تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه كسى مستحق دوستى خداوند و خوشبختى باشد، مرگ در برابر چشمان او مى آيد و آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797887992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غذاهایی که نباید با همراه با دارو بخوریم


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: غذاهایی که نباید با همراه با دارو بخوریم
کلسیم فرآورده‌های لبنی مانند شیر، ماست و پنیر در معده و قسمت فوقانی روده باریک به آنتی‌بیوتیک متصل شده و با تشکیل یک ترکیب نامحلول مانع جذب برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مانند تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین می‌شود. به منظور جلوگیری از بروز این مشکل توصیه می‌شود آنتی‌بیوتیک‌ها یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از وعده غذایی مصرف شوند.
مواد غذایی و نوشیدنی‌ها می‌توانند بر عملکرد و اثربخشی داروهای مصرفی تاثیر بگذارند. بنابراین توصیه می‌شود همواره در هنگام مصرف دارو بروشور داروها به دقت خوانده شده یا در این باره با پزشک مشورت شود.

در اینجا به برخی از متداول‌ترین تداخلات دارو و غذا اشاره خواهد شد.

گریپ‌فروت
گریپ‌فروت برخلاف سایر مرکبات حاوی ترکیبی به نام فورانوکومارین است که تغییراتی را در برخی داروها ایجاد کرده و از طرق مختلف با برخی داروها تداخل دارد. گریپ‌فروت سبب افزایش جذب داروهای استاتین (سیمواستاتین، لووستاتین و ...) می‌شود. این داروها جهت کاهش کلسترول خون تجویز می‌شوند. افزایش میزان استاتین خون سبب بروز عوارضی مانند درد عضلانی، افزایش آنزیم‌های کبدی و اختلالات کبدی می‌شود. به همین علت توصیه می‌شود که در صورت مصرف داروهای استاتین از مصرف گریپ‌فروت خودداری شود.

همچنین گریپ‌فروت سبب متابولیسم غیرطبیعی داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، کنترل کننده‌های فشارخون، جایگزین‌های هورمون تیروئید و بلوکه کننده‌های اسید معده شده و می‌تواند منجر به کاهش یا افزایش میزان دارو در خون شود. بنابراین توصیه می‌شود در صورت مصرف این داروها از مصرف گریپ‌فروت اجتناب شود یا مصرف آن کاهش یابد.

سبزیجات برگ سبز
داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین فاکتورهای انعقادی وابسته به ویتامین K را مهار می‌کنند. مصرف مقادیر زیاد سبزیجات برگ سبز به علت داشتن ویتامین K می‌تواند سبب کاهش اثربخشی این داروها جهت جلوگیری از لخته شدن خون شود. به خصوص زمانی که دریافت سبزیجات به طور قابل توجه کاهش یا افزایش یابد، این مشکل تشدید خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود که در صورت دریافت داروهای رقیق کننده خون، سبزیجات برگ سبز در مقادیر ثابت دریافت شده و میزان مصرف تغییر نکند.

جانشین‌های نمک
غالبا در جانشین‌های نمک، سدیم با پتاسیم جایگزین می‌شود. بیماران مبتلا به نارسایی قلبی که دیگوکسین دریافت می‌کنند و افرادی که مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) را به منظور درمان پرفشاری خون دریافت می‌کنند باید در مصرف جایگزین‌های نمک دقت کنند. افزایش دریافت پتاسیم سبب کاهش اثربخشی داروی دیگوکسین و در افراد دریافت کننده مهارکننده‌های ACE سبب افزایش قابل توجه پتاسیم در خون می‌شود.

فیبر
دیگوکسین به منظور تقویت عضلات قلب، کاهش ضربان قلب و دفع مایعات اضافی از بدن تجویز می‌شود. فیبر رژیم غذایی، به خصوص فیبرهای نامحلول مانند سبوس گندم می‌تواند سبب کاهش سرعت جذب دیگوکسین و کاهش اثربخشی دارو شود. توصیه می‌شود بیماران دارو را یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از وعده غذایی مصرف کنند.

غذاهای حاوی تیرامین
تیرامین نوعی اسید آمینه است. مقادیر بالای آن در خون می‌تواند سبب افزایش فشارخون شود. برخی داروها مانند مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) که برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند و داروهای مورد استفاده در درمان علائم بیماری پارکینسون سبب اختلال در تجزیه تیرامین می‌شوند. توصیه می‌شود بیماران دریافت کننده داروهای مذکور از مصرف غذاهای حاوی تیرامین مانند شکلات، پنیر کهنه، گوشت دودی، هات‌داگ و محصولات تخمیر شده سویا خودداری کنند.

لبنیات
کلسیم فرآورده‌های لبنی مانند شیر، ماست و پنیر در معده و قسمت فوقانی روده باریک به آنتی‌بیوتیک متصل شده و با تشکیل یک ترکیب نامحلول مانع جذب برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مانند تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین می‌شود. به منظور جلوگیری از بروز این مشکل توصیه می‌شود آنتی‌بیوتیک‌ها یک ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از وعده غذایی مصرف شوند.

این توصیه در مورد تمام آنتی‌بیوتیک‌ها کاربرد ندارد. به عنوان مثال توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از مشکلات معده مترونیدازول با آب یا شیر مصرف شود.

منبع: روزنامه سپید









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن