري فرهنگي و اجتماعي توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري با اشاره به آمار‌هاي موجود مي‌گويد: در 22 استان كشور هزينه روستاييان بيشتر از درآمد آنها است و زماني كه هزينه بالاتر از درآمد باشد، انگيزه مهاجرت به شهر شكل مي‌گيرد يعني 9 دهك از 21 يك ميليون نفر جمعيت روستايي در منطقه نا‌امن غذايي قرار دارند.
وي سهم بودجه 28/8 دهمي روستاييان را 5 درصد از كل بودجه كشور دانست، مي‌گويد: بنابراين نظام برنامه‌ريزي كشور در توزيع منابع مالي نيز ناعادلانه است و با توجه به اين مباحث ما در معاونت سرمايه‌گذاري فرهنگي و اجتماعي توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري تلاش خود را معطوف به اقتصاد و معيشت روستا كرده‌ايم.
زرگر تمركز اصلي اين معاونت را اقتصاد روستا خواند و تأكيد مي‌كند كه از نظر ما اين زنجيره ارزش، توليد صنعتي، فراوري، تأمين نهاده، بسته‌بندي و شبكه فروش بايد توسط خود روستاييان انجام گيرد تا منافع حاصل از آن به جامعه روستايي باز گردد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن