تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797188296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا فشار خون بالا می‌رود؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، این در حالی است که فشار خون بالا عامل مرگ‌ومیر 7میلیون نفر از مردم دنیا در هر سال به‌حساب می‌آید. اما فشار خون از کجا می‌آید؟ چه خطراتی دارد و چطور باید آن را کنترل کرد؟ دکتر رضا رشیدی، پزشک عمومی، در این مطلب به سؤالات ما پاسخ می‌دهد.

فشار خون چیست؟

خون برای آنکه بتواند در رگ‌ها حرکت کرده و به اندام‌ها برسد، باید دارای فشار باشد. اما این فشار هم حد و مرزی دارد و بیشتر یا کمترشدن آن می‌تواند باعث آسیب‌های جسمی شود؛ از نارسایی قلب گرفته تا کما و مرگ. وقتی گفته می‌شود فردی فشار خون بالا دارد یعنی خون از طریق قلب و عروق با نیرویی بیش از حد لازم پمپاژ می‌شود و این روند به‌تدریج منجر به بزرگ‌شدن عضله قلب و بروز بیماری‌های جدی خواهد شد. در افراد سالم، فشار خون طبیعی باید 80/‌120 تا 90/140 (که اصطلاحا گفته می‌شود 12روی 8 یا 14روی 9) میلی‌متر جیوه باشد. رقم‌های بالاتر از این، یک هشدار است که نباید ساده از کنار آن گذشت.

چرا فشار خون بالا می‌رود؟

فشارخون بالا در افراد مسن بسیار شایع است. در 95درصد موارد علت بالارفتن فشار خون شناخته شده نیست اما افزایش سن، ژنتیک و عوامل محیطی مثل چاقی، سیگارکشیدن، مصرف الکل، استرس و مصرف نمک زیاد دربروز این مشکل مؤثرند. در 5درصد باقیمانده، فشار خون به‌دلیل بیماری خاصی مثل بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های غدد درون ریز (مثل سندروم کوشینگ، هایپرپلازی آدرنال و...) یا تحت‌تأثیر داروها بالا می‌رود. مقاومت به انسولین و بارداری هم ممکن است باعث بالارفتن فشار خون شوند. فشار خون بالا اغلب هیچ علامت آشکاری ندارد اما در موارد پیشرفته ممکن است با سردرد، سرگیجه و خون دماغ به شما عرض اندام کند.

در خانه فشارخون بگیرید

دستگاه‌های فشارسنج انواع مختلفی دارند. اگر از دستگاه‌های دیجیتال استفاده می‌کنید، کار ساده‌تری در پیش دارید اما برای استفاده از دستگاه‌های آنالوگ و قدیمی‌تر ممکن است نیاز باشد چندباری تمرین کنید تا فشار خون دقیق را اندازه بگیرید. برای آنکه نتیجه فشارخونی که سنجیده‌اید درست باشد باید:

محل نبض را تعیین کنید. انگشت اشاره و میانی خود را به داخل قسمت میانی آرنج داخلی تا کنید و به آرامی فشار دهید. از شریان بازویی می‌توانید ضربان را حس کنید. اگر نتوانستید ضربان را تشخیص دهید، سرگوشی را در همان محل قرار دهید تا بتوانید ضربان را بشنوید.

باند دستگاه فشارسنج را مطابق با اندازه بازو تنظیم کنید و روی دست ببندید.

سرگوشی را در قسمت پایین باند قرار دهید و آن را دقیقا در ناحیه ضربان شریان بازویی که قبلا پیدا کرده بودید، تنظیم کنید.

درجه را در جایی بگذارید که بتوانید آن را ببینید. حالا پمپ هوا را فشار داده و پیچ موجود در حباب پمپ را به‌صورت ساعتگرد بگردانید تا جریان هوا بسته شود.

باند را باد کنید. سریع و پشت سر هم، حباب پمپ را فشار دهید تا جایی که دیگر نتوانید صدای ضربان را از طریق گوشی بشنوید. باند را تا جایی باد کنید که درجه عددی بین 180تا200 mmHg را نشان دهد.

باد باند را خالی کنید. شیر جریان هوا را باز کنید و بگذارید باد کافی آرام‌آرام خالی شود. درجه باید ۲ تا ۳ میلی‌متر در هر ثانیه پایین بیاید.

به درجه نگاه کنید و زمانی که دوباره توانستید ضربان را بشنوید، عدد روی آن را بخوانید. این عدد، فشارخون انقباضی شماست. فشارخون انقباضی میزان نیرویی است که خون شما به دیواره‌های شریانی با پمپاژ قلب شما وارد می‌سازد.

دقیقا زمانی که صدای ضربان قطع شد، همان عدد را دوباره بخوانید. این عدد، میزان فشارخون انبساطی شماست. فشار خون انبساطی به میزان فشارخون بین هر ضربان قلب گفته می‌شود.

دستگاه را باز کرده و بگذارید هوای موجود در باند کاملا خالی شود. سپس آن را جمع کرده و کنار بگذارید.

به‌خودتان کمک کنید

اگر فشار خون بالا دارید، باید سبک زندگی‌تان را عوض کنید؛ یعنی برنامه غذایی‌تان، عادت‌های خواب و بیداری، میزان فعالیت روزمره و حتی میزان اضطراب و فشار روحی‌تان باید کنترل شود. برای کاهش عوارض ناشی از فشار خون بالا و کنترل آن توصیه می‌کنیم این کارها را انجام دهید:

1- سیگار و دخانیات را ترک کنید تا آسیب عروقی کمتر شود.
2- با رژیم غذایی و ورزش وزنتان را پایین بیاورید. 3- مصرف نمک را کم کنید و از غذاهای شور، فست‌فود، کنسروی و... استفاده نکنید.
4- استرستان را کنترل کنید و تا حد ممکن سعی کنید عصبانی نشوید. بی‌وقفه کار نکنید.
5- اگر پزشک برایتان دارویی تجویزکرده، داروها را به‌طور منظم مصرف کنید.
6- موادغذایی که سرشار از منیزیم هستند برای پایین‌آوردن فشارخون مفیدند. حبوبات، بادام، سیب، اسفناج، ذرت، غلات کامل، کلم بروکلی و شیر سویا از این دسته‌اند.
7- 2 تا 3 بار در هفته غذای دریایی بخورید.
7- آب زیادی بنوشید و سبزیجات بیشتری در برنامه غذایی‌تان بگنجانید.
8- فشار خون بالا در بیشتر موارد افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را هم درگیر خود می‌کند. با وجود اینکه فشار خون 90/140طبیعی گزارش می‌شود اما اگر شما مبتلا به دیابت نوع 2 هستید، این میزان باید پایین‌تر از 80/135 باشد. ترکیب فشار خون بالا به همراه دیابت نوع2 می‌تواند خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد.

کودکان و فشار خون بالا

پرفشاری خون اغلب به بزرگسالان نسبت داده می‌شود اما فشار خون بالا در کودکان هم به چشم می‌خورد. بیماری عروق، بیماری‌های غدد، مشکلات ژنتیک، تولد زودهنگام، چاقی و استرس، تغذیه با فست فودها و تنقلات شور و در نهایت کم‌تحرکی مهم‌ترین دلایل پرفشاری خون کودکان هستند. همچنین سیگاری‌بودن والدین، به‌ویژه سیگار‌کشیدن مادر در دوران بارداری باعث تنگی شریان‌های بدن و در نهایت فشار خون کودک خواهد شد.






تلگرام جام جم



سه شنبه 19 بهمن 1395 ساعت 10:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن