تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):من وصىّ آخرين‏ ام، به وسيله من بلا از خانواده و شيعيانم دفع مى ‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796908548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل امنیتی حادثه مونیخ و نقطه استیصال ژرمن‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
تحلیل امنیتی حادثه مونیخ و نقطه استیصال ژرمن‌ها
تحلیل امنیتی حادثه مونیخ و نقطه استیصال ژرمن‌ها آنچه در مونیخ رخ داد نقطه آشکارساز استیصال امنیتی آلمان در برهه کنونی است. پیش از این تنها شاهد هشدار مقامات آلمانی نسبت به وقوع حملات تروریستی بودیم، اما هم اکنون با واقعه ای عینی مواجهیم.


به گزارش فرهنگ نیوز، حادثه تروریستی اخیر در مونیخ که منجر به کشته و زخمی شدن چندین نفر شد، دارای پیام های آشکار و نهفته زیادی است. مقامات امنیتی آلمان قبل از این حادثه نسبت به وقوع حملات تروریستی در این کشور هشدار داده بودند. با این حال بیشتر توجهات بر روی ایالاتی مانند نورث راین وستفالیا، درسدن و دیگر ایالاتی بود که طی سال های اخیر در آن گروه های پرخطر رشد فزاینده ای پیدا کرده بودند.
 
کمتر کسی تصور می کرد که نخستین حادثه تروریستی جدی آلمان در شهر مونیخ رخ دهد. در این خصوص نکاتی وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت:
 
الف) آنچه در مونیخ رخ داد نقطه آشکارساز استیصال امنیتی آلمان در برهه کنونی است. تا قبل از این حادثه تنها شاهد هشدار مقامات آلمانی نسبت به وقوع حملات تروریستی در این کشور بودیم، اما هم اکنون با واقعه ای عینی و ملموس مواجه هستیم.
 
بدیهی است که از این پس معادلات امنیتی در آلمان وارد فاز تازه ای خواهد شد زیرا دیگر کسی سخن از انتزاعیات و خطرهای بالقوه به میان نخواهد آورد! دستگاه های امنیتی و سیاسی آلمان از این پس با خطرات بالفعل و ملموسی رو به رو هستند که هر یک می تواند دامنه وسیعی حتی جدی تر از واقعه اخیر در مونیخ داشته باشد.
 
از این رو مخاطرات امنیتی در آلمان از فاز انتزاعی وارد فاز عینی شده و این گذار امنیتی بسیاری از رفتارها و محاسبات قبلی دولت و مقامات امنیتی آلمان را دچار تغییر خواهد کرد.
 
ب) بررسی سیر منطقی حادثه تروریستی اخیر نشان می دهد که دستگاه های امنیتی آلمان در این خصوص قصور زیادی داشته اند. این قصور در وهله اول متوجه فعالیت آزادانه گروه های افراطی اعم از تکفیری ها و گروه های راست افراطی در داخل خاک این کشور است.
 
 گروه های تکفیری سالهاست تحت حمایت مشترک دستگاه های امنیتی عربستان سعودی و آلمان در ایالات مختلف این کشور اروپایی حضور داشته و به تبلیغ پرداخته اند. انتشار تصاویر حامیان داعش در برخی شهرها و ایالات آلمان و همچنین حضور تعدادی از اتباع آلمانی در صف گروه های تروریستی و تکفیری در عراق و سوریه موضوعی نیست که بتوان آن را لاپوشانی کرد.
 
 از سوی دیگر؛ عدم برخورد جدی دستگاه های سیاسی و امنیتی آلمان با ظهور جریان های راست افراطی، نئونازیستی و فاشیستی در آلمان ـ به ویژه طی سال های اخیر ـ نیز نشان از بازی طراحی شده نادرست دستگاه های امنیتی این کشور دارد.
 
تفکر تکفیری و راستگرایی افراطی دو مصدر اصلی بحران های تروریستی در آلمان امروز هستند که اگرچه خاستگاه و جنس این دو با یکدیگر متفاوت به نظر می رسد، اما محصول و نتیجه عملکرد هر دوی آنها یکسان است.
 
دستگاه های امنیتی آلمان از ابتدای هزاره سوم تاکنون نه تنها گامی عینی در مهار این دو خطر بزرگ برنداشته اند که در برهه هایی هر دوی این جریانات را مورد حمایت قرار داده اند. بدیهی است که نتیجه این خطای محاسباتی و امنیتی بزرگ، چیزی جز ناامن شدن بستر امنیت داخلی در آلمان نبوده است.
 
مقامات امنیتی آلمان تصور می کردند که قادر به مدیریت هر دوی این جریان ها خواهند بود زیرا هرگز تصور نمی کردند که تکفیری گری و راستگرایی افراطی از پیله فکر و اندیشه بیرون آمده و تبدیل به خطراتی عینی و ملموس شوند.
 
ج) گرچه آنچه در مونیخ رخ داد محصول مستقیم عملکرد تکفیری ها  یا گروه های راست افراطی در آلمان نبوده اما بستر ناامنی که در آلمان و به طور کلی اروپای واحد ایجاد شده در وقوع این حادثه دخیل بوده و متعاقبا شرایط را برای فعالیت تکفیری ها و راستگرایان افراطی در آلمان مهیا خواهد ساخت.
 
 اگر در اینجا منظومه ای امنیتی را ترسیم کنیم، متوجه خواهیم شد که در حرکت و گردش چرخه تروریسم در آلمان کاتالیزورهایی وجود دارد که حرکت این چرخه را تسریع می کند. یکی از این کاتالیزورها حمایت تسلیحاتی آلمان از عربستان سعودی به عنوان اصلی ترین حامی منطقه ای داعش است.
 
 در حالی که مقامات امنیتی آلمان به خوبی نسبت به اینکه سلاح های آلمانی از طریق واسطه های عربی به دست گروه داعش و النصره و دیگر تکفیری ها می رسد آگاه اند، همچنان به این روند ادامه می دهند که در این باره هر دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات مقصر هستند.
 
بنابراین مقامات آلمانی با چرخه ای مواجه هستند که خود بخشی از آن محسوب می شوند. حال آیا زمان آن نرسیده است که حادثه مونیخ تلنگری برای بستر سازی امنیتی جدید در آلمان با اتکا به مبارزه واقعی و گسترده با تروریسم تکفیری و راستگرایی افراطی باشد؟
 
 آیا زمان آن نرسیده است که مقامات آلمانی در مهار دو منفذ اصلی ورود تهدیدات تروریستی، یعنی تکفیری گری و راستگرایی افراطی مبارزات فکری و امنیتی لازم را صورت دهند؟ اگرچه مبارزات فکری با این دو جریان زمان بر است، اما در حوزه مبارزات امنیتی می توان دست به مواجهه سریعی با این گروهها زد.
 
اصلی ترین پیش شرط این مواجهه موثر، تغییر سیاست های منطقه ای آلمان از یک سو و مهار جدی مصادیق تکفیر و راستگرایی افراطی در داخل خاک این کشور است.
 
د) در نهایت اینکه متعاقب وقوع حادثه مونیخ، ژرمن ها باید دست به واکاوی عمیق و آسیب شناسی موثری در خصوص سیاست های امنیتی خود بزنند. آیا این اقدام از سوی دولت و دستگاه های امنیتی آلمان صورت می گیرد یا آنها نیز همچون فرانسوی ها همچنان به سیاست های نادرست امنیتی خود ادامه می دهند؟
 
 


منبع: مهر


95/5/2 - 18:36 - 2016-7-23 18:36:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن