تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به ف...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797828361




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا گیاهان می توانند با هم صحبت کنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: وب سایت ویدوآل: به نظر شما گیاهان هوشمند و قادر به ارتباط برقرار کردن با یکدیگر هستند؟! بدون‌شک اینطور به نظر نمی‌ رسد؛ چراکه گیاهان برخلاف جانوران دارای حواس پیچیده یا سیستم عصبی نیستند و بسیار منفعل به نظر می‌ رسند. آن‌ها تنها حمام آفتاب می‌گیرند و به‌طور غریزی به ورودی‌هایی مثل نور و آب پاسخ می‌ دهند.
 

با این که ممکن است عجیب به نظر بر‌سد، اما گیاهان با هم ارتباط برقرار می‌کنند و درست مانند جانوران می‌توانند انواع علامت‌های شیمیایی را در واکنش به محیط زیستشان تولید و این علائم را با‌هم به اشتراک بگذارند؛ به‌خصوص زمانی که مورد حمله قرار می‌گیرند. این علامت‌ها از 2 راه منتقل می‌شوند: یکی از راه هوا و دیگری از راه خاک.
 

هنگامی که برگ‌های گیاهان توسط حشرات گرسنه یا یک ماشین چمن‌زن مهاجم آسیب می‌بینند، از خود گاز خارج کرده یا مواد شیمیایی را بخار می‌کنند. آن‌ها عواملی هستند که بوی علف تازه کوتاه شده را به‌وجود می‌آورند. گونه‌های خاصی از گیاهان مانند بومادران و لوبیای لیما، می‌توانند آن پیام‌های هوایی را بگیرند و ترکیب شیمیایی داخلی خود را با توجه به آن‌ها تنظیم کنند.
 

در یک آزمایش دانشمندان به‌طور عمدی توسط حشرات یا قیچی به برگ‌های بومادران آسیب وارد کردند. به این ترتیب در طول تابستان سایر شاخه‌های بومادران و همچنین شاخه‌های بوته‌های همسایه به‌وسیله حشرات سرگردان کمتر خورده شد که نشان‌دهنده این بود که آن‌ها دفاع ضد‌حشره خود را تقویت کرده‌اند. حتی جابه‌جایی هوای بالای یک گیاه خورده شده به بالای یک گیاه دیگر، مقاومت گیاه دوم را در برابر حشرات بالا برد. این نشانه‌های هوایی احتمال بقای جوانه‌ها را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که گیاهان بالغ شاخه‌ها و گل‌های بیشتری را تولید کنند.
 

اما چرا یک گیاه به همسایه‌های خود اخطار می‌دهد؛ به‌خصوص زمانی که بر سر منابع با‌هم در نزاع هستند؟ خب ممکن است این یک پیامد تصادفی از مکانیزم دفاع شخصی گیاه باشد. آن‌ها به‌ راحتی و مثل ما نمی‌توانند اطلاعات را از بدنشان انتقال دهند؛ به‌خصوص وقتی که آب کم باشد.
 
بنابراین گیاهان بر آن مواد شیمیایی هوایی تکیه می‌کنند تا پیغامی را از یک بخش گیاه به بخش دیگر مخابره کنند. گیاهان همجوار هم می‌توانند آن پیام‌ها را استراق‌سمع کنند؛ مثل این‌که شما صدای عطسه همسایه‌تان را بشنوید و برای پیشگیری از بیماری قرص سرماخوردگی بخورید. گیاهان مختلف آن اخطارها را با زبان مواد شیمیایی گوناگون انتقال می‌دهند. به‌عنوان نمونه، گیاهان بومادران مختلف در یک علف‌زار، علائم شیمیایی را اندکی متفاوت از هم ارسال می‌کنند.
 

محتویات این ترکیب در تاثیرگذاری ارتباط موثر است. هرچه دو گیاه اثر انگشت شیمیایی مشابه‌تری داشته باشند، می‌توانند ارتباط روان‌تری با‌هم برقرار کنند. یک گیاه از همه بیشتر نسبت به پیام‌های ارسال شده از طرف برگ‌های خودش حساس است. اما از آنجا که به نظر می‌رسد این مواد شیمیایی مثل گروه خونی انسان‌ها موروثی باشند، گیاهان بومادران نیز ارتباط موثرتری با خویشاوندان خود نسبت به غریبه‌ها دارند. اما گاهی اوقات حتی سایر گونه‌ها هم می‌توانند از آن‌ها بهره ببرند؛ به‌طور مثال، بوته‌های گوجه فرنگی و تنباکو هر دو قادر هستند پیغام‌های بومادران را رمزگشایی کنند.
 

در ادامه باید گفت تنها لازم نیست که گیاهان به این ارتباط هوایی تکیه کنند، بلکه علامت‌ها از طریق خاک نیز می‌توانند منتقل شوند. بیشتر گیاهان با نوعی قارچ که به آن‌ها کمک می‌کند تا ریشه‌هایشان را جابه‌جا کرده و آب و املاح را جذب کنند، رابطه همزیستی دارند. این تارهای قارچ شبکه‌ای وسیع را شکل می‌دهند که می‌توانند گیاهان مجزا را به هم ارتباط داده و یک بزرگراه زیرزمینی عظیم را برای انتقال پیام‌های شیمیایی ایجاد کنند.
 

هنگامی که یک بوته گوجه‌فرنگی با فعال کردن ژن‌ها و آنزیم‌های ضدبیماری خود با آفت مقابله می‌کند، مولکول‌های برقراری ارتباطی که به‌وسیله سیستم امنیتی آن ایجاد می‌شوند، می‌توانند به یک گیاه سالم منتقل شده و آن را نیز به روشن کردن سیستم ایمنی‌اش ترغیب کنند. این پیام‌های خطر پیشرفته، احتمال بقای گیاه را افزایش می‌دهند. جالب است بدانید که بوته‌های لوبیا همچنین سلامت یکدیگر را به‌وسیله این مجاری قارچی بررسی می‌کنند.
 

هجوم آفات به یک گیاه، همسایگان را به تولید ترکیباتی که آفات را دفع و حشرات آفت‌خوار را جذب می‌کنند، تحریک می‌کند. اگر به ارتباط به عنوان تبادل اطلاعات نگاه کنید، به نظر می‌رسد که گیاهان ارتباط برقرار‌کنندگان فعالی هستند. آن‌ها علامت‌ها را ارسال و دریافت می‌کنند و بی آن‌که صدایی از خودشان تولید کنند، به آن‌ها واکنش نشان می‌دهند؛ بدون داشتن مغز، بینی، فرهنگ لغت یا اینترنت. به این ترتیب اگر ما بتوانیم ارتباط با آن‌ها را به روش خودشان یاد بگیریم، می‌توانیم به ابزار قدرتمندی برای حفاظت از محصولات و سایر گونه‌ها دست پیدا کنیم.
 

همه این‌ها شما را کنجکاو می‌کند که دیگر چه چیزهایی را از قلم انداخته‌ایم، درست است؟




 
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.

آیا گیاهان می توانند با هم صحبت کنند؟
 







لینک


۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی
uyt


پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن