تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797001394




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

7 ستاره‌ که میلیون‌ ها سال در حال چرخش اند


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: zoomit.ir - حمیده خادم زاده: ستارگان خوشه‌ی پروین با اسامی دیگری چون "ثریا" و "هفت خواهر" شناخته شده‌اند. این ستارگان با سرعت‌های مختلف در حال چرخش هستند و اخیرا یک تیم تحقیقاتی چرخش آن‌ها را مورد بررسی قرار داده است.

 
 
هفت ستاره‌ ای که میلیون‌ ها سال در حال چرخش هستند


 

از زمان‌های خیلی دور، ستارگان خوشه‌ی پروین از محبوبیت و جذابیت خاصی بین مردم برخوردار بوده‌اند. از این ستارگان در اسناد ژاپنی، آیین‌های هندو، اسلام، مسیحیت و حتی اسطوره‌هایی چون سلت‌ها، آزتک‌، مائوری و سو یاد شده است.

اکنون پس از گذشت هزاران سال، به این دانش رسیده‌ایم که این ستارگان با چه میزان سرعتی در حال چرخش هستند. این اطلاعات کمک خواهد کرد که ستاره‌شناسان نسبت به شکل‌گیری و تکامل سامانه‌ی سیاره‌ای و ستارگان میزبان آن‌ها درک بهتری پیدا کنند.

البته جمعیت ستارگان خوشه‌ی پروین بیش از ۷ ستاره‌ی قید شده در اسطوره‌های یونانی است. این خوشه حدود ۱۰۰۰ عضو دارد. ستارگانی که ۱۲۵ میلیون سال قبل به این مجموعه پیوستند، عمده‌ی جمعیت ستارگان خوشه‌ی پروین را تشکیل داده‌اند و اکنون می‌روند تا از جوانی وارد مرحله‌ی بزرگسالی شوند. در طول این دوره، سیارات تمایل داشتند که برای رسیدن به بلوغ خود سریع‌تر شکل بگیرند و در مقابل ستارگان هم میل به چرخش سریع‌تری داشتند.

"لوییزا ربول" (Luisa Rebull)، دانشمند پژوهش‌گر در زمینه‌ی پردازش مربوط به چرخش ستارگان و سن آن‌ها را دارند. البته هنوز خیلی چیزها باقی مانده است تا بدانیم که چرا و چه موقع ستارگان چرخش خود را آهسته می‌کنند و دست از کار می‌کشند؟

نتایج این پژوهش به صورت سه مقاله‌ در Astrophysical Journal چاپ خواهد شد و در حال حاضر به صورت آنلاین در arXiv قابل دسترس است.

این تیم پژوهشی با استفاده از تلسکوپ شکارچی سیاره‌ی "کپلر" نور ساطع شده از خوشه‌ی پروین را مورد بررسی قرار دادند. کپلر با تمرکز روی زاویه‌ی مغناطیسی ایجاد شده توسط نقاط ستارگان، حرکت آن‌ها را در اطراف هر ستاره ردیابی کرد.

خوشه‌ی پروین به مدت ۷۲ روز تحت نظر قرار گرفت که طی این مدت میزان چرخش ۷۵۰ عضو خوشه اندازه‌گیری شد که ۵۰۰ ستاره از این گروه، جزو کم‌جرم‌ترین‌ها، تاریک‌ترین‌ها و کوچک‌ترین‌های خوشه‌ی پروین بودند. تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسید که ستارگان بزرگ‌تر میل به چرخش آهسته‌تر با دوره تناوبی بین یک تا ۱۱ روز زمینی دارند حال آن که دوره تناوب  چرخش ستارگان کوچک‌تر کمتر از یک روز است. به عنوان مقایسه می‌توان دوره‌ی تناوب چرخش لکه‌های خورشیدی نزدیک به خط استوا را مثال زد که حدود ۲۶ روز است.

ربول اضافه می‌کند: "در باله‌های خوشه‌ی پروین، ستارگانی که چرخش آهسته‌تری دارند میل به سنگین‌تر شدن دارند در حالی که ستارگان چابک‌تر تمایل به سبک‌تر شدن از خود نشان می‌دهند."

خوشه‌ی پروین در فاصله‌ی ۴۵۰ سال نوری از زمین قرار گرفته است و طیفی غنی از انواع اجرام با ستارگان نور آبی را به همراه خود دارد.

ربول در جمع بندی نهایی خود اضافه می‌کند: "امیدواریم که از طریق مقایسه نتایج خود با دیگر خوشه‌های ستاره‌ای، درک بیشتری از رابطه‌ی بین جرم، سن و تاریخچه‌ی هر ستاره در منظومه شمسی پیدا کنیم."




۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن