تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797987025




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

يك ميليون پايه نهمي موش آزمايشگاهي آموزش و پرورش شدند


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: يك ميليون پايه نهمي موش آزمايشگاهي آموزش و پرورش شدند
بعد از اينكه روند انتخاب رشته و «هدايت تحصيلي» دانش‌آموزان پايه نهم در تابستان 95 با مُشكلات و اعتراضات گسترده‌اي پايان يافت، به تازگي معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش از جزئيات هدايت تحصيلي جديد دانش‌آموزان خبر داده است.
نویسنده : نیره ساری 


تابستان سال 1395  در حالي به پايان رسيد كه دانش‌آموزان دوره اول متوسطه بر خلاف سال‌هاي گذشته كه به اختيار خود انتخاب رشته مي‌كردند، ‌تحت عنواني به نام «هدايت تحصيلي» مهم‌ترين و سرنوشت‌ساز‌ترين تصميم زندگي خود را اتخاذ كردند.
ماجرا اينگونه شكل گرفت كه حدود يك ميليون دانش‌آموز پايه نهم به رغم اينكه سال‌ها منتظر ورود به پايه دهم و انتخاب رشته مورد علاقه خود براي ورود به عرصه جدي‌تر زندگي و به دنبال آن تحصيل در آموزش عالي بودند، با مديران و مشاوراني مواجه شدند كه بنا بر وظيفه سازماني محول شده، سكانداري علائق و استعدادهاي دانش‌آموزان را بر عهده گرفتند.
  
ابهامات هدايت تحصيلي
هرچند كه در مسير پر فراز و نشيب هدايت تحصيلي ابزارهايي مانند استعداد و رغبت از قبيل «توانايي»، «پرسشنامه رغبت‌ها»، «ارزش‌ها»، «پرسشنامه شخصيتي»، «نمره سابقه تحصيلي»، «نيمرخ توانايي ارزيابي شده توسط والدين» و «نيمرخ استعدادهاي ارزيابي»، توسط معلمان مورد توجه قرار گرفته و به عنوان ابزارهايي مهم در نظر گرفته شد، اما ابهامات موجود در اين زمينه و عدم اطلاعات كافي مشاوران تحصيلي موجب شد كه بازخورد اين مهم در كوتاه‌ترين زمان ممكن به حاشيه‌اي جدي مبدل شود تا جايي كه حتي تصميم مذكور مورد نقد رئيس دولت يازدهم نيز واقع شد.
مسئولان آموزش و پرورش با اشاره به نگاه كارشناسي و كم نقص هدايت تحصيلي تأكيد داشتند كه «به هيچ‌وجه در هدايت تحصيلي الزام و اجبار نيست» اما اعتراض‌هاي صورت گرفته از سوي خانواده‌ها مبني بر بالا بودن معدل يك دانش‌آموز و ضرورت تعيين شده در راستاي حضور دانش‌آموز در يك رشته تحصيلي خاص نشان از اجبار ناخواسته‌اي داشت كه شايد پيش از آن مورد بررسي قرار نگرفته بود.
  
اجحاف در حق پايه نهمي‌هاي تحصيلي سال 95
توجه به توسعه متوازن در انتخاب رشته دانش‌آموزان يعني در كنار استعداد، نمرات و علايق دانش‌آموز بايد به نيازها و امكانات كشور نيز توجه مي‌شد و همين موضوع منجر شد تا برخي دانش‌آموزان به دليل كمبود معلم و امكانات از رفتن به رشته مورد علاقه خود باز بمانند.
اين موضوع مانع از ثبت‌نام بسياري از علاقه‌مندان به رشته علوم تجربي شد و برخي از آنها با سكانداري مشاوران به سمت رشته‌هايي هدايت شدند كه علاقه‌اي بدان نداشتند؛ چراكه كه طبق اعلام آموزش‌وپرورش كشور با تورم دانش‌آموز در رشته تجربي مواجه بود.
  
ورود رئيس‌جمهور به ماجراي هدايت تحصيلي
روند اعتراضات تا حدي گسترش يافت كه حجت‌الاسلام حسن روحاني با ورود به ماجراي هدايت تحصيلي عنوان كرد:‌ما بايد در اين موارد افراد را آزاد بگذاريم به عنوان مثال من در موضوع هدايت تحصيلي كه در آموزش و پرورش اجبار شده بود، ورود كردم و گفتم كه حق نداريد در اين مسئله بچه‌ها را اجبار كنيد بلكه ما بايد يك چارچوب و مقرراتي را بگذاريم، نه اينكه يك فرد بتواند براي ديگران تصميم بگيرد. زماني بود مي‌گفتند براي رشته رياضي در برخي از دروس بايد نمره اين قدر باشد، ولي فرد تصميم نگيرد، وقتي تصميم به فرد واگذار شود آن وقت تصميم سليقه‌اي، ظلم و اجحاف مي‌شود.
هرچند كه بعد از صحبت‌هاي رئيس‌جمهور ظرفيت پذيرش دانش‌آموز در رشته‌هاي پُرطرفدار از جمله تجربي افزايش يافت، اما بازهم عده زيادي از ثبت‌نام در رشته مورد علاقه خود محروم شدند و به رشته تعيين شده در برگه هدايت تحصيلي بسنده كردند و از سوي برخي ديگر از دانش‌آموزان نيز قبل از صحبت‌هاي رئيس‌جمهور و همراهي مناطق با دانش‌آموزان، اقدام به ثبت‌نام در رشته‌هايي كردند كه در برخي موارد علاقه‌اي به رشته خود نيز نداشتند.

اكنون بعد از گذشت چند ماه، معاون پرورشي و فرهنگي وزير آموزش و پرورش، جزئيات هدايت تحصيلي دانش‌آموزان را اعلام كرده و با بيان اينكه قرار است كه هدايت تحصيلي، يك انتخاب آگاهانه، آزادانه و مديريت شده باشد، گفته است: متأسفانه در برخي استان‌ها، انتخاب‌هايي كه صورت گرفته بود، انتخاب تراكمي بود مثلاً در برخي استان‌ها در رشته تجربي، 60 درصد داوطلب داشتيم كه اين موضوع بعداً بحران‌ساز خواهد بود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن