تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:   
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797105178




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی نور امید در دل نویسنده خاموش می‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
وقتی نور امید در دل نویسنده خاموش می‌شود
وقتی نور امید در دل نویسنده خاموش می‌شود حتی برخی ناشران دولتی که بعضی تولیدات‌شان، فاخر از آب در می‌آید، آنقدر در نوبت‌دهی برای انتشار آثار، نویسنده را معطل می‌کنند که تقریبا، چیزی در کیسه انگیزه و انرژی آن‌ها، باقی نمی‌ماند.


به گزارش فرهنگ نیوز؛ خبرگزاری کتاب ایران نوشت: میثم رشیدی مهرآبادی از نویسندگان حوزه دفاع مقدس، در یادداشتی تجربه خود را از واگذاری اثرش به ناشر دولتی حوزه دفاع مقدس بازگو کرده است. متن این یادداشت چنین است:
 
در بین نویسندگان و هنرمندان رایج است که آثارشان را مانند فرزندانشان می‌دانند و هر کدامشان را در جایگاه خود، دوست دارند و به آن عشق می‌ورزند اما در بین این فرزندان، گاهی فرآیند کار آن‌چنان سخت و رنج‌آور می‌شود که پدر یا مادر تصمیم می‌گیرند فرزندشان را به مراکز توانبخشی بفرستند یا در گوشه‌ معبری عمومی‌ رها کنند.

حکایت همکاری با برخی ناشران دولتی نیز چنین است. تجربه نگارنده این سطور نشان می‌دهد کتابی را که به آن عشق می‌ورزیم نباید به دست ناشر دولتی بسپریم.

اوایل دهه 80 بود که به سفارش یک ناشر دولتی، کتابی  نوشتم و تحویل دادم. اینکه فرآیند تأیید محتوای آن بسیار طولانی و نفس‌گیر و فرسایشی شد، اصلا مهم نبود. سال‌ها طول کشید تا ناشر مذکور، نظر همه مخالفان را جلب کند و البته کمترین انرژی و تلاشی برای تسریع در کار نداشت. ماه‌ها و سال‌ها می‌گذشت و حق‌التحریر کتاب در گذر زمان به پول ناچیزی تبدیل شده بود که به ظاهر، ارزش آن همه تلاش و پیگیری را نداشت اما اهمیت موضوعی که به آن پرداخته بودم، باعث می‌شد صبر بیشتری داشته باشم تا اصل کتاب، به نتیجه نهایی و چاپ و انتشار برسد. انتظار و تلاش و توکل، بالاخره جواب داد و آنچه نوشته بودم به شورای تأیید محتوا رفت تا مجوزهای لازم، صادر شود.

این فرآیند هم به اندازه کافی، انتشار را با تأخیر مواجه ساخت؛ تا اینکه روزی ناگهان صدای زنگ تلفن به صدا درآمد و آقایی از پشت آن گفت که کتابم منتشر شده است. نمی‌دانستم باید خوشحال شوم یا ناراحت اما چیزی که بیشتر از همه در وجودم بود، حسی خنثی و بی‌انگیزه نسبت به چاپ آن بود. گمان می‌کردم دیدن کتاب، این حس غریب را از وجودم دور کند اما با مشاهده طرح جلد فوق‌العاده ابتدایی و دم‌دستی کتاب و چاپ نامناسبِ متن آن، کورسوی امید را هم در دل، خاموش کرد.

این حکایتِ بسیاری از نویسندگانی است که در شرایط نامناسب نشر، مجبورند کتاب‌هایشان را به ناشران دولتی بسپارند و البته انتظار بالایی نمی‌توان از کارمندانی داشت که کار در اتاق بایگانی یا امور رفاهی کارکنان و دبیرخانه، برایشان فرقی با گذراندن ساعات اداری در بخش انتشارات ندارد!

حتی برخی ناشران دولتی که بعضی تولیدات‌شان، فاخر از آب در می‌آید، آنقدر در نوبت‌دهی برای انتشار آثار، نویسنده را معطل می‌کنند که تقریبا، چیزی در کیسه انگیزه و انرژی آن‌ها، باقی نمی‌ماند.

داستان ناشران دولتی البته تمامی ‌ندارد. تا بوده و هست، این تفاوت‌ها در فعالیت‌های بخش خصوصی و دولتی به چشم می‌خورده و چاره‌ای هم برای این مشکل پیدا نشده و نمی‌شود؛ چه اینکه همان ناشر دولتی که ذکرش رفت، انتشار کتابم را به ناشری خصوصی سپرده بود اما آن ناشر خصوصی هم احتمالا به دلیل پایین بودن تعرفه خدماتش، تا جایی که توانسته بود از سر و روی کار کم کرده بود.

نه تعطیلی ناشران دولتی علاج کار است و نه اهمیت دادن بی‌جا به ناشران خصوصی؛ شاید باید تدبیر دیگری اندیشید!

منبع: مشرق


95/5/4 - 12:29 - 2016-7-25 12:29:48





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن