تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رضاى خدا به خشم مردم جويد، خداوند از او خشنود شود و مردم را از او خشنود ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797989839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دغدغه صنفی، قطعه گمشده پازل اقتصاد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دغدغه صنفی، قطعه گمشده پازل اقتصاد
محمدتقی فروتن
کد خبر: ۵۶۶۸۵۵
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱ - 09 February 2016


سیاست‌ورزی و سیاست‌پیشگی در معنای عام، چندان امری مذموم شمرده نمی‌شود و سیاست را فن اداره یک کشور می‌دانند.

با این حال، تجربه هزاران ساله سیاست در عمل نشان داده است هرگاه سیاست جای کار، علم و تلاش را بگیرد، نه تنها فن اداره کشور به شمار نمی‌رود، که پاشنه آشیل آن نيز به شمار خواهد رفت.

آنچه با بررسی سالها قانون‌گذاری در ایران بیش از هر چیز به چشم می‌آید، عدم تناسب طرح‌ها و لوایح با یکدیگر و بدتر از آن عدم همراهی دولت و ‌مجلس با یکدیگر به دلیل ارجحیت مسایل سیاسی بر مسایل صنفی بوده است.

این در حالی است که تجربه نشان داده هر چه تعامل بین دولت و مجلس سازنده‌تر و همراه‌تر باشد، شاهد رشد و پیشرفت هرچه بیشتر و بهتر کشور خواهیم بود.

با یک نگاه کلی به لوایح و طرح‌های مصوب مجلس شورای اسلامی از سال 1383 تا امروز درمی‌یابیم در این دوره زمانی در مجموع 1152 طرح و 1011 لایحه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده که با توجه به شرایط کشور و مشکلات جاری و دغدغه‌های مردم، 520 لایحه و طرح از این مصوبات در موضوعات کار، اشتغال، بازار، تولید، اقتصاد، سیاست و فرهنگ در مقایسه با سایر مصوبات مربوط به دولت مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.

موضوع لایحه طرح جمع درصد % کار 5 18 23 4 اشتغال 1 9 10 2 بازار 2 2 4 1 توليد 12 15 27 5 اقتصاد 9 1 10 2 سياست 8 2 10 2 فرهنگ 6 1 7 1 دولت 391 38 429 83 جمع 434 86 520 100


• درصد ها گرد شده است.
• منبع: سایت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی.

همانطور که از این اعداد و ارقام برمی‌آید، متاسفانه علی‌رغم وجود مشکلات حال حاضر کشور در حوزه‌های یاد شده در مجموع تنها 17 درصد از حجم مصوبات مجلس در این 11 سال به مشکلات فوق‌الذکر اختصاص داشته و 83 درصد دیگر مصوبات، قوانین مربوط به دولت بوده است.

نتایج این تحلیل نشان دهنده‌ی این مطلب است که در این دهه بیشترین تمرکز دولت و مجلس نه بر رفع مشکلات اساسی و جاری کشور و جامعه بلکه بر مسایل سیاسی و جناحی بوده است.

درحالیکه دغدغه‌های صنفی، بزرگترین دغدغه مردم ایران به شمار می‌رود، عدم وجود نمایندگان و دولتمردانی با این صفت که به مسایل صنفی مردم بیش از مسایل سیاسی بها دهند، بیش از همیشه احساس می‌شود.

همه این بی‌توجهی‌ها به زیرساختهای اصلی مشکلات، باعث شده است که آدرس اعتیاد، آسیب‌های اجتماعی و عدم‌امنیت اقتصادی در ایران را باید در این نسبت‌های نامرتبط قوانین مصوب با مشکلات و معضلات اجتماعی یافت.

طی 10 سال قانون‌گذاری، تنها ۵ درصد قوانین مصوب به تولید پرداخته است و این یعنی هر دو سال، یک قانون برای تولید!

آماری تکان دهنده برای کشور ما که با بحران تعطیلی شهرک‌های صنعتی و افزایش روزافزون نرخ بیکاری روبروست، همچون کابوسی وهم‌ناک به نظر می‌رسد. لذا اگر در تولید یا اشتغال کلافی سردرگم داریم، دلیلش را باید در عدم وجود دغدغه‌های صنفی و کاربردی بر صندلی‌های سبز مجلس و کابینه دولت جستجو کرد.

از طرف دیگر، باید توجه داشت كه این حجم وسیع مصوبات غیرمرتبط با اشتغال، چه مقدار در رشد و توسعه‌ی کشور تاثیر گذار بوده و قوانین تصویب شده راه گشای برون رفت از کدام معضلات و مشکلات کشور و درگیری های جدی مردم بوده است، به عنوان مثال موارد زیادی از وقت و انرژی نمایندگان محترم به بررسی و تصویب لوایح و طرح‌هایی در خصوص همکاری‌های متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر دولتها در حوزه‌های مختلف پرداخته شده است، اما امروز در حوزه‌ی روابط خارجی از نگاه سیاسی و امنیتی و یا نگاه‌های اقتصادی و فرهنگی چه منافعی برای کشور به ارمغان آمده است؟

بر همین مبنا، درصورت عدم توجه جدی به اصلاح وضعیت و تجدیدنظر در روند جاری ذکر شده، نمی توان توقع و امید توفیق لازم در امور کلان کشور را داشت و چه بسا این سیاست‌زدگیِ صِرف، اساس پیدایش برخی مشکلات بزرگ‌تر و شکاف‌های عمیق‌تری باشد. برای نمونه می‌توان به روند ارائه و بررسی لایحه بودجه سالانه کشور اشاره داشت که سالهاست با تأخیر و نقایص قانونی و کارشناسی مواجه می‌شود و بررسی بودجه بیشتر به یک گرو‌کشی حزبی بین جریان‌های سیاسی می‌ماند تا یک امر تخصصی و کاربردی!

بر این اساس، امید است مجلس دهم که با حضور پرشور و هوشمندانه مردم عزیز کشور، به صحنه قدرت‌نمایی دوباره کشور تبدیل خواهد شد، نمایندگانی اصلح، مستقل و با دغدغه‌های صنفی را روانه مجلس نمایند تا فارغ از دغدغه‌های حزبی و سیاست‌بازانه، به حل مشکلات اقشار و اصناف مختلف بپردازند.

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن