تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796895796




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لازمه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، جلب اعتماد مردم است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: لازمه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، جلب اعتماد مردم است
بیست و دومین نشست تخصصی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها با موضوع «نقش رسانه‌ها در گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی» سوم بهمن ماه برگزار شد.
در این نشست، علی‌اصغر کاراندیش معاون اداری - مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گیتا علی‌آبادی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها، محمد حیدری مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی، محسن ایلچی مدرس روزنامه‌نگاری اقتصادی حضور داشتند.علی‌اصغر کاراندیش، معاون اداری - مالی و رئیس ستاد گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت توجه به گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی در زمینه تبیین اقتصاد مقاومتی تاکید و تصریح کرد: موضوع فرهنگ‌سازی در کشور ما با بی‌توجهی بسیاری روبه رو شده است. طی سال‌های اخیر، فعالیت‌های اقصادی و اجتماعی بسیاری را انجام داده‌ایم اما از آنجا که به گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی امور توجه نشده است به نتایج مطلوبی نرسیده ایم.کاراندیش با اشاره به اینکه اگر نتوانیم در گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی درست عمل کنیم قطعاً نخواهیم توانست به نتایج مطلوب برسیم خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی با دستور و بخشنامه ایجاد نمی‌شود؛ رسانه‌ها در این زمینه وظیفه دارند برای فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی ابتدا اعتمادسازی کنند و این هنر رسانه است که بتواند این اعتماد را بین مردم ایجاد کند تا با افزایش انگیزه و اراده ملی موضوع اقتصاد مقاومتی به درستی توسعه یابد. وی افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروژه‌ای را در دستور کار داریم که به بحث گفتمان‌سازی در سبک زندگی و اصلاح الگوی مصرف می‌پردازد.گیتا علی‌آبادی، مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها در ادامه به وضعیت کاربرد اقتصاد مقاومتی در اقتصاد و ضرورت عملیاتی شدن مولفه‌های اقتصاد مقاومتی پرداخت و ضمن اشاره به نقش وسایل ارتباط جمعی در پیشبرد جامعه انسانی گفت: امروزه وسایل ارتباط جمعی نوین توانسته‌اند سرمنشا تغییرات و تحولات زیادی در حوزه‌های مختلف انسانی باشند با این توضیح که حوزه اقتصادی نیز از این تحولات مستثنی نبوده‌ است. علی‌آبادی افزود:  باید ببینیم در گفتمان‌سازی یک نظریه تا چه حد آن نظر توانسته وارد زندگی انسانها شود و یا به شیوه رفتاری انسانها تبدیل شود.در ادامه زهره جوادیه پژوهشگر این دفتر با ارائه پیشینه کوتاهی از اقتصاد مقاومتی به معرفی پژوهشی با عنوان "بازنمایی گفتمان اقتصاد مقاومتی در روزنامه‌های سراسری کشور" پرداخت و گفت: این مطالعه در واحد پژوهش دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها در سه نوبت بهار، تابستان و پاییز 1395 صورت گرفته است.وی در ادامه گفت: این پژوهش بر روی 30 روزنامه سراسری با روش تحلیل محتوا و تکنیک پرسشنامه معکوس انجام شده است؛ نتایج ارائه شده این پژوهش نشان می‌دهند مطبوعات بیشترین پوشش رسانه‌ای در زمینه اقتصاد مقاومتی را در فصل بهار95 داشته‌اند و هرچه به ماه‌های بعدی سال می‌رسیم از میزان توجه به آن کاسته شده‌است. در این پژوهش که براساس اسناد بالادستی و بندهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی انجام شده 51 شاخص مورد بررسی قرار گرفته است که متناسب با زمان این پژوهش دارای فراوانی متفاوتی بوده‌اند.
در ادامه، محمد حیدری مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  با اشاره به تغییراتی که تحت پوشش نظم نوین جهانی از سوی قدرت‌های بزرگ به سراسر جهان دیکته شده است بر این نکته تاکید کرد که هم‌اکنون مولفه‌ای به‌نام قدرت نظامی در مناسبات جهانی جای خود را به اقتصاد به عنوان رکن رکین نظام بین‌الملل داده است. وی به تاثیرات سازمان‌های اقتصادی جهانی در مناسبات بین‌الملل پرداخت و به‌جای خالی ایران در این مناسبات و پیمان‌های اقتصادی اشاره و تاکید کرد: با توجه به فضای ژئوپلتیک ایران در منطقه، مرزهای مشترک آبی، هوایی و زمینی با همسایگان و مشترکات فرهنگی فراوان با کشورهای منطقه نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های منطقه استفاده کنیم.

وی با با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان از سوی قدرت‌های اقتصادی جهانی در سالیان گذشته و موفقیت نسبی این تحریم‌ها در قراردادن کشور در یک فضای بسته؛ به آثار برجام اشاره و تاکید کرد: برای رهایی از این فروبستگی‌های اقتصادی و رسیدن به یک اقتصاد مقاوم که بتواند در برابر تکانه‌های خارجی تاب‌آوری لازم را داشته باشد ضروری است تا به یک گفتمان عقلانی دقیق برسیم و همه اعضا و جوارح یک نظام سیاسی می‌بایست به یک اندیشه و فکر واحد برسند در آن‌صورت است که می‌توان ادعا کرد گفتمان اقتصاد مقاومتی شکل گرفته و اندیشه‌ها به یک برنامه جامع و مدون تبدیل شده‌اند. حیدری در ادامه بر ضرورت وجود رایزنان اقتصادی در دستگاه دیپلماسی کشور تاکید و بر این نکته اشاره کرد که وجود این رایزنان یا دیپلمات‌های اقتصادی باعث می‌شود تا تمامی تحولات اقتصادی جهانی رصد شود و کشور بتواند با ارزیابی دقیق‌تری به برنامه‌ریزی اقتصادی براساس اصول اقتصاد مقاومتی بپردازد.
محسن ایلچی، مدرس روزنامه‌نگاری با اشاره به تحقیق دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها و طرح این پرسش که رسانه‌ها چه شناختی از اقتصاد مقاومتی دارند؟ گفت: رسانه‌ها عمدتاً نگاهی سطحی و شعاری نسبت به اقتصاد مقاومتی داشته‌اند و متاسفانه از یک نگاه عمقی پیروی نمی‌کنند و نقش اقناع‌گری در این زمینه ندارند و عمدتا یک نگاه چند برداشتی از آن دارند و هنوز نمی‌دانند اقتصاد مقاومتی چه هست و بیشتر با دید یک اقتصاد ریاضتی به آن نگاه می‌کنند در حالی‌که اصلاً این‌طور نیست و این اصطلاح یک اصطلاح فرامکانی، فراجناحی، مدرن و غیرسیاسی است و رسانه‌ها هنوز این مسائل برایشان تبیین نشده و بیشتر به‌دنبال جریان‌سازی هستند تا گفتمان‌سازی.
ایلچی اشتباه بعدی در زمینه برداشت‌های صورت گرفته از اقتصاد مقاومتی را در این نکته می‌داند که اصولاً اقتصاد مقاومتی توسط دولت ارزیابی می‌شود در صورتی‌که دولت قوه اجرایی است و قوای مقننه، قضاییه، رسانه‌ها و نهادهای علمی و آموزشی همه به موازات هم مسئولیت دارند؛ اقتصاد مقاومتی یک مفهوم فراحاکمیتی است و مستلزم این‌است که هر بخش به وظایف خود عمل کند. ایلچی در پایان اختصاصاً به نقش رسانه‌ها و آسیب‌شناسی آن پرداخت و تاکید کرد: ما روزنامه‌نگار تحقیقی نداریم، خبرنگاران ما دید کوتاه‌مدت دارند، مفهومی عمل نمی‌کنند، تحلیل عمودی نسبت به مباحث اقتصاد مقاومتی ندارند و ما هم نتوانسته‌ایم از رسانه‌ها به نحو احسن در گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم و به مدلی دست یابیم که بتوانیم افکار عمومی را نسبت به این مساله حساس کنیم. این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ بین شرکت‌کنندگان و مهمانان به کار خود پایان داد. 


منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن