تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شمار قطره هاى آبها و ستارگان آسمان و ذرات گردوغبار پراكنده در هوا وحركت مورچه برسنگ ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797840014




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزئیات ایجاد اتاق های امن تزریق برای معتادان در دو استان


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جزئیات ایجاد اتاق های امن تزریق برای معتادان در دو استان
با اعلام روز گذشته سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، احداث مرکز مدیریت مصرف مواد با زیر‌مجموعه اتاق‌های تزریق امن و با هدف کاهش مصرف پرخطر و کاهش آسیب اعتیاد به خط پایان رسید.
آفتاب‌‌نیوز : اعتماد نوشت: پرويز افشار از راه‌اندازي آزمايشي اين مراكز در استان‌هاي خوزستان و كرمان خبر داد، ضمن آنكه تاكيد كرد: «حركت به سمت 
جزئیات ایجاد اتاق های امن تزریق برای معتادان در دو استان
مديريت مصرف، كاهش آسيب اعتياد و قطع ارتباط مصرف‌كنندگان با قاچاقچيان مواد مخدر، يكي از تاكيدات بند ٥٧ سياست‌هاي كلان برنامه ششم و ابلاغ شده مقام معظم رهبري است كه در جلسه پيشين ستاد مبارزه با مواد مخدر، مطرح و مصوب شد. ايجاد اتاق‌هاي تزريق امن، بخش كوچكي از اين طرح است كه با هدف جلوگيري از شيوع و افزايش بيماري‌هاي مصرف‌كنندگان تزريقي مواد مخدر فعال خواهد شد.»


به زبان ساده درباره اتفاق در حال وقوع مي‌توان چنين گفت كه با ايجاد مراكز مديريت مصرف مواد، آن دسته از معتادان خيابان خوابي كه به دليل شدت اعتياد، قادر به ترك و بهبودي در لحظه قطعي و با روش‌هاي معمول نيستند و تا پيش از اين، متاثر از شرايط خيابان خوابي ناشي از شدت مصرف، از حقوق انساني محروم شده بودند، با ورود به چنين مراكزي (كه البته به گفته محسن روشن پژوه، معاون پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي كشور، زمان راه‌اندازي اين مراكز و تعداد و ظرفيت پذيرش آنها هنوز چندان قطعي نيست) بدون هيچ اجبار و محدوديت در كنار گذاشتن اعتياد، ضمن دريافت خدمات سلامت محور در راستاي كاهش عوارض مصرف، مواد همراه خود را در فضاي محصور اين مراكز و تحت نظارت ناظراني همچون بهبوديافتگان اعتياد، پزشكان و روانپزشكان و مددكاران و مددياران اعتياد مصرف مي‌كنند با اين تفاوت كه حين مصرف، شنونده مشوق‌هاي ضمني براي اندك توجهي به درمان و بهبودي و رهايي از اعتياد خواهند بود.


اين مراكز به هيچ‌وجه نمي‌خواهند مصرف معتادان را مورد سوال قرار دهند، اما هدف اين است كه عوارض مصرف براي مصرف‌كننده كاهش يابد. چه عوارضي؟ ايدز، هپاتيت، جرايم خرد، رفتارهاي ضداجتماعي و ضد اخلاقي، اوردوز و مرگ ناشي از مصرف. سابقه توزيع سوزن و سرنگ براي مصرف‌كنندگان تزريقي در كشور ما از ١٠ سال هم بيشتر است. 


ما در تمام اين سال‌ها معتاداني را ديده‌ايم كه نمي‌توانند يا نمي‌خواهند در آن زماني كه مورد انتظار ما است وارد چرخه درمان بشوند. فلسفه خدمات كاهش آسيب اعتياد هم همين است كه اين معتادان تحت پوشش حمايت‌هاي بهداشتي و درماني قرار بگيرند تا خودشان، اطرافيان و خانواده شان و البته، جامعه، از عوارض اعتياد، تا حد ممكن مصون باشند. پس بهتر است مصرف اين افراد را تحت مديريت و نظارت قرار بدهيم. در كجا؟ در يك فضاي امن سالم بهداشتي و تحت نظارت افرادي كه براي رفتار با چنين معتاداني آموزش ديده‌اند و قرار است عوارض اعتياد يك معتاد رانده شده از جامعه را به حداقل برسانند.»مزيت چنين مراكزي چيست؟ 


مراكزي كه در واقع، پاتوق‌هاي تغيير‌نام‌يافته معتادان زير سايه تابلويي آبرومندانه هستند. شدت‌يافتن اعتياد، شيوع عفونت‌ها و بيماري‌ها، افزايش مرگ بر اثر بي‌غذايي و تشنگي و گرمازدگي و سرمازدگي از نتايج اجراي طرح‌هايي بود كه موجوديت و هويت انساني معتادان خيابان‌خواب را ناديده مي‌گرفت و فقط به آن حداكثري توجه داشت كه مصون بودن آنها از اعتياد هم چندان تضمين‌شده نيست. اقدام سازمان بهزيستي كشور براي شكستن اين حصر شيشه‌اي و تلاش براي توجه دوباره به حقوق انسان‌هايي كه در گذشته‌اي نه چندان دور، همسايه ما بوده‌اند يك مزيت بزرگ دارد.


امروز در كشور ما، طبق قانون، اگر يك معتاد در ملاعام، تزريق و مصرف كند، متجاهر است. وقتي او را به علت تجاهر به اعتياد بازداشت كرديم به كجا پناه مي‌برد؟ جايي كه از نظر بهداشتي و سلامت كاملا غير‌مناسب است. قصد ما اين است كه آن معتادي كه زير‌پل مي‌خوابد و از دسترس شبكه كاهش آسيب اعتياد خارج شده، دوباره وارد اين شبكه بشود. در دسترس نبودن معتادان خيابان‌خواب يكي از مهم‌ترين معضلات ماست. وقتي آنها در دسترس ما باشند، مي‌توانيم نيازهاي پايه‌شان را جوابگو باشيم و زخم‌ها و عفونت‌هاي‌شان را مداوا كنيم و انگيزه درمان را تقويت كنيم. ما با راه‌اندازي اين مراكز، مصاديق تجاهر به اعتياد را هم كم مي‌كنيم.






۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن