تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797868833




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فراستی همین جوری جذاب است!


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه هفت صبح - احمد رنجبر: حالا دست مسعود فراستی برای کارگردان ها رو شده و با این نیت به هفت می روند که با ادبیات خود آقای منتقد سر میز نقد بنشینند. جمعه شب نوبت «سایه های موازی» بود که توسط فراستی نقد شود. کارگردانش اصغر نعیمی است که سابقه ژورنالیستی دارد و می داند چطور با منتقد هفت دوئل کند.
 
هرچند شیوه او به اندازه شهاب اسفندیاری که چند هفته پیش در قامت مدافع «فروشنده» رو به روی فراستی نشست، جواب نداد اما در نهایت توانست حرف هایش را به کرسی بنشاند و منتقد برنامه را متهم به استفاده از ادبیات نامناسب کند. این اتفاق سوژه این گزارش ما شده تا ضمن نگاهی گذرا به آن چه در میز نقد هفت اخیر گذشت، شیوه مسعود فراستی در تحلیل فیلم ها را به چالش بکشیم. این روشی درست و اصولی در نقد است؟ علیرضا رییسیان تهیه کننده و کارگردان سینما پاسخ می دهد.

چرا اجازه ندارم به فراستی توهین کنم؟

آن چه هفت اخیر را ویژه کرد، داغ شدن مجادله مسعود فراستی و اصغر نعیمی است. ریشه این بگومگو، اعتراض اصغر نعیمی به ادبیات فراستی بود تا جایی که بیننده در لحظاتی درگیری لفظی طرفین را به تماشا نشست. نعیمی حضور فراستی در برنامه «هفت» را به امرار معاش مرتبط دانست و از او خواست حرمت خود را حفظ کند، فراستی نیز بارها بخش های مختلف فیلم او را سطحی، چیپ و دارای فیلمنامه ای فاجعه دانست.
 

فراستی همین جوری جذاب است!
 



فراستی از اصطلاحاتی مثل «بی عرضه» و «فیلمفارسی» استفاده کرد و نعیمی جواب داد: «من خیلی مردد بودم به این برنامه بیایم. تو می گویی فیلمنامه نویس عرضه نوشتن نداشته و من هم می توانم بگویم تو عرضه نقد نداری! رسانه عمومی جایی است که وقتی ما در آن صحبت می کنیم باید مراقب باشیم از چه ادبیاتی استفاده می کنیم.»

و فراستی این طور پاسخ داد: «پشت این جمله ها مخفی نشو. عرضه یعنی توان! توان این را نداشته است. تو با ادبیات خودت برداشت کن. به جای آنکه ناراحت شوی و استرس بگیری، به نقد فیلمت پاسخ بده.» و جمله آخر نعیمی این بود: «چرا مسعود فراستی به خود اجازه می دهد درباره فیلم من توهین کند، اما من اجازه ندارم به او توهین کنم؟»

رویه نادرست فراستی

اتفاق جمعه شب ادامه طبیعی شیوه مسعود فراستی در نقد فیلم ها است. پیش تر نوشته ایم که چنین ادبیاتی نه تنها زیبنده برنامه ای تلویزیونی نیست که باعث می شود فیلمسازان به جای پذیرش ضعف اثرشان، در موضع مظلوم قرار گیرند و بیننده گمان کند مثلا کیفیت «سایه های موازی»، در اندازه «فروشنده» است! با علیرضا رییسیان که طرح موضوع می کنیم، ترجیح می دهد کلی تر پاسخش را بیان کند: «من اساسا نمونه چنین برنامه ای که منتقد و فیلمساز رو در روی هم بنشینند و درباره یک فیلم درگیر شوند را در هیچ جای دنیا ندیده ام؛ چون منتقد فیلم را می بینید و نظراتش را مکتوب یا شفاهی انعکاس می دهد.»

بعد از آن بر روی شخصیت مسعود فراستی زوم می کند: «او تیپی برای خودش ساخته که در آن پوزیشن به مقاصدی که می خواسته دست پیدا کرده است. یعنی یک آدم مخالف خوان تندرو با ادبیاتی که در حیطه قوانین نقد فیلم و اساس نقد هنر قرار نمی گیرد. پس این شخصیت در هر صورت پیروز خواهدشد، به دلیل این که جامعه ما اصولا برای مخالفت های تند و تیز آمادگی بیشتری دارد تا حرف آکادمیک درست و یا تحلیل.

از همین لغتی که ایشان به عنوان پایه نقدهایش مرتب استفاده می کند بگیر تا حرف های کلی در نقد فیلم: «درآمده؛ در نیامده.» اصلا چنین واژه ای در دنیای نقد چه معنی دارد؟! در حالی که در برنامه شبکه های خارجی وقتی یک خط از یک منتقد معروف نقل قول می کنند، بدون این که فیلم را دیده باشی می توانی به یک شمای کلی دست پیدا کنی.»

محصول انحصار

علیرضا رییسیان یکی از دلایل اصلی که باعث شده مسعود فراستی بر شیوه نقدش تاکید داشته باشد را پایین بودن تعداد برنامه های سینمایی می داند: «در برنامه های خارجی نقدهای زیادی درباره یک فیلم توسط مجری خوانده می شود ولی این جا ما فقط با یک برنامه و یک منتقد رو به رو هستیم.
 
بنابراین چیزی که این منتقد درباره فیلم ها می گوید می تواند پیامدهای ناگوار داشته باشد. اگر ما 10 برنامه درباره سینما داشتیم و 10 منتقد مختلف در آن ها حضور داشتند، اصلا شیوه نقد تند و تیز فراستی مهم نبود. چون یکی از آن مجموعه تلقی می شود؛ هر کسی ادبیات او را دوست داشت، می دید و هر کس دوست نداشت سراغ شبکه ای دیگر می رفت.  ولی در کشوری که تلویزیون انحصاری است، آقای فراستی خیلی زیرکانه چنین شخصیتی برای خودش ترسیم کرده و در یک پروسه چندساله آن را جا انداخته است.»
 

فراستی همین جوری جذاب است!



فراستی همین جوری جذاب است!

وقتی مسعود فراستی توسط محمود گبرلو کنار گذاشته شد، یکی از عوامل جذابیت برنامه از بین رفت. حتی قبل از این که توسط فریدون جیرانی دعوت شود، میز نقد جذابیت نداشت. از رییسیان می پرسیم فکر نمی کنید رفتن فراستی یا حذف این تیپ جذابیت را از هفت بگیرد: «اساسا اگر فراستی غیر از این باشد، کسی بیننده اش نخواهدبود. کما این که کتاب های قابل تاملی درباره هیچکاک و برگمان جمع آوری کرده، اما کسی او را به خاطر این اتفاق به یاد نمی آورد. برای همین است که می گویم چنین لحن و ادبیاتی را زیرکانه برای خود انتخاب کرده.»

وقتی منتقد کم می آورد

در برنامه اخیر هفت نعیمی آمده بود که پاسخ فراستی را بدهد. همین باعث شد منتقد برنامه عصبانی شود مثل اتفاقی که در مواجهه اش با شهاب اسفندیاری رخ داد. رییسیان مثال دیگری می آورد: «در برنامه ای که علی معلم رو به روی فراستی نشست و درباره «مدمکس» صحبت کرد کاملا نظرش غالب شد. اصغر نعیمی در برنامه اخیر حرف جالبی به فراستی زد که تو تحمل نقد نداری چرا همه را نقد می کنی؟ و واقعا فراستی تحمل نقد ندارد.»

به بهروز افخمی کمک کنیم

صحبت که به این جا می رسد از رییسیان می پرسیم معنای حرف شما یعنی باید هفت از بهروز افخمی گرفته شود: «نه؛ اتفاقا من معتقدم باید به بهروز کمک کرد تا با برخورداری از یک تیم قوی در اتاق فکر، هفت جذاب و متنوع شود. بار بصری برنامه باید افزایش پیدا کند، آدم ها متنوع شوند و از حالت تیپیکال و یکنواخت بیرون بیایند.

رییسیان به نکته قابل تامل دیگری هم اشاره می کند: «اگر شما طوری برنامه را به این شکلی که هست بچینی و آیتم ها را با رویکرد جذاب تهیه نکنی، حذف کسی مثل فراستی جذابیت را از بین می برد. ولی اگر شکل برنامه و آیتم ها متنوع باشد، حذف فراستی هیچ ضربه ای به آن نمی زند. هفت برنامه ای سینمایی است ولی شما کمترین بار بصری را از آن می بینید. در حالی که نود دارای آیتم های متنوع و جذاب است و همین باعث می شود بحث هایی مثل داوری بر تمام برنامه غلبه نکند.»





۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن