تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796706556




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه خواب راحتی داشته باشیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چگونه خواب راحتی داشته باشیم؟
یكی از اصول مهم بهداشت خواب همراهی با ساعت زیستی بدن است. بسیاری از فرآیندهای بدن انسان (مثل دما و ترشح هورمون‌ها) با یک دوره فیزیولوژیک تقریبا ‪ ۲۴‬ساعته تنظیم می‌شود. شرط لازم برای داشتن یک خواب خوب، همراهی با این ساعت زیستی است.
آفتاب‌‌نیوز :  فاطمه کفاشی، کارشناس مرکز بهداشت شماره 2 به نکات لازم در زمینه بهداشت خواب و اینکه چگونه خواب راحتی داشته باشیم، اشاره کرده است که به آن می پردازیم.


بهداشت خواب
بهداشت خواب مجموعه اقداماتی است كه به افراد كمک می‌كند، خواب راحت و آرامی داشته باشند. به بیان دیگر بهداشت خواب، عادت سالم خوابیدن است. این عادت‌ها بسیار ساده هستند و اكثر افراد از آن آگاهی دارند، اما در موقع خواب به آن عمل نمی‌كنند. در ادامه به برخی از علل و همینطور راهکارهایی که  به وسیله آن می‌توان خواب بهتری داشت،  اشاره می‌کنم:


علل و راهکار  
یكی از اصول مهم بهداشت خواب همراهی با ساعت زیستی بدن است.  بسیاری از فرآیندهای بدن انسان (مثل دما و ترشح هورمون‌ها) با یک دوره فیزیولوژیک تقریبا ‪ ۲۴‬ساعته تنظیم می‌شود. شرط لازم برای داشتن یک خواب خوب، همراهی با این ساعت زیستی است.


توصیه‌های مهمی در خصوص اصول بهداشت خواب وجود دارد كه به كارگیری آنها در فراهم كردن یک خواب راحت موثر است. از جمله اینكه هر روز صبح در یک ساعت مشخص بیدار شوید. این كار به تنظیم ساعت زیستی كمک می‌كند و پس از مدتی شما در ساعت مشخصی می‌خوابید و بیدار می‌شوید.


میزان نیاز خود به خواب را مشخص کنید. زمانی به رختخواب بروید كه احـــساس خـــستگی می‌كنید و از خوابیدن در ساعات عصر خودداری كنید. در طـــــــول روز و بــــه خصـــوص در ســــاعــــات بعدازظـــهر در مـــعـــرض نور آفتاب قرار بگیرید. مواجهه با نور در ساعات بیداری به تنظیم ساعت زیستی كمک می‌كند.


یكی دیگر از نكاتی كه در فراهم كردن یک خواب راحت موثر است، بهبود محیط فیزیكی خواب است.اگر اتاق خواب فرد راحت و رضایتبخش باشد، خواب وی نیز رضایتبخش خواهد بود. توصیه‌های مورد نظر در این خصوص این است كه از تشک‌هایی استفاده كنید كه خیلی سفت یا خیلی نرم نباشد.


درمورد مناسب بودن دمای اتاق اطمینان حاصل كنید، اتاق خواب شما باید به اندازه كافی تاریک هم  باشد.


اتاق خواب باید ساكــت باشد. اگر نمی‌توان ســرو صــدا را كنتــرل كرد (مثل هــمسایه‌های پرسر و صدا یا صدای پارس سگ‌ها)،  بهتر است از گوش‌بند استفاده كنید.


از اتاق خواب، تنها برای خوابیدن استفاده كنید. اگر از اتاق خواب برای تماشای تلویزیون یا مكالمه تلفنی با دوستان استفاده كنید، ذهن شما برای این كارها شرطی می‌شود و به محض ورود به اتاق خواب به یاد این كارها می‌افتید.
 
برخی اشتباهات رایج در این خصوص سیگار، الكل و قرص‌های خواب است. بسیاری از افراد سیگاری فكر می‌كنند كه سیگار باعث آرامش آنها می‌شود، غافل از اینكه نیكوتین یک ماده محرک و دارای عوارضی مانــند افزایش ضربان قلب و فشار خون اســت كه باعث می‌شود فرد برای به خواب رفتــن مدت بیــشتری را صــرف كند.الكل، ماده‌ای است كه باعث كندی كار سامانه اعصاب مركزی می‌شود و مصرف آن قبل از خواب به ظاهر ممكن است خواب را تسهیل کند، اما الكل ریتم خواب و بیداری را به هم می‌زند و فردی كه الكل مصرف می‌كند، روز بعد احساس كسالت می‌كند. مشكل دیگر الكل، بیدار شدن مكرر برای دفع ادرار است.


به گزارش انتخاب، یكی دیگر از عواملی كه منجر به اختلالات خواب می‌شود، مصرف قرص‌های خواب‌آور است. عوارض این قرص‌ها شامل خواب‌آلودگی  طی روز، نامشخص ماندن علت بی‌خوابی و بازگشت شدیدتر بی‌خوابی به دنبال قطع مصرف آنهاست. این داروها باید طبق نظر پزشک و تنها برای مدت كوتاهی مورد استفاده قرار گیرد.




۰۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن