تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797943609




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تکیه‌گاه دولت یازدهم در انتخابات96 کدام است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تکیه‌گاه دولت یازدهم در انتخابات96 کدام است
با توجه به تركيب جمعيتي در كشور بايد پذيرفت كه «جوانان» بيشترين و مؤثرترين قشر انتخاباتي را تشكيل داده‌اند كه مي‌تواند با نوع تصميم خود نتيجه يك انتخابات را به كلي تغيير داده و معادلات و طراحي بلند‌مدت بسياري از سياستمداران و احزاب سياسي را به بن‌بست بكشاند.
نویسنده : محمد اسماعيلي 


با توجه به تركيب جمعيتي در كشور بايد پذيرفت كه «جوانان» بيشترين و مؤثرترين قشر انتخاباتي را تشكيل داده‌اند كه مي‌تواند با نوع تصميم خود نتيجه يك انتخابات را به كلي تغيير داده و معادلات و طراحي بلند‌مدت بسياري از سياستمداران و احزاب سياسي را به بن‌بست بكشاند.
تشكيل «شاخه جوانان» توسط بسياري از احزاب و گروه‌هاي سياسي طي سال‌هاي اخير و همچنين ارتباطات گسترده و تشكيلاتي نامزدهاي انتخاباتي رياست جمهوري در دوره‌هاي گذشته با اين قشر از جامعه نشان مي‌دهد كه رأي جوان در جامعه ايراني قدرت تأثيرگذاري روي نظر و اراده بسياري از اقشار ديگر جامعه را دارد.
يكي از برنامه‌هاي مسبوق به سابقه جريان غربگراي داخلي سرمايه‌گذاري روي قشر جوان است چراكه به باور رهبران فكري اين جريان«قدرت چانه‌زني» در مقابل حاكميت و عبور از خطوط قرمز تنها به‌واسطه حضور قشر جوان در كف ميدان - از دانشگاه گرفته تا خيابان‌هاي شهر‌- صورت بيروني به خود مي‌گيرد و در چنين شرايطي است كه رهبران اين طيف مي‌توانند اهداف حزبي خود نظير «عدول از گفتمان انقلاب اسلامي در عرصه سياست خارجه» را عملياتي كنند. به بيان بهتر مهم‌ترين گروه براي ايفاي «نقش فشار از پايين به نظام» همين قشر جواني است كه توانسته امتحان خود را در فتنه۱۸ تير ۷۸ براي تجديدنظرطلبان پس دهد. تجربه تئوريسين‌هاي اين جريان اين باور را شكل داده تا براي موفقيت در انتخابات 96 محيط‌هايي كه محور اصلي آن غالباً جوانان پرشور هستند را مورد سرمايه‌گذاري قرار داده و اين قشر مي‌تواند حتي در صورت رأي نياوردن نامزد نهايي اين جبهه، خود كانون يك شهرآشوب مشابه سال 88 عليه حاكميت سياسي نيز باشد.
مرحوم هاشمي رفسنجاني، محمد خاتمي و محمود احمدي‌نژاد سياست‌هاي به خصوصي براي جلب آراي عمومي در دور دوم انتخاباتشان داشتند به عنوان نمونه احمدي‌نژاد از سال 87 و يك سال مانده به انتخابات دهم با ارائه تاكتيكي مؤثر با ايجاد دوقطبي «خود» با «هاشمي رفسنجاني»- كه به لحاظ فيزيكي در ميدان رقابت حضور نداشت و حامي اصلي ميرحسين موسوي بود - توانست مردم را به اين نتيجه برساند كه «دروغگو» ناميدن وي توطئه‌اي رواني- رسانه‌اي جهت يك دوره‌اي كردن رياست جمهوري احمدي‌نژاد مي‌باشد.
يا محمد خاتمي به محض آنكه احساس كرد جامعه در انتخابات سال 80 به وي رأي نخواهد داد و رأي 21 ميليوني وي تكرار نخواهد شد اينگونه القاء كرد كه در چهار سال ابتدايي نگذاشته‌اند شعارهاي انتخاباتي خود را پياده‌سازي كند و با مظلوم‌نمايي جامعه را باورمند نمود كه براي تحقق شعارهاي انتخاباتي بايد چهار سال ديگر به وي مهلت داد. اكنون پرسش اينجاست كه جريان تجديدنظرطلب براي بازيابي قدرت در قوه مجريه با چه روش‌هايي از قشر جوان بهره‌برداري خواهد كرد و با بهره‌گيري از چه تاكتيك‌هایي تلاش دارد به اين مهم دست پيدا كند؟
اگر چه تاكتيك‌هاي سياسي و عمليات رواني اين طيف و اتاق فكر آنها فراوان است اما آنچه مقتضي صحنه فرهنگي- اجتماعي مي‌باشد اين است كه سرمايه‌گذاري اين طيف عمدتاً در سه قشر اجتماعي است.
بر خلاف محمود احمدي‌نژاد كه مي‌دانست آراي انتخاباتي وي در قشر متوسط به پايين است و تمام تمركز خود را نه روي جلب اقشار مرفه و متمكن جامعه بلكه روي قشري از جامعه متمركز مي‌كرد كه به آرمان‌هاي انقلاب پايبند بوده و در مقاطع حساس هيچ‌گاه پشت نظام و ولايت فقيه را خالي نكرده‌اند، رويكرد جريان غربگرا در شرايط فعلي همان رويكرد مشابهي كه در دوران محمد خاتمي به‌كار گرفته شد جلب نظر اقشاري است كه با شعارهايي مانند «آزادي بيان و انديشه»، «توسعه سياسي» و «تعامل با غرب» سر ذوق آمده و با تحريك احساساتشان بار ديگر به نفع وي رأي به صندوق مي‌اندازند. همانطور كه بارها نظريه‌پردازان جريان تجديدنظرطلب عنوان كرده‌اند علت اصلي موفقيت حسن روحاني در سال92 به‌واسطه حمايت‌هاي هاشمي رفسنجاني و محمد خاتمي است.
بنابراين راضي نگه داشتن قشر روشنفكر يكي از مهم‌ترين اهداف انتخاباتي دولت يازدهم و جريان غربگرا است كه بر اساس آن بايد دائماً و به فراخور وضعيت جامعه شعارهاي دلخواه اين قشر سر داده شود مانند اين شعار كه سال گذشته تحت عنوان «هنرمند انقلابي و غيرانقلابي نداريم» بيان شد. برخي‌ها هم معتقدند كه سر دادن گاه و بيگاه «رفع حصر» توسط برخي دولتمردان ناشي از همين ديدگاه است وحتي انتقاد زير پوستي از وضعيت حقوق بشر در كشور و حمله به قوه قضائيه درباره اعدام برخي زندانيان نيز بر همين اساس تئوريزه مي‌شود. بسياري بي‌توجه به پشت پرده‌هاي عزل علي جنتي، بركناري وي را به دليل راضي نگه داشتن روشنفكرنماياني مي‌دانند كه لغو كنسرت‌ها آنها را آزرده خاطر كرده است.
قشر جوان نيز از وضعيت نامناسب ورزش در المپيك و ساير بازي‌هاي بين‌المللي ناراحت است و اظهارات وزير ورزش سابق مبني بر آنكه «ظرفيت ايران بيشتر از اين تعداد مدال المپيكي نيست» اين ناراحتي را افزايش داده و از سوي ديگر از رشد بيكاري و گراني و نبود زمينه ازدواج و شرايط سخت مسكن‌دار شدن دلخور است بنابراين بايد با اقداماتي كه احساسات اين قشر از جامعه را برمي‌انگيزد آراي انتخاباتي آنها را به سمت دولت متمايل كرد. بسياري اختصاص وام مسكن و پس از آن كاهش سود آن را به اين مسئله مرتبط دانسته و برخي ديگر بركناري چند ماه پيش وزير ورزش و جوانان را هم در همين راستا تفسير مي‌كنند. تيتر يك روزنامه دولت نيز را مي‌توان به تلاش ارگان رسمي دولت به جذب قشر جوان تفسير كرد؛ آنجايي كه اين روزنامه تيتري را با عنوان «ابلاغ جزئيات طرح مسكن اجتماعي» را از قول وزير راه و شهرسازي برجسته كرده و در ادامه آن مي‌نويسد‌: «طرح مسكن اجتماعي، در ابتداي روي كارآمدن دولت، مطرح شده بود و حالا به تصويب نهايي رسيده است. جزئيات آن نيز روز گذشته ابلاغ شد و بنياد مسكن مسئول اجرايي اين طرح شناخته شد. اولويت مسكن اجتماعي، با افراد سرپرست خانوارهاي كم‌درآمد است.»
ادعاي وزير راه در حالي است كه طي 43 ماه گذشته اين وزارتخانه هيچ قدمي در جهت تحقق چنين شعاري برنداشته و همچنان وضعيت مسكن در شرايط بحراني به سر مي‌برد.
 
  خانواده قشر جوان در تيررس است
حال بيشتر از آنكه قشر نوجوان اهميت انتخاباتي داشته باشد، خانواده‌هاي آنها مورد توجه است چراكه تنها بخش اندكي از اين قشر مي‌تواند در انتخابات رأي دهد، بنابراين با اقداماتي نظير بركناري اخير وزير آموزش و پرورش بايد اين تلقي در خانواده‌هاي دانش‌آموزان ايجاد شود كه دولت براي بهبود وضعيت تحصيلي فرزندان آنها دست به چنين اقدامي زده غافل از آنكه يكي از دلايل بركناري وزير آموزش و پرورش، فساد 8ميلياردي صندوق فرهنگيان بوده است.
البته دولت طي 43ماه گذشته محور تمركز و توجه خود را از قشر جوان به سمت توجه به خواسته‌هاي قشر مرفه جامعه اختصاص داده آنگونه كه در ماه‌هاي گذشته بيشترين تلاش براي جلب نظر آنها- كه همپوشاني بسياري هم با روحيات برخي از وزراي كابينه دارد- صورت گرفته است كه از جمله آن خريد هواپيماهاي لوكس به جاي جلوگيري از گراني روزافزون كالاهاي اساسي است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن