تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه نفس از لذتهاى دنيوى سودمندترين روزه‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797795570




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان مرگ دلخراش دسته‌جمعی حیوانات در ایران


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: داستان مرگ دلخراش دسته‌جمعی حیوانات در ایران
وقایع اتفاقیه نوشت: لازم نیست حیواناتی که مرگشان ما را متأثر می‌کند، حتما رو به انقراض باشند. حیواناتی که هنوز خطر نابودی نسل تهدیدشان نمی‌کند هم هرکدام به‌عنوان یکی از عناصر زیستی محیط‌زیست کشور آن‌قدر اهمیت دارند که به‌‌راحتی از کنار مرگ غیرطبیعی‌شان نگذریم.
به گزارس نامه نیوز ، خوشبختانه مدتي است به لطف فراگيري رسانه‌ها به‌ويژه گروه‌هاي فعال در شبکه‌هاي اجتماعي، مرگ دلخراش دسته‌جمعي حيوانات فقط به افسوس فعالان محيط‌زيست و حمايت از حيوانات ختم نمي‌شود.

پرنده، بي‌پرنده

مردم عادي با ديدن اجساد تلنبارشده پرنده‌ها يا جسد بي‌جان يک بز باردار نسبت به دلايلي که زودتر از موعد، حيوانات را به کام مرگ مي‌کشند، حساس شده‌اند و نمونه اين حساسيت را وقتي مي‌بينيم که تصاوير داستان غم‌انگيزي که بر پرنده‌هاي تالاب ميقان رفت از سوي کاربران شبکه‌هاي مجازي دست‌به‌دست مي‌شد تا جايي که مسئولان را وادار به واکنش و توضيح ماجرا کرد. حالا آنها مي‌گويند شيوع آنفلوآنزاي حاد پرندگان موجب مرگ صدها پرنده در تنها تالاب باقي‌مانده در مرکز ايران شده است؛ پرنده‌هايي که مهمان فصلي اين تالاب بوده‌اند و بايد کم‌کم خودشان را براي مهاجرت دوباره آماده مي‌کرده‌اند اما سر از کيسه‌هاي جمع‌آوري و دفن لاشه پرندگان درآوردند.

اگرچه تصاوير اين ماجرا آن را سر زبان‌ها انداخت اما اتفاق نادري نيست چون بسياري از پرنده‌هاي مهاجر وقتي وارد اقليم ايران مي‌شوند اگر از خطر شکار جسته باشند، احتمال زيادي وجود دارد که درگير انواع بيماري‌ها شوند که يا مسري هستند مانند همين آنفلوآنزا يا حاصل آب و خوراک آلوده؛ سرنوشتي که به‌تازگی گريبان پرنده‌هايي را گرفت که چند صباحي مهمان درياچه اروميه شده بودند و درنهايت هم مدير کل حفاظت محيط‌زيست استان آذربايجان‌غربي اعلام کرد که دليل مرگ‌و‌مير گسترده آنها مسموميت ناشي از آلودگي آب محل فرودشان بوده اما مصائب پرنده‌ها تمام نشده است؛ آنها اگر از همه اين گذرگاه‌هاي مرگبار فرار کنند و بيماري، آنها را از پا درنياورد، ممکن است خشکسالي و کمبود غذا آنها را از مهاجرت نااميد و پشيمان کند؛ البته اتفاقات ناگوار ديگري هم در انتظارشان خواهد بود مثل برق‌گرفتگي با ‌گيرکردن در کابل‌هاي فشار قوي.

همين چند روز پيش ‌بهنام آزادي‌راد، استاد دانشگاه و فعال محيط‌زيست اعلام کرد که سالانه عقاب‌هاي صحرايي زيادي به‌ویژه در منطقه اراک بين کابل‌هاي برق فشار قوي ‌گير مي‌کنند و جسد خشک‌شده‌شان، درس عبرتي براي پرنده‌هاي ديگر مي‌شود.

طاعون ريشه‌کن نشده است

خطرات مهاجرت و زندگي در ايران، مختص پرنده‌ها نيست و هر سال تعداد زيادي از حيواناتي که روي زمين راه مي‌روند هم زودتر از چيزي که بايد، به خاک مي‌افتند. بسياري از آنها را يا تصادفات رانندگي از بين مي‌برد که حاصل جاده‌سازي در مناطق نامناسب و کنترل‌نشدن ورود حيوانات به محدوده تردد خودروهاست يا انواع بيماري‌ها مانند طاعون؛ بيماري‌ای که نه‌‌تنها اسمي ترسناک براي انسان‌ها محسوب مي‌شود بلکه اگر نشخوارکننده‌ها مي‌توانستند با ما حرف بزنند، مي‌گفتند چقدر از شنيدن اسمش به وحشت مي‌افتند.

سال‌هاست اين بيماري مسري، حيوانات نشخوارکننده اعم از اهلي و غير‌اهلي را از بين مي‌برد و تا وقتي شيوعش به اطراف پايتخت نرسيده بود، توجه و واکنش مسئولان را به‌دنبال نداشت و حتي وقتي جسد صدها کل و بز در قزوين با دهان خون‌آلود امحا شد، باز خبري نبود تا اينکه حيوانات پارک خجير هم به اين بيماری مبتلا شدند و رسانه‌ها با تيتر «طاعون به تهران رسيد» واکنش مسئولان را برانگيختند.

باوجوداين، هنوز هم آن‌طور که بايد و شايد براي جلوگيري از ابتلاي نشخوارکننده‌ها به اين بيماري انجام نشده و آمار مرگ‌و‌مير آنها در ايران و افغانستان چندان تفاوتي با يکديگر ندارد.

افتاده بر آب

مرور خبرها نشان مي‌دهد، مرگ بر اثر دسته‌گل‌هايي که انسان به آب داده است، خودش را به آبزيان هم مي‌رساند. آب‌هاي جنوبي ايران از سواحل عسلويه گرفته تا پارسيان و قشم در استان هرمزگان، مدت‌هاست شاهد تلفات پراکنده‌اي بين انواع آبزيان، پستانداران و خزندگان دريايي بوده است؛ اگرچه مرگ‌و‌مير آبزيان دريايي چيز تازه‌اي نيست و سال‌هاست به دلايل مختلف مشاهده مي‌شود اما تداوم مرگ‌و‌مير ماهيان مدتي است جاي خود را به لاشه‌هاي نيمه‌پوسيده نهنگ‌ها، دلفين‌ها و لاک‌پشت‌هاي دريايي داده که گاهي از سوی مأموران شيلات و محيط‌زيست، گزارش مي‌شوند.

مرگ سه نهنگ غول‌پيکر در آب‌هاي بوشهر و حداقل 20 لاک‌پشت سبز و پوزه‌عقابي که فقط آمار 6 ماه انتهايي سال گذشته هستند، نشان مي‌دهد نگراني فعالان محيط‌زيست و محلي‌ها چندان هم بيراه نيست و دلايل مختلفي هم براي مرگ اين حيوانات اعلام شده است؛ از برخورد با پره‌هاي غول‌پيکر شناورها تا مسموميت بر اثر آلودگي‌هاي نفتي و صنعتي.

اسير و مريض

فکر نکنيد طبيعت فقط دور از چشم انسان مي‌تواند حيوانات را از پا دربياورد بلکه ايران، يکي از کشورهايي است که در زمينه حفاظت از حيوانات در بند هم وضعيت خوبي ندارد. بسياري از باغ‌وحش‌ها به‌ویژه در شهرستان‌ها بدون داشتن استانداردهاي حداقلي تبديل به اسارتگاه‌هایی پررنج براي حيوانات شده‌اند؛ حيواناتي که زودتر از آنچه بايد، به کام مرگ فرستاده مي‌شوند. هنوز بسیاری از ما، تصوير خرس باغ‌وحش شيراز را فراموش نکرده‌ايم. وضعيتي که هنوز هم درباره بسیاری از حيوانات در باغ‌وحش‌هاي شهرهاي آمل، خرم‌آباد، بابلسر و... ادامه دارد و حتي در تهران هم موارد مشکوک زيادي از مرگ‌و‌مير حيوانات گزارش مي‌شود که نمونه‌اش مرگ ببرهاي وارداتي به‌ دليل ابتلا به بيماري مشمشه بود و بعضي از کشورها را قانع کرد که حيواناتشان را براي نگهداري به باغ‌‌وحش‌هاي ايران نسپارند.

در مواردي هم تخريب زيستگاه‌هاي حيوانات وحشي که منجر به کمبود غذا در محيط طبيعي زندگي‌شان شده، آنها را به سمت سکونتگاه‌هاي انساني مي‌کشاند و سرانجام خيلي از آنها چيزي جز کشته‌شدن به‌دست انسان‌هاي وحشت‌زده نيست.

اين موارد، آن‌قدر ديده شده است که هر چند وقت يک‌بار، مسئولان حفاظت محيط‌زيست درباره نحوه مواجهه با حيوانات وحشي به مردم توصيه‌هايي مي‌کنند مثل حرف‌هاي اخير ميرمحسن حسيني، معاون محيط‌زیست طبيعي اداره کل حفاظت محيط‌زيست استان آذربايجان شرقي که مردم را به مدارا با حيواناتي که به‌خاطر سرما و گرسنگي به خانه‌هاي آنها نزديک مي‌شوند، دعوت کرد و گفت: «با توجه به سردي هوا، بارش‌هاي اخير برف و پوشيده‌شدن مراتع با برف، حيوانات و پرندگان وحشي برای يافتن غذا به حاشيه مناطق روستايي و شهري و سکونتگاه‌هاي انساني نزديک مي‌شوند؛ بنابراین از عموم مردم دوستدار طبيعت استان، درخواست مي‌کنیم در صورت مشاهده و مواجهه با حيات‌وحش، مراتب را به نزديک‌ترين اداره حفاظت محيط‌زيست اطلاع يا با شماره تلفن‌هاي 1540 و 1812 تماس و اعلام کنند.»

همه اينها گفته شد که يادآوري شود، سالانه هزاران حيوان از گونه‌هاي مختلف در ايران از دست مي‌روند بدون اينکه سنشان به ميانگين عمر گونه خودشان رسيده باشد و توانسته باشند سير عادي حياتشان را طي کنند





۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن