تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797627817




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اشتباه نکنید! در ترکیه انقلابی اسلامی روی نخواهد داد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



اشتباه نکنید! در ترکیه انقلابی اسلامی روی نخواهد داد
روز نو : "الدار ممدوف" پژوهشگر مسائل سیاسی و مشاور سیاسی کمیته امور خارجی پارلمان اروپایی با انتشار مقاله ای در سایت "لوب لاگ" معتقد است که شباهت برقرار کردن میان وضعیت کنونی ترکیه با ایران در دوران انقلاب غیر قابل توجیه است. 


به گزارش خرداد، او با اشاره به مقاله اخیر "سونر گاپتای" در این باره که استدلال کرده بود به احتمال زیاد اردوغان با تکیه بر حامیان اسلامگرا و مذهبی اش درصدد ایجاد یک انقلاب اسلامی در ترکیه مشابه انقلاب ایران در سال 1979 میلادی برخواهد آمد این ایده را رد کرده و می نویسد:"گاپتای کتاب ها و مقالات زیادی را درباره هویت ترکی نوشته است. اما باید اشاره کرد که در تحلیل های سیاسی او با انستیتو واشنگتن همکاری می کند که نزدیک به نئومحافظه کاران است و در راستای پروژه ایران هراسی گام بر می دارد. او دائما هشدار می دهد که ترکیه به وضعیت ایران در دوران انقلاب دچار خواهد شد. نخست ان که باید اشاره کرد موضوع اصلی در ترکیه اکنون درباره نقش مذهب نیست بلکه درباره سیاست قدرت است. اردوغان با بیان این جمله که کودتا هدیه ای الهی بود در حال پاکسازی تمامی نهادها از دشمنان واقعی و فرضی خود و سرعت بخشیدن به پیش روی به سوی رویای طولانی مدت خود می باشد که برقراری یک نظام ریاستی قدرتمند است. اردوغان در این راستا از احساسات مذهبی هوادارانش تنها برای بسیج گری استفاده می کند. اردوغان در ظاهر نشان می دهد که مذهبی است اما درصدد به حداکثر رساندن قدرت خود در درون نظام سکولار ایجاد شده توسط مصطفی کمال اتاتورک بوده است. اردوغان بارها و بارها تعهد خود را به سکولاریسم نشان داده است. این در حالیست که رهبران ایران پس از انقلاب اسلامی و حتی پیش از آن اعلام کردند که مخالف سکولاریسم هستند. اردوغان به مرسی در مصر نیز توصیه کرده بود که نظام سکولار را اجرایی کند او هم چنین با پیشنهاد رییس پارلمان ترکیه اسماعیل قهرمان در این باره که ترکیه نیازمند دفاع از قانون اساسی مذهبی است نیز مخالفت کرده بود". 


این تحلیلگر در ادامه اشاره می کند که یکی دیگر از تفاوت ها آن است که در سال 1979 میلادی اکثر انقلابیون اطراف حضرت امام (ره) را اسلامگرایان متعهد تشکیل داده بودند در حالی که این وضعیت درباره اردوغان صدق نمی کند. این سایت می نویسد:"بسیاری از وزرا و مشاوران او از محافظه کاران آناتولی هستند که به قدرت و پول بیش از آرمان های اسلامی یا غیر اسلامی علاقه دارند. بینالی ییلدیریم نخست وزیر کنونی نمونه ای از مدیرانی است که باوری به آرمان های اسلامگرایانه ندارد". 


ممدوف در ادامه اشاره می کند که پرسش دیگر این است که چه کسی می خواهد قوانین اسلامی را در ترکیه اجرا کند. او می نویسد:"حضرت امام (ره) نظریه ولایت فقیه و حکومت اسلامی را تنظیم کرده بودند. در ترکیه در مقابل، روحانیون اهل تسنن همواره از نظر سیاسی  منفعل و تابع دولت بوده اند. با استقرار نظام کمالیستی همه روحانیون در اداره امور مذبهی (دیانت) جمع شدند. امامان مذهبی در ترکیه همواره برای دفاع از مشروعیت مذهبی سیاست های دولتی آموزش دیده اند. اردوغان در این میان خود را یک رهبر مردمی می داند نه یک مرد مذهبی است. تشبیه او به حضرت امام (ره) کار اشتباهی است. اردوغان بیش تر شبیه احمدی نژاد است". 


این تحلیلگر در ادامه اشاره می کند که نکته دیگر آن است که جابجایی قانون سکولار فعلی ترکیه با قانونی اسلامی چالش بزرگی خواهد بود. این سایت می نویسد:"ترکیه از نظر اقتصادی به اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین شریک تجاری و سرمایه گذاری نیاز دارد. همین حالا بحث ها درباره احیای مجازات اعدام انتقاد غربی ها را برانگیخته است". 


او هم چنین اشاره می کند که به نظر می رسد اردوغان برای مقابله با کردها بیش تر بر ناسیونالیسم ترکی تاکید دارد تا بر اسلامگرایی. ممدوف می نویسد:"بیش از آن که او بر ممنوعیت مصرف و فروش مشروبات الکلی و یا حجاب تاکید کند در حال مقابله با پ ک ک بوده است. او این کار را برای جلب نظر مساعد راست های افراطی و پان ترکیست ها انجام داده است. هم چنین کودتاگران شب 15 ژوئیه نیز پان ترکیست ها بودند نه اسلامگرایان در مجموع موضوع کنونی در ترکیه اصلا اسلام سیاسی نیست بحث بر سر قدرت است". 


الدار ممدوف در پایان می نویسد:"واقعیت آن است که اکنون مسئله اصلی درباره ترکیه اجرای نسخه جمهوری اسلامی نیست بلکه تحکیم قدرت استبدادی فردی اردوغان و ترکیب دیندری سطحی نگر و ناسیونالیسم افراطی است که می تواند ترکیه را تبدیل به یک مدل معوج نئوعثمانی گری کند". 




تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۴:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن