تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ كس جز با اجراى حدود و احكام خدا خوشبخت نمى‏شود و جز با ضايع كردن آن بدبخت نمى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797912090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«يتيم‌خانه ايران» و نسبت آن با سينماي ملي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «يتيم‌خانه ايران» و نسبت آن با سينماي ملي
ژانر تاريخي در سينماي ايران ژانر مهجوري است و ورود فيلمسازان به اين ژانر موانع و مشكلات خاص خود را دارد.
نویسنده : جواد محرمي 


ژانر تاريخي در سينماي ايران ژانر مهجوري است و ورود فيلمسازان به اين ژانر موانع و مشكلات خاص خود را دارد. «يتيم خانه ايران» تجربه‌اي تازه در اين ژانر محسوب مي‌شود؛ فيلمي كه درباره يكي از حلقه‌هاي مفقوده تاريخ معاصر ايران ساخته شده است، نسل‌كشي مردم ايران توسط دولت استعماري انگلستان در جريان جنگ جهاني اول؛ ماجرايي كه گويي در تاريخ معاصر ايران گم شده است.

ساخته‌شدن فيلم يتيم‌خانه ايران به لحاظ بازنمايي بخشي از جنايت انگلستان در ايران يك فيلم استراتژيك محسوب مي‌شود كه مي‌توان آن را در چارچوب سينماي ملي تعريف كرد. اين فيلم موضوعي كاملاً ملي را كه در بستري تاريخي اتفاق افتاده دستمايه قرار داده است و از اين جهت يكي از ملي‌ترين آثار سينماي ايران قلمداد مي‌شود؛ فيلمي كه به لحاظ راهبردي ارزش هزينه‌اي را  كه براي آن شده، دارد و بيش از پيش راه را براي توليد آثار استراتژيك سينما باز مي‌كند.
سينماي ايران به دليل رويكردهاي غلط مديريت‌هاي سينمايي در چند دهه گذشته به جاي رفتن به سوي مدلي مشخص كه از دل آن آثاري منطبق بر منافع ملي بيرون بيايد، همواره ترتيبي اتخاذ كرده است كه سينماگران به سمت توليد آثار جشنواره پسند بروند. اين انحراف سبب شده است تا بسياري از موضوعات و مضامين مبنايي كه نسبتي معين با منافع ملي پيدا مي‌كند در سينما مغفول واقع شود و مردم ايران كمتر تصويري منطبق با نياز فرهنگي و اجتماعي خود بر پرده سينما مشاهده كنند.

اكران فيلم‌هايي چون «سيانور» و «يتيم‌خانه ايران» اين روزها به جايگاه سينماي ايران اعتبار داده است، هر چند اين فيلم‌ها مي‌توانست با تدبير سازمان سينمايي فصل بهتري از اكران را به خود اختصاص می‌داد، ولي اين فرصت با بي‌تدبيري مديريت سينمايي و اختصاص فصل خوب اكران به فيلم‌هاي مبتذلي چون «50 كيلو آلبالو» و «من سالوادور نيستم» اتفاق نيافتاد. مديريت سينمايي بايد نسبت به انتخاب‌هايش پاسخگو باشد و حالا كه آثار استراتژيك از سوي مردم با استقبال مواجه شده و اين جنس از سينما جاي خود را در سينماي ايران باز كرده است بنابراین هزينه كردن و استفاده از احكام رياستي براي توليد آثاري چون «50کیلو آلبالو» و «ارادتمند، نازنين...» نمي‌تواند توجيهي داشته باشد.

موضوعات و مضامين زيادي هستند كه مي‌توانند در قالب سينماي ملي قرار بگيرد و سازمان سينمايي موظف است در اين زمينه به وظيفه ذاتي خود عمل كند. ماجراي نسل‌كشي انگلستان پيش از اين حتي يك‌بار هم به گوش اغلب ايرانيان خطور نكرده بود. اينكه چرا بايد فاجعه‌اي كه از وقوع آن تنها نزديك به يك قرن مي‌گذرد و به لحاظ تاريخي مربوط به دوران معاصر مي‌شود تا اين اندازه در بين ايرانيان موضوعي ناآشنا باشد، خود به يك راز مي‌ماند.
 
اين فاجعه كه از آن به عنوان قحطي بزرگ ۱۲۹۶–۱۲۹۸ هجري شمسي (۱۹۱۷ تا ۱۹۱۹ ميلادي) ياد مي‌شود منجر به تلفات جاني فراواني در ايران شد. از اين رويداد به عنوان بزرگ‌ترين قحطي و فاجعه انساني تاريخ ايران ياد شده است كه تبعات فاجعه‌آميز آن براي ايرانيان از حمله مغول در قرن سيزدهم ميلادي نيز بسيار فراتر رفت. درباره اين ماجرا مطالب اندكي نوشته و حتي كمتر شناخته شده‌است. نوشته‌اند در اين قحطي نزديك به ۴۰درصد (در برخي ديگر از منابع ۲۵ درصد) از جمعيت ايران به سبب گرسنگي و سوءتغذيه و بيماري‌هاي ناشي از آن از بين رفتند. متهم اصلي اين رويداد دولت بريتانيا است كه به دليل خريد گسترده غلات و مواد غذايي در ايران به منظور ارسال به جبهه متفقين، وارد نكردن غذا از هندوستان و بين‌النهرين، ممانعت از ورود غذا از ايالات متحده و اتخاذ سياست‌هاي مالي  از جمله تحويل ندادن درآمدهاي نفت به ايران، مسبب اصلي شناخته مي‌شود.

در اين دوران كه مصادف با جنگ جهاني بود به‌‌رغم اعلام بي‌طرفي در جنگ از سوي حكومت ايران بخش‌هايي از ايران توسط نيروهاي انگليس و تا حدي روسيه اشغال شده بود و انگلستان براي پيروزي در جنگ با آلمان و به واسطه ضعف دولت مركزي كه تن به اشغال داده بود هر آنچه مي‌توانست ذخاير غذايي ايران را غارت كرد. توليد يتيم‌خانه ايران از اين جهت كه نقاب از چهره واقعي استعمار پير مي‌كشد، اداي دين كوچكي به ملت ايران محسوب مي‌شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن