تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797972105




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازي باخت - باخت با آمار بيسوادان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بازي باخت - باخت با آمار بيسوادان
معلوم نيست چرا از تعداد جمعيت بيسوادان كشور كاسته نمي‌شود. هر بار كه مسئولي از آموزش و پرورش قصد مي‌كند در مورد وضعيت بيسوادي كشور صحبت كند، مستقيم به سراغ تعداد آنان و هزينه‌اي كه براي باسواد كردنشان نياز است، مي‌رود.
نویسنده : محمدرضا هاديلو 
به عنوان مثال همين چند روز پيش بود كه رئيس سازمان نهضت سوادآموزي جمعيت بيسوادان كشور را يك ميليون و 366 هزار نفر اعلام كرد و مدعي شد ميانگين هزينه باسواد كردن بيسوادان در شهرها 822 هزار تومان است. يعني با يك حساب سرانگشتي مشخص مي‌شود كه بيش از يك هزارميليارد تومان براي برپايي جشن ريشه‌كني بيسوادي در كشور بودجه لازم است.
بر اساس آمار سرشماري سال 1390، حدود 3 ميليون و 500 هزار نفر از جمعيت بين 10 تا 49 ساله كشور اعلام بيسوادي كرده بودند كه از اين تعداد 400 هزار نفر اتباع خارجي هستند كه سازمان نهضت سواد‌آموزي اين گروه را از مجموع گروه‌هاي هدف خود كنار گذاشته است.  در همين راستا، اين سازمان گزارش داده كه از مجموع بيسوادان فوق 380 هزار نفر را هم به دليل نداشتن كد ملي و مشخصات پيدا نكرده‌  و تعدادي از اين جمعيت نيز از طرف نهادهايي مانند بهزيستي آموزش‌ناپذير معرفي شده‌اند.
با اين تفاسير وقتي رئيس سازمان نهضت سوادآموزي كشور از حضور يك ميليون و 366 هزار بيسواد در كشور، خبر مي‌دهد بايد چنين استنباط كرد كه بيش از يك ميليون و 100 هزار نفر در فاصله سال 1390 تاكنون باسواد شده‌اند و 750 هزار نفر ديگر از اين افراد نيز با وجود اينكه اعلام بيسوادي كرده‌اند، اما آمارهاي ثبتي سازمان نشان مي‌دهد كه اين افراد از قبل دبستان يا نهضت رفته‌اند و در همين راستا اين گروه را جدا كرده و برنامه جداگانه‌اي براي آنها تعريف شده است.
سازمان نهضت سواد‌آموزي افراد داراي مدرك پنجم دبستان را ديگر بيسواد محسوب نمي‌كند. اما اين سازمان با بررسي مشخصات افراد جامعه ثبت‌نام‌كننده در پايگاه هدفمندي يارانه‌ها به جمعيت 4ميليوني برخورد كرده كه وضعيت سواد آنها نامشخص است كه از اين تعداد 500 هزار نفر زير 25 سال سن دارند.
متأسفانه آنچه در بازار بيسوادان و باسوادكردن آنها وجود دارد، آمار و ارقامي كه پيوسته تغيير مي‌كند و مشخص نيست چرا تا يك ميليون نفر مي‌رسد و بعد از آن درجا مي‌زند.   هم اكنون زنان 55 درصد و مردان 45درصد بيسوادان كشور را تشكيل مي‌دهند اما نكته‌اي كه در اين زمينه قابل تأمل است اين است كه باسواد كردن مردان به دليل مشغله كاري و بي‌انگيزه بودن آنها سخت‌تر از زنان است و همچنين با‌سواد كردن افراد ساكن در شهر به مراتب سخت‌تر از افراد روستايي است.
حال اگر به اين توضيحات، برنامه سازمان نهضت سوادآموزي را كه مدعي شده سالانه 500 هزار نفر را تحت پوشش مي‌برد را بيفزاييم، به اين نتيجه مي‌رسيم كه تا دو سال آينده نرخ بيسوادي در كشور بايد به صفر برسد.  مسئولان نهضت معتقدند از مجموع 300 هزار نفري كه رسما به نام بيسواد وارد كلاس‌هاي سوادآموزي مي‌شوند حدود 25 درصد در طول دوره سوادآموزي ريزش مي‌كنند و تعدادي هم در امتحانات نمره قبولي نمي‌گيرند.  بر همين اساس براي تشويق بيسوادان به يادگيري سواد و جلوگيري از ريزش آنها در كلاس‌ها، برنامه‌هاي تشويقي از جمله پرداخت 134 هزار تومان پاداش را در صورت سواد‌دار شدن در نظر گرفته‌اند.  همچنين اگر يكي از اعضاي خانواده فرد بيسواد به او آموزش بدهد، مبلغ 670 هزار تومان را به فرد آموزش‌دهنده مي‌دهند كه اين ارقام در سال آينده افزايش هم خواهند يافت.
به هرحال برنامه‌ها جالب و جذابند اما اينكه تا چه حد در عمل مي‌توان به آنها جامه عمل پوشاند، مستلزم اين است كه بنشينيم و فعاليت‌هاي سازمان نهضت سواد‌آموزي را رصد كنيم.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن